Oeps. Wat we soms vergeten bij het ontwerpen van training

Vorige week donderdag ben ik begonnen aan een nieuwe training om me te specialiseren in Performance Support (werkplekleren). Performance Support gaat door waar de traditionele training stopt: het moment van toepassen. Dus naast de formele training (workshops, e-learning, webinars) ook een plan hebben voor ondersteuning in het werkproces, met systemen die je de juiste informatie op het juiste moment geven.

Dus geen half uur e-learning als je nu een klant aan de lijn hebt.

En ook geen 110 slides als je iets specifieks terug wilt zoeken uit een webinar.

In ons huidige werkveld hebben we Performance Support nodig. De wereld veranderd met de dag. En mensen zijn ook maar mensen: we hebben geen onbeperkte opslagruimte in onze hersenen en vergeten dingen. Niet alles is te trainen.

Tijdens het eerste webinar van mijn training ging het over een training mindset vs. een performance mindset. Met beide mindsets kijk je naar de problemen die er zijn in de organisatie en zoekt naar een oplossing zodat iedereen zijn werk kan doen. Het grote verschil is dat iemand met een performance mindset verder kijkt dan de formele training en ook een plan heeft voor ná de training, als het geleerde in de praktijk moet worden gebracht. Als er gepresteerd moet worden.

Daarbij kwam ter sprake dat opmerkelijk veel trainingsactiviteiten iets cruciaals missen. Het allerbelangrijkste misschien wel, ontbreekt of raakt ondergesneeuwd. We maken de mooiste trainingen, e-learnings, enzovoorts — vol met ‘het waarom’ van de training, de context, casussen, quizvragen — maar lang niet altijd wordt duidelijk wat de deelnemers moeten doen.

Welke individuele actie we verwachten.

Of, zoals een deelnemer aan een compliancy training zo mooi verwoordde:

Denk er maar eens een minuutje over na. De laatste trainingen die je deed of die je mede-ontwikkeld hebt, was daar heel specifiek duidelijk wat jij moest doen? En als dit wel zo was, werd hier mee geoefend?

Tijd om dit anders aan te gaan pakken en daarom ben ik zo enthousiast over de training die ik aan het doen ben. Ik houd jullie graag op de hoogte, dus zal ik zo nu en dan een blog publiceren. Leuk als je meeleest!