Egy HABÓ a múltból

Pár napja szembe jött velem egy mozis cikk Spielberg új nyári mesefilmjéről amiben egy Hatalmas Barátságos Óriás szerepel.

Képkocka a 2016-os Spielberg film előzeteséből

Furcsa mik maradnak meg az ember gyermekkorából. Akkoriban sokat lógtam pár barátommal, köztük a helyi kábeltévés két fiával. A házukban volt akkoriban a keverőszoba, számítógéppel, videó lejátszókkal és óriási VHS film gyűjteménnyel. Hétvégente, mai szemmel talán már irreálisan korán fenn voltunk, illetve lenn a stúdióban és kerestük milyen mesét nézzünk. Egyik alkalommal egy óriásos mesét néztünk…

Képkocka a ‘89-es rajzfilmből

Azonnal ráismertem, hogy csak erről lehet szó és kicsit utána is náztem. A ‘89-es mesefilm egy bizonyos Roald Dahl nevű brit író Szofi és a HABÓ című gyermekregényét dolgozza fel, amiben a közepes termetű szelíd óriás és a kislány feladata nem más, mint megmenteni a világot a gonosz Óriásoktól.

Illusztráció a könyvből

Nem tudom miért NBÓ volt a neve abban a változatban, amit mi néztünk anno. Megkockáztatom, hogy alámondásos videó volt… akkoriban ez elég gyakran előfordult :)

Szóval Spielberg idén nyáron élőszereplős változatban hozza el a mozivásznakra a Hatalmas Barátságos Óriás történetét, amit biztosan meg fogok nézni!

Addig is itt az előzetes »