Waar is Google Home in 2019?

Eind vorig jaar kwam Google Home officieel naar Nederland (en in het Nederlands). Inmiddels heeft iedere technologieliefhebber er wel eentje thuis staan en is er tijd om voorzichtig de tussenstand op te maken. Waar zijn we met voice?

Mijn voorzichtige antwoord: nog niet ver. Om voice volledig te integreren in je leven zijn er volgens mij een aantal componenten van belang:

  1. Betrouwbaar. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld muziek te starten via voice, maar dan moet dit wel betrouwbaar zijn. Wanneer de Home mij niet verstaat, of andere dingen doet dan wordt dit snel een frustrerende bezigheid. Gevolg hiervan is dat je dit minder vaak probeert.
  2. Tijdwinst/gemak. ,,Ok google, zet de thermostaat naar 16 graden’’. De tijd die het kost om deze zin uit te spreken is ongeveer net zo lang als telefoon uit zak pakken, ontgrendelen, nest app openen en op afwezig zetten. Als je hier over nadenkt kom je op een heel aantal dingen die je veel sneller kunt doen met (touch) interface. ,,hey Google, Hoeveel is 16 x 83’’ is nog altijd langer dan uitrekenen via de rekenmachine van je mobiel. Dit gecombineerd met de foutmarge in punt 1 en je hebt een scenario waarbij je vraagt om de verwarming zachter te zetten, de Home je niet begrijpt en je alsnog via een andere route deze taak gaat doen. Dit is me de afgelopen maanden vaak gebeurt, tot het punt dat je er weinig hoop meer op hebt dat het wél goed gaat werken.
  3. Unieke waardepropositie. Google’s endgame wat betreft Home is uiteraard een holistische hulp in je leven. Ongeveer zo: ,,Goedemorgen Jos, dit zijn de drie belangrijkste nieuwsverhalen deze ochtend. Om op tijd op je werk te komen moet je over twintig minuten vertrekken. Het is glad op de weg en er staat 10 minuten aan oponthoud op je route’’. Google is nu (nog) volledig passief en reageert alleen. Dit is waarschijnlijk om weg te blijven van de 'creepy line' waarin duidelijk wordt dat Google veel meer van je weet dan jij eigenlijk doorhebt.

Ander probleem lijkt me dat Google het product snel op de markt heeft gebracht zonder deze drie zaken volledig te tackelen. De Nederlandse versie van voice is nu ronduit slecht. Waarschijnlijk kwam de introductie om concurrentie vroegtijdig de wind uit de zeilen te nemen: het lijkt me niet heel waarschijnlijk dat consumenten meerdere voice enabled devices in huis naast elkaar willen. Amazon, Apple en zelfs Facebook hebben inmiddels eigen hardware rondom voice. Allemaal uiteraard met andere propositie. Laten we die snel bekijken:

Amazon > maak e-commerce transacties via voice mogelijk: ,,Alexa, bestel wc papier’’

Apple > diepe integratie met alle producten en OS’en en nieuwe product-specifieke voice producten, zoals de earpods. Bekijk de movie ‘Her’ om deze strategie volledig te begrijpen.

Facebook > geen voice assistant maar een soort hangout product waarbij je met vrienden en familie kunt ‘hangen’. Dit product heeft de wind flink tegen in het licht van de privacy-schandalen en andere problemen waar Facebook mee kampt.

Door een grote hoeveelheid hardware voor schappelijke prijzen bij retailers als MediaMarkt te leggen bouwt Google al wel vast een aardige installatie-base op van early adopters. Nu gaat het er om dat ze in 2019 ook echte waarde van dit product gaan bewijzen zodat het product uit de ‘grappige gimmick’ hoekt raakt. Hiervoor zal Google nog een flink aantal stappen moeten zetten: er zullen veel meer partners (media, e-commerce etc) moeten worden aangesloten om de beleving te verbeteren. In principe is de data er, en staan er nu al een flink aantal devices op boekenplanken klaar: ik verwacht dat we in 2019 een aantal flinke stappen van Google gaan zien om dit gebied om de slag — verder — te winnen.