Bob Burnquist. Nevnt i denne artikkelen.

Onlinespotting.

Har du sett den derre der? Ja, det har jeg.

Hver dag oppdager vi (og Bill) noe nytt på internett. F.eks Typeform, som jeg fant etter en lang søken etter gode, digitale invitasjoner. Vi bruker den i Kandidat (hvor jeg jobber) støtt og stadig, når vi inviterer kollegaer til workshoper, til å se vårt On the Wall prosjekt (streetart-galleri) — og til morsomme inspirasjonskvelder. Jeg bruker Slack, selvsagt — som er kjekk for å henge opp tanker på knagg i prosesser du deler med andre. Jeg har nettopp oppdaget GoMoodboard — som jeg kan bruke uten å ha registrert bruker! Makan, hvor skal dette ende? Det skal tydeligvis ende på User Onboarding, som er en site som samler siter. Der kan du se hvordan ulike tjenester sørger for å få brukerne registrert. En av de bedre opplevelsene jeg har hatt ved slike anledninger (bortsett fra Mailchimp) er Nimber, en tjeneste for å la varer få sitte på med folk som er ute og kjører privat. User onboarding der fungerer helt magisk.

Ding. Av Tight. Nevnt i henna saken. Men å kostær prisen? Jeg vet. Men vet du?

Ofte tenker jeg: hva er det jeg egentlig bruker? Virkelig bruker — ofte? Jeg bruker Ding, en utrolig lekker og kanongodt designet timeregistrerings-app laget av Tight — som forøvrig er de flinkeste digitalsnekkerne jeg har møtt så langt i Oslo. Kanskje Oslos best bevarte digitale hemmelighet faktisk. Les bare artikkelen de skrev om å lage det retinaoptimaliserte, superresponsive forsidebildet til Ding. De har også laget Restaurantguiden for Aftenposten. Det burde si sitt, de er bare to personer forøvrig. Men ellers, hva bruker jeg? Jeg bruker selvsagt Wetransfer, både online og på mobil (selvsagt customizet med deilig logo). Jeg bruker 1Password, den fortjener plass på peishylla! Den bruker jeg veldig mange ganger daglig, men siden den også finnes oppe i browseren min tenker jeg ikke på den som en tredjeparts-app men det er den jo så absolutt. Anbefales på det varmeste.

En annen liten sak jeg bruker hver eneste dag hundre ganger per dag sikkert, er Caffeine — en liten greie som gjør at skjermen ikke går i dvale på noen som helst måte. Superkjekk.

Typeform. Spotted — online!

Jeg har enda tilgode å teste Wake av Bakken & Bæck men så er jeg heller ikke en designer. Men det ser jo unektelig bra ut (bortsett fra at de banner helt unødvendig i “about us” filmen — clumsy brainfart…). Jeg noterer meg også at det har kommet et nytt tilskudd blant verktøy som hjelper deg med kodingen og designet (for webdesign) — det er norsk og heter Layup. Jeg så omtalen på Kreativt Forum (og også via 657 Oslo var det vel). Det er ikke helt som Squarespace eller Webflow men tja. Sikkert bra! Time will show. Det SER i allefall veldig bra ut. Mange options der ute i kategorien nytt og spennende.

Så hvorfor holde på med så mange slike verktøy? Fordi det er gøy å lære seg noe nytt. Da hviler Onkel Andreas Kraniumsæk. Jeg liker å snakke med bilder og jeg liker å ha output. Digitale verktøy gjør det enkelt.

Og mye greier har jeg lært meg selv, ved å kjøpe tilgang til Lynda.

Jeg har akkurat kjøpt meg telefonen Punkt. Den får jeg nå ny versjon av siden v1 fungerte litt etter kenguruprinsippet. Jeg må si jeg liker overraskende godt å bare kunne bli ringt til når jeg er in transit, eller hjemme! Hjernen min har det mye enklere.

Er´n ikke lekker?

Den klarer mye mye enklere å ha to små arkivskuffer i motsetning til at alt er blanda til en stor gelé. Håper v2 fungerer godt. Hadde vært kjedelig om teknologien svikter i et så enkelt produkt.

Hva skjer ellers? Jeg isklatret her om dagen på Rjukan, det var helt konge. Bodde på Rjukan Fjellstue. Jeg hører podcastene til David Skaufjord. Jeg har liten tid til å se tv-serier om dagen, men er en hardbruker av youtube og making-of filmer. Alt er jo ute! Jeg hjelper til med etableringen av plattformer for Skur 13 og Oslo Skatehall — men også Tjøme Skatepark. Snart er det Tjøme Skategalla. Og hva er nå det? Det går det an å finne ut av.

Kanskje kommer Bob Burnquist — vi får se om vi klarer å spille korta riktig.

Utover det? Kjøpte meg en Blackeyelinse i dag. Gleder meg til å teste sjø-ørretfiske, som nå starter såvidt. Gleder meg over tørr asfalt, det betyr både skateboard, mer løping ute, snart tennis ute og sykling ute. Og jeg gleder meg til et helt annet prosjekt, som handler om Finse. Mer om det senere! Det lover jeg. Forresten, sjekk Steinboligen på Finse hvis du ikke har sett den. Skal få ordna masse Rosa Panter Special til kiosken 17. mai på Nordstrand Skole. Namnam. Gode greier.

Ja, en ting til. Jeg har prøvd www.nabobil.no. Fungerer utmerket, bare husk at en BMW i3 har begrenset rekkevidde! Ble stuck i Drammen på hurtiglader (som tok meg ganske lang tid å finne). Neste er å prøve www.leieting.no. Jeg har lyst til å bli bedre bevandret i delingsøkonomien.

Sånn! Da har jeg begått min første internett-tekst på vegne av meg selv!

Nevnt, denne også. Workshops. Familieferie. Vennetur…ai ai.

Og ellers går stort sett 90% av all tid til Kandidat. Skål — og ha en inspirert arbeidsuke.