Kérdések Kisteherautó bérlés témakörben

Brigitta Békésiné Kiss
2 min readMar 7, 2018

Kisteherautó bérlés válaszok kérdésekkel

Mi a helyzet családi nyaralás esetén?

Lehet meglepő, de sok esetben nagyobb baráti társasággal, vagy családi nyaralások alkalmával kényelmi szempontok miatt leginkább, érdemes nagyobb gépjármű bérlésében gondolkodni, mivel több személy is elfér benne, ezért csak egy gépjárművet kell kibérelni, és kényelmesen megoldható az utazás is benne és még a csomagok is könnyedén elférnek.

kis teherautó bérlés

Cég esetén milyen konstrukcióban érdemes bérelni haszongépjárművet?

Abban az esetben, amikor egy cégnek kiszámíthatatlan, hogy mikor van fuvarozási megrendelése, valamint ha nem fő profilja a fuvarozás az adott cégnek, ezért nem érdemes neki külön erre a tevékenységre saját tulajdonú haszongépjárművet megvásárolnia, fenntartania, vagy pedig hosszú távú szerződést kötnie fuvarozó céggel. A fent említett esetekben, vagy amikor tudható, hogy az elkövetkezendő időszakban szüksége lesz a cégnek haszongépjárműre, érdemes bérleményben gondolkodni, főként, hogy mentesül a cég a szervízelési és fenntartási költségek alól, valamint a bérleti összeg elszámolható költség.

Magánszemélyként mikor érdemes haszongépjárművet bérelni?

Magánszemélyként is előfordulhatnak olyan szituációk, amikor több mindent szükséges szállítani, például költözéskor. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, hogy mi éri meg jobban az, ha bérlünk a szállításra alkalmas haszongépjárművet, vagy kisteher gépjárművet, vagy megbízunk egy fuvarozó céget. De akkor is még felvetődik a kérdés, hogy a pakolásra van e megfelelő létszámú segítség, vagy, hogy van e, a haszongépjármű vezetésére alkalmas személy?

Külföldön is használhatom –e a haszonjárművet?

Az esetek többségében igen lehet használni és el lehet utazni a bérelt haszongépjárművel külföldre. Ennek feltételei a bérleti szerződésben rögzítésre kerülnek. Célszerű utazás előtt konkrétan rákérdezni, vagy a szerződést elolvasni, hogy van e bármiféle kitétel erre vonatkozóan.

Milyen érzés a haszongépjárművet vezetni?

Az, aki még sosem vezetett ilyen jellegű gépjárművet, az joggal tarthat tőle, hisz egészen más élmény, mint egy személyautó vezetése, leginkább azért is mert sokkal nagyobb, hosszabb és még dobozos is. Azonban ha a vezetési élményre gondolunk, jó vezetni ezeket a haszongépjárműveket, mivel a vezető fülke nagyon kényelmes, és a felszereltségük is kiváló, sok esetben a személyautókkal is versenybe száll, arról nem is beszélve, hogy a légkondicionáló az alapfelszereltségek közé tartozik. Könnyű a kilátás a vezetőfülkéből, mivel megemelten helyezkedik el, és a könnyebb kormányzás érdekében szervo rásegítéssel látják el a haszongépjárműveket.

--

--