On the road: 3 dagen Amsterdam

Deze week staat in het teken van Amsterdam. Aanleiding: The Next Web Hack Battle & Conference, waar ik met mijn oude vriendjes van Spindle aan mee ga doen. Tijdens deze 3 dagen hou ik mijn ogen open voor alles wat me opvalt en zal ik dit samenvatten in een reisverslag.

Reizen
Ik ga alvast een dagje eerder naar Amsterdam. Zo kan ik mijn laptop laten fixen bij de Apple store, nog even een afspraak bij langs en lekker ‘s avonds neer ploffen bij mijn zwager midden in het hartje van Amsterdam. Dat reizen begint eigenlijk al een paar dagen eerder, met een tripje naar de Kruidvat door Kris. Die heeft heel handig even een kortingskaart voor het OV gekocht. Mag ik wel zeggen dat ik het hopeloos achterhaalt vind dat dit nog in een stenen winkel gekocht moet worden? Kan ik dit niet gewoon online op mijn OV kaart kopen?

8:15 Stap ik de deur uit, slinger 9292 aan, even kijken welke bus ik moet pakken. Eigenlijk maakt het niet uit, alle bussen bij de halte om de hoek gaan wel naar het station. Zelfde 9292 heeft me gisteren al laten weten dat ik de trein kan pakken om 9:18, om ruim op tijd op het Leidseplein aan te komen bij de Apple Store.

8:48 Weet je wat, ik pak een treintje eerder. Niet overstappen in Zwolle, maar in Almere, ook goed. Een probleempje, mijn kortingskaart mag pas vanaf 9:00. Dan eerste stukje maar met gewoon ov. (Stom, volgende overstap ben ik er al bijna, dus kortingskaart niet gebruikt…)

In de trein was het doel om te gaan werken, beetje internet aan, laptopje op schoot en wat gaan tikken. Maar wifi is echt te traag en de NRC lezen op mijn iPhone is ook wel een lekkere start van de dag. De krant even downloaden via de app, met 4G, want echt te traag. Mijn conclusie voorlopig, NS, stop met WiFi in de trein. De dienst is echt te slecht om meer mee te kunnen doen als WhatsApp. Met de recente prijsverlagingen in de databundels is de noodzaak ook wel zo’n beetje verdwenen, veel data kost bijna niks meer. Vanaf Zwolle stroomt de tot dan toe bijna lege trein helemaal vol met middelbare vrouwen. Aha, de Libelle Zomerweek is blijkbaar in Almere aan de gang. Nee, geen karretjes mee, dat is tijdens de huishoudbeurs wordt me toegefluisterd.

10:55 De trein rolt Amsterdam binnen. Keuzes, ik ben veel te vroeg voor mijn afspraak om 12 uur bij de Genius bar, misschien gaan lopen? Even op de Google Maps kijken, das me te ver. Ik heb in de loop van de dag Google Maps, 9292 en Apple Maps geprobeerd om te kijken welke het beste advies geeft, 9292 vond ik het beste advies geven, Google kwam er dicht bij, maar mist een lekker overzicht van je rit, Apple is nog steeds geen volwaardig alternatief voor een van beide als je het mij vraagt.

Genius Bar
Ik heb vorige week een afspraak ingepland bij de Genius bar om mijn beeldscherm van mijn macbook pro ter plekke te laten fixen. De coating laat los en veroorzaakt vlekken, en een reparatieprogramma zorgt voor een nieuw scherm. Wat een winkel, als interieur ontwerper krijg ik het warm van binnen. Maar helaas, ze hebben te veel op reparatie liggen en er is geen scherm voorradig. Wel een leuk gesprek gehad met de gast die me geholpen heeft, een Apple fanboy die uit Groningen naar Amsterdam is verhuisd omdat ie graag bij de Apple store wilde werken. Ik vertelde hem over mijn werk en hij bood spontaan aan me in contact te brengen met de business afdeling. Hij gaf aan dat Apple graag mee helpt en zijn netwerk inzet om op educatie vlak de digitalisering mee te helpen. Ben benieuwd. Zonder nieuw scherm, maar toch met een goed gevoel ga ik weer weg. Toch knap van ze.

Collab
Mijn afspraak met BIT students & BSSA is pas om 3 uur, maar een berichtje of ik alvast kan komen werken en ik begin weer met lopen. Even verderop het Rijks, misschien stiekem daar even een kopje thee en daar de laptop open slaan? Nee, batterijen (telefoon & laptop) zijn bijna leeg, en stroom lukt daar vast niet. Mijn OV kaart maakt me lui merk ik, en pak weer een tram. Ideaal overigens zo’n kaart, kan me niet meer voorstellen dat ik van verschillende vervoerders weer andere vormen van betalen moet hebben. Overstapje op de metro en ik sta voor Collab. Ik ben nog niet voorbij de receptie gekomen, maar nu al een fantastische plek. De hipster cultuur voel je overal, maar de open en ongedwongen sfeer voelt goed. Een rijtje BNers loopt de gang steeds op en neer en ik voel me een enorme boer uit Groningen, die poppetjes op tv opeens in levende lijve tegenkomt. Normaal doen Bob, even een blogje schrijven en dan je meeting in.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.