5 bättre KPI:er att hålla koll på efter makeover av sajten

Nya sajten är lanserad. Trafiken håller fortfarande efter en vecka och inga dramatiska ändringar i exit rate. Konvertering ser ut att vara relativt stabil. All good? Här kommer 5 andra KPI:er som jag kommer titta på efter lansering av vår nya e-handelssajt för att vara säker.

Konverteringsgrad per device

Är det lättare eller svårare att köpa för användare som kör en smartphone och har vår mobilstrategi gjort upplevelsen fattig på desktop?

Andel trafik från SEO

Efter ett par veckor bör vi kunna se om Google straffar eller hyllar vår nya sajt genom att se vilken mängd trafik som kommer in. Om det är lägre får vi titta på om det är produktsidor, kategorier eller något annat som spökar.

Genomsnitt antal produkter per order

Vi vill ju att kunderna ska köpa mer inte mindre. Att få med flera produkter i en order kan göra hela skillnaden för att bära fraktkostnaden.

Andel kundkorg till betalning

Hur många lägger en vara i kundvagnen för att sedan ansluta sitt köp? Vi har väl inte gjort det svårt att hitta till kassan eller förvirrande att betala?

Andel tillbehörsförsäljning

Hur stor andel av totala antalet produkter som säljs är tillbehör? Är vi bättre eller sämre på upsell än förut?

###

Denna post är nummer 16 i en serie av 100 poster i utmaningen #blogg100 där jag fokuserar på hur vi skapar Trettis nya sajt. Alla åsikter är mina egna.