Review: COBI — the first smart connected biking system

Met de COBI op pad (foto is aangepast voor estitische redenen)

Unboxing

Onderdelen die niet nodig zijn zijn mee geleverd zoals trips, wat rubberdopjes en soort houdertje. Mooie verpakkingen, voor zich sprekende onderdelen. Jammer dat de batterijen van het achterlicht helemaal op waren en die van de hub was nog slechts 6% waardoor hij niet meteen gebruikt kon worden omdat hij eerst geupdate moet worden wat 50% lading vereist.

Installatie

Op de website staat dat het een 5 min installatie is een ervaren monteur die werkt met een fiets zonder obstructies zoals kabels, fietsbellen etc. De onderdelen worden vast gezet dmv de mee geleverde inbus sleutel. Deze is erg prettig van groot formaat en voorzien van een kleine inkeeping zodat ook onder een hoek de bout vast gezet kan worden. Frustratie is wel dat de moeten niet vast zitten waardoor als je de bout los hebt om hem om je zadel pen te krijgen de moer er uit valt. Eenmaal gemonteerd zit de hub er goed, het achterlicht zit ook netjes en idem voor de thumb controle. De HUB zit echter

App

De app ziet er super uit net als het product zelf. De app is met veel toewijding ontworpen want tot in detail zitten er fraaie grafisch en animaties in.

Navigatie

Route opties die je aangeboden krijgt zijn Fastest en Shortest en Quietest, de eerste twee spreken voor zich de laatste is natuurlijk voor interpretatie vatbaar. Het is niet mogelijk om VIA punten toe te voegen je kunt dus enkel van A-B routes plannen. Deze navigatie wordt verzorgt door Scout van Telenav.

Fietsen zonder internet is mogelijk door de kaarten offline te downloaden. Je kunt heel Nederland in 1 keer download of een paar kleine plaatsen. Waarschijnlijk zul je dus heel Nederland willen downloaden maar dit is dan wel meteen 350mb, jammer dat je per provincie kun selecteren. In Duitsland is dit wel mogelijk om per deel staat de kaart offline te downloaden maar ook deze kaarten zijn al snel 250 mb per stuk. Dit is een behoorlijke grote voor iPhones die 16GB opslag hebben.

Bij het plannen van een route heb je zoals gezegd de keuze uit de kortste, snelste of de rustigste. Voor sportief en recreatief fietsen maakt het niet uit als je wat langer er over doet om van A naar B te komen als het maar een fijne/mooie route is. Ik heb ook onderzocht of het type fiets wat je hebt op gegeven invloed heeft op de route types dit is niet het geval. Het verschil tussen de snelste en de kortste zijn minimaal en zijn naar mijn mening niet duidelijk uit te leggen. Je zou zeggen dat de snelste zo min mogelijk stoplichten heeft en zoveel mogelijk op de zelfde weg blijft maar dit is niet het geval in de meeste routes.

Ik heb dus voor de rustigste gekozen er van uit gaande dat deze over zoveel mogelijk fietspaden zal gaan. De interface werkt prima voor het volgende van de route wel moet je goed kijken welke kleur fiets je kiest die zorgt voor de kleur van de interface en rode letters op een zwarte achtergrond is bijvoorbeeld niet heel duidelijk te lezen. De route die mij gewezen werd was met mijn mountainbike goed te doen maar op een racefiets was ik totaal niet te berden geweest. De route was vaak niet de route die ik zelf zou kiezen doordat er heel veel obstakels niet werden vermeden. Hiermee bedoel ik kruispunten, afslagen, drempels, stoepranden etc. veel routeplanner houden rekenen met dergelijke obstakels die oponthoud veroorzaken maar deze route planner niet. Wanneer je besluit niet van je huidige fietspad af te gaan om door een woonwijk te fietsen waarna je na 200m weer terug op het zelfde fietspad komt gaat de routeplanner tot drie keer toe een alternatieve route door deze woonwijk. Totaal onlogisch. Ook de her calculatie van de route was traag waardoor ik als ik met een gang van 30km/pu een weg in moet slaan die ik zojuist ben gepasseerd.

Kortom dit is een routeplanner die leuk werkt voor als je zo snel mogelijk in een onbekende plaats naar een bepaald adres wilt op een normale stads fiets.

Gebruiksvriendelijkheid

Het menu is verwarrend en werkt vervelend. De plaatsing van deze integratie is ook een beetje vreemd hij staat als enigste optie onder “Account”, rest van de opties staan bij “My profile”. Verder is het heel veel instellen vooral allemaal losse instellingen, maar hij werkt wel meteen “uit de doos” maar als je alles wilt instellen naar je persoon kost dit wel enig zoek werk. Een gemiddelde 50+’er krijgt dit niet voor elkaar en zal aangewezen zijn op een technisch persoon in de omgeving. Als je weet wat de COBI allemaal zou moeten kunnen heb je een richtlijn naar wat je moet zoeken dus enige doorzettingsvermogen vermogen is wel vereist bij het instellen. Zo kwam ik er per toeval achter dat de AMBI-Breakrearlight nog niet was gekoppeld. De koppeling is erg makkelijk maar ook het achterlicht dient nog voorzien te worden van een updaten en beschikt dus over eigen firm ware.

Eenmaal in “fietsmode” dan kom je niet meer terug op je main screen waar je settings moet doen en op een andere manier niet bij komt. Erg frustrerend en enige oplossing is app Force Quiten en dan opnieuw opstarten.

