The war for talent!

”Konkurrensen om talanger i världen är galen” — Spotifys grundare och VD Daniel Ek från en konferens förra året.

Vi ska inte sticka under stolen med att det är ett krig där ute efter top-talanger och kandidater. För att citera Spotifys grundare och VD Daniel Ek från en konferens förra året — ”Konkurrensen om talanger i världen är galen”.

Idag är det kandidaterna som sitter på makten med fler valmöjligheter än någonsin och med mer information än någonsin tidigare. Frågan de ställer sig är varför de som högst talangfulla individer ska välja att söka sig till just er arbetsplats, och inte till någon annan. Kanske rent av till en konkurrent? Vad differentierar er från de andra och kan ni matcha kandidaternas allt högre förväntningar?

”9 av 10 jobbsökare kollar upp företag innan de söker jobb”

För att svara på det börjar vi på Careereye alltid med frågan om hur det ser ut på insidan! Vad säger era medarbetare om er? Vi vet att ett starkt, genuint och attraktivt arbetsgivarvarumärke börjar med medarbetarnas upplevelse och berättelser. Hur kan ni använda detta för att attrahera talanger & toppkandidater? I en tid när 9 av 10 jobbsökare kollar upp företag innan de söker jobb och vi litar mest på vänner och andras omdömen på internet är ett transparent sätt att visa medarbetarnas upplevelse ett ovärderligt verktyg för employer branding. Nya digitala tjänster gör detta dessutom mer möjligt än någonsin.

Careereye är en av Sveriges hetaste startups inom jobbsök, rekrytering och HR. Här kan du se vad anställda och tidigare anställda anser om upplevelsen och möjligheterna på ett företag genom betyg och omdömen. Här ges möjligheten till anställda att utvärdera och jämföra arbetsgivare. Ett Tripadvisor för jobb och karriär helt enkelt. Eller Employer Branding på riktigt! En neutral mark där era framtida kandidater läser på om er och en plattform ni kan använda för att få rätt kandidater med rätt förväntningar om livet på er arbetsplats.

Hör av dig om du är nyfiken på att ta en kaffe för att utforska och diskutera detta mer! Hur jobbar ni med ert Employer Brand idag, vad gör ni bra, var behöver ni extra muskler och hur ska ni nå era mål och bli en attraktiv arbetsgivare som era bästa kandidater vill jobba för? Hur kan jag och Careereye hjälpa till? Viktiga och roliga frågor som jag brinner mycket för. Hoppas vi hörs!

PS. Är du nyfiken på att läsa mer om ämnet, kika gärna på min kollega Tommie Cau’s blogginlägg ”Jobbsökare vet allt mer om arbetsgivarna” http://www.tommiecau.com/jobbsokare-vet-allt-mer-om-arbetsgivarna/