Twee weken onderweg…

2 weken geleden lanceerde ik een website voor Agora, een project dat ik de komende maanden in mijn vrije tijd verder wil uitbouwen. Het concept was simpel: kunnen we een tool bouwen die helpt bij het evalueren van een vastgoedinvestering (kopen en/of huren) en aangeeft of je een goede ‘deal’ hebt gesloten?

Ik besloot om het zeer organisch aan te pakken, en de principes van de ‘Lean Startup’ (Eric Ries) te volgen. Met andere woorden, een snelle lancering van een onvolledig product en gaandeweg extra functionaliteit toevoegen inspelend op de feedback van de eerste gebruikers.

Agora is meer dan gewoon een nieuwe service. Ik zie het ook als een leerproces voor mezelf en een manier om ‘hands on’ bij te leren over ‘Marketing in a Digital World’. Ik geloof immers dat kennis van de nieuwste tools essentieel is om de komende jaren als marketeer te overleven. De beste manier om dat te doen is er zelf mee aan de slag gaan!

De website is live!

Baby Steps

Na de creatie van de website, deed ik een eerste schuchtere poging om Agora aan de wereld kenbaar te maken. Ik plaatste mijn eerste blog op Medium, creërde een verwijzing op de site, en stuurde enkele tweets de wijde wereld in.

Het resultaat? Een 100-tal bezoekers op de site, en al meteen 4 ‘subscribers’ aan de mailinglist in enkele uren tijd. De eerste test kon bij deze alvast als een succes worden bestempeld!

Aangemoedigd door de eerste resultaten, besloot ik enkele extra pagina’s toe te voegen en me te gaan verdiepen in verschillende SEO-technieken om Agora ook bij Google kenbaar te maken. Ondertussen is er ook een Twitter-profiel en schuift de website langzaam maar zeker op in de zoekmachines.

De komende weken volgt het echte werk. In de achtergrond zijn we alvast volop bezig met het verzamelen van de nodige data. Voorlopig doe ik dat enkel voor studentenkoten, maar de ambitie reikt zeker verder. In mijn volgende blogpost, hoor je er meer over!

Stay tuned! (en tot op Twitter)