Integratie

De Apple health integratie bewaard alleen fietsafstand in Health de app leest niets uit Apple Health daarom moet je zelf je lengte en gewicht toevoegen (waarschijnlijk voor calorieën berekening) de settings maar ook je geslacht, geboorte datum en gemiddelde hartslag zou je uit Apple Health kunnen uitlezen. Op dit moment met bevat de COBI app geen integratie met andere apps of platformen, behalve de summiere koppeling met Apple Health. Ook jammer is het dat de Apple Watch niet ondersteund wordt, niet als extreem display en ook niet als heart rate monitor. Dit laatste doen de meeste apps niet alleen Strava maar die heeft dan ook een compagnon Apple Watch app. Verder kun je externe sensoren kun je koppelen dit gaat via bluetooth. Veel andere fiets apps ondersteunen die ook.

HUB

Hier zit een powerbank in dat is erg handig, gezien dat een route fietsen veel stroom vraagt van je telefoon door dat je zo accuraat mogelijke GPS ondersteuning wilt en je activiteit wilt vast leggen. Met de speciale iPhone case bevestig je je telefoon op de hub en die zit zeer stevig. Deze bevestiging zit degelijk echter heb ik eenmaal mee gemaakt dat bij een flinke klap de connectie verloren ging tussen de telefoon en HUB. De telefoon kun je waterdicht op je stuur monteren door het doorzichtige hoesje er over te doen. Dit zorgt wel voor meer weerspiegeling maar beter als een natte telefoon die niet waterdicht is. Leuk accent is dat de gekozen kleur van je fiets ook de kleur is van het lampje in de HUB. Na bijna twee uur fietsen was de batterij van de HUB van 100% naar 80% afgenomen terwijl hij ook mijn telefoon lade dit voldoet dus zeker aan de verwachting.

Achterlicht

Tijdens de installatie van de app wordt je al niet gevraagd om het achterlicht te installeren, aardig voor mensen die deze er niet bij hebben gekocht, maar het achterlicht verbind ook niet vanzelf met de HUB dus moet je het knopje ingedrukt houden, om te connectie. Waarom dan niet een achterlicht hebben die je aan en uit moet zetten als het donker wordt hoor ik je denken. Deze heeft een automatisch remlicht!

COBI Thumb controller

Met de COBI Thumb controller kun je de interface van de app besturen. Deze monteer je ook op je stuur bij voorkeur dicht bij je handgreep zodat je deze met je duim kunt besturen. Deze COBI Thumb controller is verbonden mindels een kabel aan de hub maar kun je zowel links als rechts monteren. Hij zit er solide op het stuur. Deze tumbtracker is ideaal als je met handschoenen fietst (mits niet te dik) omdat handschoenen niet werken met een touch screen en wel met de COBI Thumb controller. Wat je echter kunt doen met de COBI Thumb controller valt erg tegen. Op de site wordt vermeld dat je all functies kun uit voeren met deze thumb trackers. Echter een van de belangrijkste functies is niet mogelijk namelijk terug keren naar het vorige scherm. De COBI Thumb controller is ook voorzien van een bel, deze bevind zich aan de onderkant en eenmaal ingedrukt wordt er een geluidje via de speaker uit gezonden. Thuis dacht ik dat dit goed zou werken echt eenmaal onderweg merkte ik tot drie keer toe dat dit in de praktijk erg tegen viel, het geluid is vaal niet hard genoeg in een bosrijke omgeving laat staan in de stadstumult. Ook het geluid is niet herkenbaar als een fietsbel waardoor dat veel mensen niet voor je aan de kant gaan voor je.

Door 1 sec. de pijl naar onderen in te drukken kom je in het menu om muziek af te spelen. Leuk maar niet zo belangrijk als de terug knop. Met de COBI Thumb controller kun je ook door je contacten bladeren en deze op opbellen, het is alleen jammer deze deze niet automatisch op luidspreker gaat wanneer er geen koptelefoon is ingestoken zodoende heb je er nog niets aan.

Conclusie

Geen voldoening na de inspanning. In deze tijd dat mensen steeds meer bewust zijn van calorie inname en verbranding is het belangrijk om na het beëindigen van de fietstocht een overzicht te krijgen van de afgelegde route, verbrande calorieën etc. Voor sportieve fietsers wil je wellicht meer informatie zoals gemiddelde cadans, snelheid, hartslag maar ook een grafiek van het verloop etc. Lijkt wellicht simpel maar is wel essentieel in mijn ogen.

Wat ik me gedurende het hele proces van installatie en fietsen afvroeg is voor wie is de COBI bedoeld? De stadsfietsers, recreatieve fietsers of sportive fietsers? Ik kan nu nog steeds geen antwoord geven op deze vraag. De kwaliteiten van de COBI zijn de powerbank handig voor lange afstanden, de optionele lampen welke op stads- en recreatiefietsen al aanwezig zijn. Deze fietsen zouden dus voldoende hebben aan de goedkoopste versie echter is deze gelabeld “sport” en de duurste versie “plus” zitten de lampen bij en deze zijn eigenlijk juist handig voor sporters.

De hardware is goed de software daar en tegen is matig tot slecht. Het ziet er allemaal erg gelikt uit maar er is niet gedacht aan de gebruikers ervaring en gebruikbaarheid. De prijs is erg hoog voor een bike mount met geïntegreerde power bank.