Wat ik in de komende 12 maanden moet gaan bereiken

World domination.

Of tenminste, dat is wat ik altijd tegen mijn opa en oma vertel als ze vragen hoe het met mijn projecten gaat. De afgelopen drie jaren heb ik mij ingezet om mijn bachelor in Communicatie te behalen, maar stiekem deed ik er allemaal toffe dingen naast. Ik heb nooit de ambitie gehad om een diploma te behalen met een cijferlijst waar alleen maar 8'en of hoger opstaan. Ik wilde vooral studeren en in de tussentijd mijzelf verbreden zodat ik aan het einde van mijn studietijd ook écht iets kon.

Ik zie veel studenten een andere kant op gaan tijdens hun studietijd en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Wel vraag ik me dan af waar de motivatie is gebleven om het beste uit jezelf naar boven te halen. De studietijd is niet alleen een tijd om wat lesjes te volgen en te feesten, tijdens je studietijd kun je jezelf ook echt ontwikkelen. Zeker in een sector zoals Communicatie en Marketing, waar de concurrentie moordend is. Zorg ervoor dat je mensen verbaasd, dat je doelen stelt en dat je actief werkt om die doelen te behalen.

First things first: de studie afmaken

De komende maanden zal ik mij bezig gaan houden met de minor Turning Innovation into Business, een periode van 5 maanden met een curriculum naar keuze.

In deze minor gaan we ons bezig houden op welke manier we businessmodellen kunnen ontwikkelen rondom innovaties. De maanden daarna zullen bestaan uit het uitvoeren van een onderzoek voor een interessante organisatie, waarvoor ik mijn scriptie zal gaan schrijven.

Uitbreiden van Dreef Creatives

Misschien heb je het gezien ergens op het internet, op elk online profiel vernoem ik het wel: ik ben Business Developer bij Dreef CR. Dreef CR, of eigenlijk Dreef Creatives is het Marketing & Communicatie kantoor waar ik co-founder van ben, zoals dat zo mooi heet. Dreef is onze manier om studenten met het zakenleven kennis te laten maken. Met Dreef hebben wij twee doelen:

  • Getalenteerde studenten laten excelleren en zorgen dat zij hun talent ook buiten de studie kunnen inzetten. Stoppen met vakkenvullen, start met zakken vullen.
  • Bewijzen dat Marketing & Communicatie voor (Business to Business) bedrijven ook toegankelijk kan zijn. Wij zijn geen groot bureau met opstapelende tarieven en dat worden wij ook nooit. Belooft.

Zoals elke startende organisatie is een ‘why’ leuk, maar je moet natuurlijk ook iets te bieden hebben. Wij richten ons met Dreef op drie onderwerpen: evenement organisatie, database ondersteuning en content creatie. De komende maanden zullen dus vooral bestaan uit laten zien wat we kunnen. In contact komen met interessante bedrijven en deze mensen laten zien wat allemaal mogelijk is.

Voor zo ver mijn eerste blog op Medium. Niet geheel ontevreden in ieder geval! Alle ontwikkelingen rondom Dreef zijn ook te volgen op onze eigen Medium publicatie: https://medium.com/dreef-creatives.

Wil je nou meer te weten te komen over wat ik allemaal doe, of wat Dreef doet? http://dreefcreatives.nl