5 lucruri care te vor ține motivat(partea 2)

În prima parte a articolului am dezvoltat 5 idei despre motivație și am încercat să îți ofer cât mai multe exemple practice. Recunosc, unele exemple sunt reci sau radicale în privința dezvoltării tale personale însă atunci când vrei să obții lucruri extraordinare sacrificiile sunt necesare.

Acest articol în schimb se va axa pe latura emoțională de care dispui și pe care o poți folosi într-un mod inteligent pentru a te menține motivat. Propun să trecem direct la cele 5 lucruri.

OFERĂ-LE MAI MULT DECÂT SE AȘTEAPTĂ

De exemplu ceea ce fac eu. Când intri și citești un articol scris de mine vei observa că la sfârșitul fiecăruia las un bonus consistent. Nu cer nimic în schimb și nu îți voi cere niciodată. Este un gest pe care îl fac natural, sincer pentru că urmăresc să te ajut.

Mă motivează faptul că prin intermediul platformelor social media putem comunica și ne putem dezvolta împreună. De obicei când intri să citești un articol, citești articolul și atât. Eu îmi doresc să urc o treaptă în plus.

Un alt lucru pe care îl fac este să dau like sau follow back la cât mai mulți dintre cei care mă urmăresc. Nu îți ofer doar niște citate, postând o poză. Atât cât am timp întru și dau și eu like înapoi ca semn de mulțumire și apreciere pentru atenția ta.

Sfat Practic: Găsește 2 sau 3 lucruri în viața ta în care poți oferi un pic mai mult decât oferi în acest moment. Nu contează cât de mic sau mare este. Faptul că poți oferi ceva în plus te pune pe o treaptă diferită și în același timp îți generează un nivel de motivație mult mai mare.

CITEȘTE.ASCULTĂ.VIZIONEAZĂ

Fiecare persoană are modul ei de a percepe și înțelege lucrurile. Eu fac o combinație între toate: citesc, ascult și vizionez. Poate tu prefer doar cititul sau doar vizionatul. Cel mai important lucru este să începi să te educi singur. Corect, toți avem nevoie oameni care să ne învețe să devenim mai buni însă mi se pare esențial să o faci tu pentru tine. De ce? Munca individuală este modul în care tu comunici cu tine însuți. Tocmai de aceea, investind timp și energie în a te cunoaște cât mai bine va rezulta treptat într-o încredere puternică în abilitățile pe care le ai. Automat te vei simți motivat.

A te cunoaște pe ține însuți nu ține doar de a face câteva teste de psihologie. Ai nevoie de timp și receptivitate la schimbare. Trebuie să accepți că nu vei fi mereu la fel. Interesele, pasiunile tale se vor modifica în raport cu experiența pe care o acumulezi. De exemplu Arnold Schwarzenegger a fost culturist, apoi actor și după acea guvernator. Faptul că și-a cunoscut abilitățile și a fost receptiv la schimbare l-a ajutat să obțină lucruri memorabile.

Sfat Practic: Citește o carte(200 de pagini) pe săptămână. Urmărește videoclipuri educaționale zilnic sau ascultă podcasturi în fiecare zi. Nu ai timp să citești? Cumpără un audio book și în loc să asculți muzică în căști în drum spre școală sau muncă ascultă un audiobook. Cunoașterea înseamnă putere. O putere pe care nu o poți pierde.

CUNOAȘTE OAMENI NOI

Poate ești o persoană introvertită și nu ai o deschidere atât de mare către a cunoaște persoane noi. Nu îți propun să te schimbi,doar să adaugi experiență nouă. Fiecare dispune de un anumit nivel de inteligență emoțională. IE poate fi dezvoltată foarte bine prin contactul cu persoane noi.

Nu numai că îi vei înțelege și pe ceilalți mai bine dar te vei cunoaște și pe tine mai bine, punându-te în raport cu ceilalți. Fii o persoană deschisă, receptivă la oamenii noi și încearcă să pui cât mai multe întrebări pentru a afla mai multe despre ei.

Sfat Practic: Prezintă-te și dezvoltă o conversație cu 3 persoane care te fac să te simți inconfortabil. Aștept un mesaj de la tine să îmi spui cum a decurs.

REMINDERS

În camera mea am citate și poze pe toți pereții. Le folosesc pentru a-mi aminti de ce fac ceea ce fac și bineînțeles pentru a mă simți mult mai motivat. Inclusiv pe telefon și după cum observi și pe Instagram. Toate împreună îmi oferă motivația zilnică de care am nevoie. 
Ceea ce e important e că aceste mici ‘remindere’ mă fac să am un anumit control asupra lucrurilor exterioare. 
 
Sfat Practic: Alege ‘remindere’ pozitive pentru a-ți exprima: țelurile, visurile, viața ta actuală. Ele pot fi exprimate prin poze, semne, stickere, tablouri, obiecte, etc. Numește-ți fiecare reminder și explică sensul pe care îl are fiecare.

BONUS

Bonusul de săptămâna aceasta este un audiobook de la cartea ‘Ce fac oamenii de success înainte de micul-dejun’ scrisă de Laura Vanderkam. Cartea e citită de autoare în limba engleză. Primele 5 persoane care îmi scriu pe Instagram sau la anexa.magazine@gmail.com vor primi audiobook-ul.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share!

Mulțumesc că ai avut răbdare să citești până la capăt! Înseamnă mult pentru mine.

Citește și: Cum îți poți schimba viața?