Розпочинається перший етап програми для валідаторів

Uncle Bogdan
2 min readFeb 5, 2024

--

Минуло два тижні з того моменту, як ми оголосили про початок реєстрації валідаторів Artela. Ми раді, що отримали понад 1500 заявок від спільноти і бачимо, що понад 180 валідаторів активно працюють на нодах блокчейну Artela.

Ми раді повідомити, що перший етап відбору валідаторів завершено. Цей відбір ґрунтувався на об’єктивній оцінці інформації, наданої кожним заявником, на основі кількох ключових критеріїв, включаючи технічну експертизу, внесок, ініціативи з децентралізації та заходи з підзвітності.

Артела зв’яжеться з обраними валідаторами, щоб полегшити процес приєднання до команди. Офіційні оголошення для кожного залученого валідатора будуть зроблені поступово.

Наступні кроки для валідаторів Фази 1

Як тільки валідатори першої фази будуть задіяні, протягом наступних двох місяців буде проведено серію тестових випробувань. Артела щотижня оновлюватиме та публікуватиме інформацію про ефективність та конкретний внесок кожного залученого валідатора. Початкова делегація Mainnet буде розподілена справедливо, на основі продуктивності та внеску валідаторів, що працюють на борту. Для отримання детальної інформації про критерії оцінювання делегацій, будь ласка, відвідайте цей посібник.

Для всіх валідаторів-учасників

Протягом останніх двох тижнів ми були неймовірно вражені активною участю та взаємною підтримкою серед операторів вузлів нашої спільноти. Це і є суть мережі, керованої спільнотою!

Усім валідаторам Артела, які беруть участь, не забувайте зберігати гаманець, який використовується для вашого вузла валідатора Артела. За цією адресою Artela буде відстежувати внески до Testnet!

Пам’ятайте, що валідатори першої фази — це лише початок нашої програми. На наступних етапах Артела продовжить залучати набагато більше валідаторів. Реєстраційна форма валідатора залишатиметься відкритою для заявників. Кожен заявник з фази 1 буде розглядатися як кандидат на наступні фази.

Навіть якщо ви не пройдете всі три етапи, не засмучуйтесь! Артела планує розширити винагороду для делегатів в основній мережі, і список делегатів буде оновлюватися щоквартально. Ваша можливість зробити внесок в екосистему “Артела” є постійною і постійно розвивається.

Ми також відзначаємо позитивний внесок валідаторів з різноманітним досвідом у спільноту Артела і безмежно вдячні за ці зусилля. Якщо ви вважаєте, що ваш внесок може додати цінності екосистемі Артела, не соромтеся “створити проблему” на https://github.com/artela-network/contribute-to-artela. Ми вітаємо та винагороджуємо всі форми внесків, тож слідкуйте за нашими майбутніми планами щодо винагород за внески!

Приєднуйтесь до програми Artela Validator і станьте частиною рушійної сили успіху нашої блокчейн-екосистеми. Разом ми продовжимо будувати децентралізоване майбутнє, яке розширює можливості людей і зміцнює екосистему Артела!

--

--