Nema ništa gore od toga da sjedimo za upravljačem i primijetimo slabašnu pukotinu trk u auto servis. Znaš ono — prije nije bilo. Ali, sada, to je istureno i uznemirujuće vašu liniju vida, što vaše putovanje čini puno teže.

Da, pogodili ste — govorimo o napuknutom vjetrobransko staklo. Čini se da se ponekad pojavljuju niotkuda, ne ostavljajući znakove o tome što je uzrokovalo štetu.

Ne morate ispisivati ​​velike svote da biste popravili svoje. Neke vrste oštećenja popravljaju se kod kuće pomoću alata koje možda već imate.

Evo što trebate znati o popravku vjetrobranskog stakla automehanicar , u slučaju da imate pukotine ili modrice.

Što možete i ne možete popraviti

Ne mogu se popraviti sve štete. Ako je vaše vjetrobransko staklo naslijedilo dugu, prljavu pukotinu, morat ćete je zamijeniti u auto stakla servisu. Vrlo je teško popuniti duboke, izdužene pukotine, tako da je najbolje riješiti problem prije nego dođe do te točke.

Oštećenja na površini autoservisi, kao što su sitne udubine i ogrebotine, također se ne mogu popraviti kod kuće. Ako vas zanimaju oznake ljepote, pronađite nekoga tko je specijaliziran za rad s detaljima ili trk u najbliži servis autostakla.

Srećom akumulatori , pukotine koje obično izgledaju najgore su oni koje možete popraviti. To uključuje i one ispupčene pukotine koje izgledaju kao da će se cvijet pojaviti. Obično možete popraviti pukotine koje sjede u unutrašnjost stakla, za razliku od onih koje vode vodoravno preko površine.

Alati za popravak vjetrobranskog stakla

Vožnja s razbijenim prozorom je opasna, tako da morate popraviti štetu što je prije moguće. Postoje razni setovi za popravak koji dolaze s ljepilom i štrcaljkom za ispunjavanje rova.

Ove komplete možete kupiti u većini auto-trgovina, kao što su Tokić, Ciak i slično.
Kako popraviti

Za početak, pazite da površina bude potpuno suha ili ćete riskirati punjenje rupe vodom. Zatim ćete uzeti ljepljivu traku i nanijeti je na oštećenje. Provjerite jeste li izravnali traku prije uklanjanja obje strane filma.

Odavde ćete pomoću štrcaljke povući zrak kroz ljepilo. U jednoj ruci držite štrcaljku, au drugoj je podignite do kraja.

Držite ovaj položaj najmanje jednu minutu, a zatim ga pustite i brzo pomaknite ljepilo. Želite ponoviti ovaj postupak nekoliko puta prije uklanjanja trake.