(idigaltimes.com)

Feltámasztják a Star Wars egyik színészét | HSWP 2015/34. hét

Ezen a héten megtudtuk, hogy Az ébredő Erő lesz minden idők legjobb Star Wars-filmje, mennyi gyereket neveztek Anakinnak az Egyesült Államokban és hogy Tarkin nagymoff háttértörténete is vaskos alkotóeleme lehet a Zsivány Egyes sztorijának.

Bence Földi
Aug 23, 2015 · 5 min read


Kezdjünk a kis magyar valósággal

A múlt hétvégi, budapesti vihart követően kismillió mém született a Fővám téren kialakult gödörről. Ezek közül természetesen alábbi volt a legjobb, amely a gödörben fészkelő Sarlacc-ot ábrázolja. Aki beleesik, megtudja, mi az a kín és szenvedés!

(Tumblr)

“Az ébredő Erő lesz az eddigi legjobb Star Wars-film!”

A fenti mondatot nem én, hanem Drew Struzan mondta. Ő az, akinek műve a film első olyan plakátja, amelyen nem csak a film címe szerepel — utóbbiakból már a magyar mozikban is látni egy-kettőt.

Struzan az ausztrál Movie Weeklynek adott telefoninterjújában mondta el, hogy Abrams másfél évvel ezelőtt hívta fel. Sosem találkoztak, a hetedik epizód rendezője pedig úgy hangzott, mint egy rajongó — Struzan a korábbi epizódokhoz is gyártott ikonikus plakátokat. Abrams végül felkérte a hetedik rész plakátjának elkészítésére is. “Meg kellett tennem George (Lucas)ért és a Star Wars-ért” — indokolta döntését a grafikus. Elmondása szerint amikor csak a film felét látta, már tudta, hogy csodálatos dolog készül.

“El kellett olvasnom a forgatókönyvet, megnéztem a film felét és el kell mondanom neked és a rajongóknak, hogy Istenemre, ez a legjobb Star Wars-film, ami eddig elkészült.” /Drew Struzan/

Abrams: Van, aki szerint jól cselekedett a Birodalom

A hetedik epizód rendezője interjút adott a Los Angeles Timesnak. Ebben elmesélte, hogy a Birodalom maradványa, az Első Rend azért maradhatott fenn, mert sokan úgy gondolják, hogy a Birodalom helyesen cselekedett, és ha nem történt volna olyasmi, mint a 4–5–6. részben, minden jó lett volna. “Talán érdemes újra megpróbálni” — mondta Abrams az Első Rend motivációiról.

A történet persze ismét a jókról és rosszakról szól majd, de nem lesz olyan egyértelmű a határ köztük, minta korábbi részekben. Mindenesetre az Empire magazin aktuális számát meg lehet venni két különböző címlappal is, íme:

(io9 / Empire)

És ha már a jók is szóba kerültek: a MakingStarWars.net szerint Poe Dameron — aki forrásai szerint tehetséges vezető — a Fekete Osztagot vezeti a film végére, erről árulkodhat a fekete szárnyú X-szárnyúja is, amelyet a teaser trailerben láthattunk.

Kiderült Az ébredő Erő főcímének első sora

Valószínűleg véletlenül, nem is biztos teljesen, de kiderült a főcím első sora. A StarWars7News számolt be arról, hogy egy X-szárnyús játék új kiadásában — amelyet Az ébredő Erő kapcsán aktualizáltak, szerepel benne pl. BB-8 — szerepel az új epizód szinopszisa. Ez már csak azért is érdekes, mert az első, 2012-es kiadás dobozának hátulján még a negyedik epizód összefoglalója szerepelt, amely a főcím első mondatával kezdődött. Ezek alapján az alábbi kezdettel találkozhatunk december 18-án:

“Ez a bizonytalanság kora” (StarWars7News)

Hamarosan jönnek a SW-repülők

Jó, nem X-szárnyúak, nem a Millenium Falcon és nem is a Tantive IV, de azért az általam itt bemutatott japán repülőgépfestések elég menők:

Feltámasztják Dooku gróf haverját

Az idén elhunyt Christopher Lee nagy barátja volt Peter Cushing, aki Tarkin nagymoffot alakította a Star Wars negyedik epizódjában. Most úgy tűnik, hogy A Sithek bosszúja és A klónok háborúja + Lázadók rajzfilmsorozatokat követően ismét előveszik Tarkin karakterét.

Tarkin A klónok háborúja és a Lázadók rajzfilmsorozatokban (Tumblr)

A Daily Mail cikke szerint a Zsivány Egyes projekthez (tudjátok, amelyikben szerepel Mads Mikkelsen [ő akár birodalmi admirális is lehet a Cink szerint] és Forest Whittaker is) ugyanis Peter Cushingot digitális formában élesztik fel, hogy a horrorklasszikusokban szerepelt, 1994-ben elhunyt színész ismét arcát és hangját kölcsönözze Tarkin nagymoffnak.

“Ez lesz minden idők egyik legkomplexebb és legdrágább CGI-újraélesztése. Cushing azért fontos, mert ő játszotta a karaktert, aki megteremtette Darth Vadert, és komoly háttértörténete van, amelyre fény derül majd”

— mondta egy, a filmen dolgozó forrás a brit pletykalapnak. Ezek szerint a Zsivány Egyes költségeinek jókora hányadát teheti majd ki Tarkin szerepeltetése, másrészt az is kiderült, hogy a Halálcsillag terveinek elrablásán kívül Tarkinról is sok minden kiderül az első önálló SW-filmben.

Szülők százai tették tönkre a gyermekük életét

Az Egyesült Államokban tavaly 218 gyermeket neveztek el Anakinnak a szülei — írja az io9. Szegény srácok, mindannyiuknak az a sorsa, hogy egyensúlyt teremtsenek az Erőben, ehhez viszont el kell veszíteniük néhány végtagot… A név egyébként itthon is anyakönyvezhető!Bence Földi

Written by

Political Scientist | Journalist | Star Wars fan | Liverpool supporter

More From Medium

Also tagged The Force Awakens

Also tagged The Force Awakens

Also tagged The Force Awakens

What’s Wrong with Star Wars?

60

Top on Medium

Ed Yong
Mar 25 · 22 min read

27K

Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade