Τεχνολογικές επιχειρήσεις και Startup από την Πάτρα ή με πατρινές ρίζες ΜΕΡΟΣ IΙ

http://www.thyratron.gr/

Η ΘΥΡΑΤΡΟΝ Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, εδρεύει από το 1992 στις Κυδωνιές Βασιλικού Ερυμάνθου (Αχαΐα), με σκοπό την μελέτη, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία ηλεκτρονικών συσκευών και συστημάτων.

Μέχρι στιγμής έχει δραστηριοποιηθεί στους παρακάτω τομείς: συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού, συστήματα ασφαλείας, πυρανίχνευσης και προειδοποίησης, αυτόματους τηλεφωνητές συστημάτων ασφαλείας, αυτόματους τηλεφωνητές ανελκυστήρων, διαγνωστικά όργανα μηχανών εσωτερικής καύσης πλοίων, όργανα ελέγχου ψυκτικών θαλάμων, σταθεροποιητές — επιτηρητές τάσης, επιτηρητές τάσης και συχνότητας, καταγραφικά όργανα (επιταχύνσεων, θερμοκρασιών, πιέσεων, στροφών, ήχου, στρέψης), ασύρματα συστήματα ελέγχου παγίων.

Η ΘΥΡΑΤΡΟΝ χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και μεθόδους στην σχεδίαση, στην παραγωγή και στον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της. Τα προϊόντα της γραμμής παραγωγής ελέγχονται στο σύνολο τους, ώστε το τελικό προϊόν να είναι πλήρως λειτουργικό.

Το 96% των προϊόντων της είναι έμμεσα ή άμεσα εξαγώγιμα σε 24 χώρες. Τα προϊόντα που αναπτύσσει είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των “ΟΕΜ” πελατών της.

Πρόσφατα μπήκε σε λειτουργία και 2η μονάδα παραγωγής ενώ άρχισε και περαιτέρω συνεργασία με την Ινδία.

http://cliomuseapp.com/

Αυτή η μοναδική εφαρμογή αποτέλεσε δημιούργημα 3 νέων που συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε έναν διαγωνισμό startup. Μέσα από διάφορα στάδια εξέλιξης της εφαρμογής clio muse έκαναν πιο διασκεδαστικές της ξεναγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις φέρνοντας στο φως μοναδικές ιστορίες για τα εκθέματα. Πλέον η ομάδα αποτελείται από 5 άτομα και ένα εξ αυτών προέρχεται από την πάτρα και από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών.

http://www.iridalabs.gr/

Η irida labs ειδικεύεται στην επεξεργασία βίντεο και εικόνας με τη διαφορά ότι η υλοποίηση των αλγορίθμων γίνονται “on chip” για καλύτερη απόδοση και ταχύτητα επεξεργασίας. Οι εφαρμογές των αλγορίθμων αυτών σήμερα βρίσκονται σε πολλά δημοφιλή προϊόντα που έχουν κάμερα και μερικοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά. Σημαντική συνεργασία με την εταιρεία Cadence για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αυτής στα προϊόντα της. Η iridia labs εδρεύει στην Πάτρα.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Billy Kp’s story.