Ανακοίνωση σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στο πρώην κτήριο του Γ.Σ.Ν. 424

Την Τετάρτη 17/2 κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Πρυτανεία του Πα.Μακ αντιτίθεται στην εγκατάσταση προσφύγων στις παλιές εγκαταστάσεις του Γ. Σ. Ν. 424 δίπλα από τον χώρο του Ιδρύματος. Ως επιχείρημα προβάλετε η διεκδίκηση του συγκεκριμένου χώρου απο το πανεπιστήμιο προκειμένου να λυθεί το χωροταξικό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε καθώς και η αδυναμία προσέγγισης του πανεπιστημίου απο τους φοιτητές. 
 Ως Bloco — Πα.Μακ πιστεύουμε πως προέχει η άμεση περίθαλψη των προσφύγων και η εγκατάσταση τους στο 424 με όρους διαφανείς και ανθρώπινους. Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η εγκατάσταση των προσφύγων δίπλα μας θα προκαλέσει προβλήματα στην προσέγγιση του ιδρύματος απο τους φοιτητές. Μάλιστα θεωρούμε οτι το ίδιο το πανεπιστήμιο θα πρέπει να εμπλακεί στην βοήθεια των προσφύγων καθώς διαθέτει το επιστημονικό και ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Δυστυχώς η ανακοίνωση αυτή του Πανεπιστημίου έρχεται σε μία περίοδο που το προσφυγικό πρόβλημα βρίσκεται σε όξυνση και η χώρα μας καλείται να αναλάβει όλο και μεγαλύτερο μερίδειο ευθύνης, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε να παίζειται ένα «παιχνίδι» σε βάρος των προσφύγων σε σχέση με τους χώρους φιλοξενείας και μετεγγατάστασης.

Σε ό,τι αφορά εμάς τους φοιτητές θα ήταν χαρά μας να κάνουμε μια στάση για να βοηθήσουμε τους συναθρώπους μας πριν και μετά απο κάθε μάθημα. 
 
 Καλούμε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να πάρει επίσημα θέση για την εγκατάσταση των προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις του Γ.Σ.Ν. 424 και τους φοιτητές του πανεπιστημίου να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.