Cum faci un transfer bancar international gratuit? 3 pasi simpli

2186 RON…

Atat economisesc anual evitand sa platesc comisioanele pentru transfer bancar international ale companiilor precum Western Union, Moneygram, sau chiar Paypal.

Mai jos iti explic in detaliu cum poti sa economisesti bani urmand aceeasi 3 pasi simpli pe care eu ii urmez cand vreau sa transfer bani international ieftin si rapid.

Dar inainte sa-ti prezint metoda mea in detaliu, vreau intai sa-ti explic exact cum functioneaza acest serviciu ca sa intelegi cum poate fi atat de ieftin.

Cum functioneaza?

TransferGo este un serviciu de transfer bancar international relativ nou (lansat in 2012) si inedit.

Prin TransferGo, banii sunt transferati in asa fel incat se evita un transfer bancar international real. Iti explic imediat cum…

Sa zicem ca vrei sa trimiti €300 din Italia in Romania.

Cum functioneaza transferul prin TransferGo.

Tu vei depune cei €300 din Italia intr-un cont detinut de TransferGo tot in Italia — prin transfer bancar local, la nivelul tarii.

Din contul TransferGo din Romania, ei vor trimite echivalentul sumei in RON (in exemplul nostru, 1308 RON) catre destinatarul tau din Romania — tot prin transfer local.

Astfel, niciun transfer international direct intre cele doua tari nu este realizat, iar durata tranzactiei este de sub 24 de ore. Acest proces este documentat si pe Wikipedia, aici (in limba engleza).

Comisioanele TransferGo vs. alte servicii cand trimiti £500.

Din acest motiv TransferGo isi permit sa ofere comisioane extrem de ieftine (de pana la 10 ori mai ieftine decat comisioanele Moneygram, de exemplu) — iar banii ajung la destinatar in maxim 24 ore.

De exemplu, daca vrem sa trimitem £500 (Lire) prin Moneygram, destinatarul va primi doar €628.36 (echivalentul sumei in Euro).

Daca in schimb decidem sa trimitem aceeasi suma prin TransferGo, destinatarul primeste €697.35 — deci economisim €68.99 cu un singur transfer.

Cine foloseste TransferGo?

Oricine vrea sa economiseasca bani pe care altfel i-ar plati pe comisioane de transfer. Daca iti poti deschide cont bancar, atunci poti economisi folosind TransferGo.

Iti recomand sa folosesti si tu acest serviciu daca:

Lucrezi in strainatate si vrei sa trimiti bani in tara.
Esti in Romania, si vrei sa trimiti bani cuiva din afara.
Vrei sa transferi bani ieftin si rapid dintr-un cont de-al tau din alta tara, in contul tau din Romania (sau invers).
Esti platit pentru produse sau servicii pe care le livrezi in strainatate.
Pentru orice alt motiv, vrei sa faci un transfer bancar international.

Firma TransferGo are o experienta considerabila pe piata, la momentul actual peste 85.739 oameni folosind acest serviciu in toate colturile lumii.

Uite lista cu tarile in care este disponibil momentan TransferGo.

Lista tarilor in care si din care poti transfera bani cu acest serviciu.

Poti trimite bani in si din oricare dintre tarile mentinate mai sus, cu exceptia Australiei, a Africii de Sud, si a Statelor Unite.

Deoarece TransferGo a fost doar recent lansat in aceste 3 tari, momentan nu poti decat sa trimiti bani din Romania acolo — dar nu si invers.

Folosesc acest serviciu personal (in calitate de student in Anglia) si garantez pentru siguranta transferurilor si profesionalismul echipei.

Pentru ca pe mine m-a ajutat, vreau sa-ti arat si tie cum sa folosesti TransferGo. Mai mult, daca urmezi in detaliu acest ghid, vei beneficia de primele 2 transferuri complet gratuit (comision zero).

Transfer bancar international gratuit: 3 pasi simpli

Urmand cei 3 pasi iti vei crea un cont TransferGo pe care il vei putea folosi oricand pentru a trimite bani in (si din) Romania, oriunde in lume.

La Pasul 1 iti arat cum iti creezi un cont TransferGo simplu si rapid, doar cu adresa de e-mail.

La Pasul 2 iti arat cum initiezi un transfer bancar international gratuit (din perspectiva expeditorului) folosind un cod de reducere.

La Pasul 3 iti arat cum finalizezi transferul prin transfer bancar (la ghiseu, sau internet banking) sau prin plata cu cardul (de acasa, eviti cozile de la banca).

TransferGo e foarte simplu de folosit, iar majoritatea pasilor sunt intuitivi.

Ii explic, totusi, foarte detaliat, pentru ca oricine sa poata folosi acest ghid. Gasesti fiecare pas explicat in detaliu, in articolul complet de pe blog (click aici).

Te-a ajutat acest articol?

Tu pe cine cunosti care foloseste Western Union, Moneygram, Paypal sau alt serviciu scump de trimis bani international? Trimite-le un link catre acest articol si ajuta-i sa evite plata comisioanelor!

Daca ai orice problema, intrebare, sau ceva de adaugat la articol, te invit sa scrii un comentariu. De obicei raspund in mai putin de 24 de ore.

Pe data viitoare,
Andrei


Originally published at www.doarpeinternet.com on September 25, 2015.

Like what you read? Give Andrei Atudorei a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.