De ‘Aaliyah’ van electronisch popmuziek komt naar Hasselt!

Jessy Lanza

Jessy Lanza’s coverfoto voor haar nieuwste album ‘Oh No!’ — HyperDub

Hasselt mag op 8 november 2016 electronic soulzangeres Jessy Lanza verwachten in de Muziekodroom. De zangeres is geboren en getogen in een muzikale familie in Hamilton, Canada. In haar tienerjaren experimenteerde de zangeres met haar vaders electronische muziektoestellen. Zelf studeerde ze ook Jazz-piano en gitaar, en gaf jarenlang privéles. Later schreef ze haar eigen nummers, en nam ze muziek serieuzer. Jessy werd sterk beïnvloed door R&B en Hip Hop, en vooral door grote artiesten zoals Missy Elliot en Timbaland. De artieste blijft graag onder haar kerktoren wonen, en haalt haar inspiratie uit de straten. Ze werd beschreven als de nieuwste en mogelijk de beste soul artiest, en werd geciteerd als ‘de reïncarnatie van Aaliyah’.

Toch is de artieste geen R&B ster. Haar hoge, zachte stem wordt quasi altijd met electronica en ritmische beats gecombineerd. Ze schrijft niet te veel betekenisvolle lyrics. Zelf verkiest Lanza korte zinnen of enkele woorden, en herhaalt die gedurende het nummer. Haar stijl is alternatief, maar net te ritmisch en te ruig om bestempeld te worden als indie-pop.

De artieste bracht in 2014 haar succesvolle album “Pull My Hair Back” uit. Een niet erg lyrische, maar vooral ritmisch-chill album. Dit jaar pakt ze uit met “Oh No”. Het album gaat over alle opgekropte nervositeit en angst dat ‘gerecycleerd’ wordt tot een productieve flow. Haar zwoele stijl gecombineerd met de snelle pop-ritmes zijn de kunstuitingen van haar ‘persoonlijke manifest’. Jessy Lanza samengevat in haar album “Oh No” is een combinatie van ‘Glitter and gold’ , een tikkeltje Japanse jaren ’80 en een heerlijk dromerige ambiance. — AK

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.