Фројд vs Јунг во 21 век

Петок јеееее.

Конечно завршува работната недела. Каде да се иде викендов забави, дружби, што ќе се пие, секс. Ухуу ќе биде забавно. Чекај. Таман мислев помина ама еве ја повторно мислава се појави. Абе не беше до мене, не ни се погоди моментот. Минатиот викенд не беше добар сексот, уште ми стои фрустрацијава тука негде ама не овој пат ќе биде поинаку. Кога ќе подразмислам и ноќиве некако ме измачуваше моментов на неуспех, лоши соништа. Станувам очаен, параноичен ? Цела недела не и се јавив. Се чувствувам виновно. А, она разочарана е ?

Што ако е петок? Не бе, не дома ќе се седи. Викенд ко викенд се е веќе видено. Викенд е време за себе, да го искажеш неискажаното, да создадеш нешто да бидеш уметност. Да подразмислиш што и како правеше да анализираш кај погреши, што да промениш, леле колку се смеевме со девојкине пред некој ден. Па, не беше толку мачна неделава. Што е најважно идејата за креативен викенд ме мотивираше деновиве.А и покрај сите обврски и нервози спиев убаво. Цела недела го нема, ај може ќе се јави. Не се разочара валда од еден неуспешен обид. И на други им се случува. Секс ко секс, ко и се останато.

Чекај да пребројам колку помина 4,5,6 ? Пола година без секс. Поооолаа година. Готово крај, Останав сама.Очајна сум. Ете тоа е знам минатото ме прогонува. Мајка ми е крива таа не ме доела како бебе. Тоа е причината. Ах од бебе сум осудена на лош сексуален живот. Ништо не ме исполнува како сексот. Џабе ми и е работава и париве и се. Не бе не ми иде нит љубов нит секс. Ова не е живот.

Леле колку си се сакам себе. Кога ќе земеш да го разгледаш цел мој живот па јас сум најуспешниот во моето опкружување. Па не само што сум успешен и убав сум. Ме посакуваат многу жени, па искрено и маживе не ми се баш рамнодушни. Ма прекрасен сум и во кревет сум одличен па и онаа од синоќа девојкана тоа ми го потврди. Убав ќе ми биде викендов. Уште пар саати и ќе започне забавата.

Познати ви се муабетиве? Карактеристики позитивни, негативни, социјални, нарцисоидни, креативни, сексуални кај секој од нас. Мора да признаеме дека “пациенти„ има колку сакаш. Да беа живи чичко Фројд и чичко Карл ќе ги продлабочеа своите теории па може и ќе смислеа и нешто ново.

А, знаете уствари кои се чичковциве што ги спомнав? Да не се збуните, не се комшии од другиот влез ил братучеди на тато иселени низ светов.

Пријатели, соработници, основачи на современата психологија. Секој од нив верува во другиот, но стои цврсто на своите ставови, сфаќања и теории. Неможе да се каже кој е во право кој не бидејќи теориите за кои тие се залагаат се засноваат на различни темели. Но, заедничка им е идејата дека несвесноста и соништата се значајни за решавање на проблемите. Како главна причина за нивното разидување е концептот на Фројд кој се темели на сексуалноста со кој Карл не се согласува и не ја смета сексуалната енергија како најважен фактор за човештвото. Карл гледа поголема суштина за секој од нас односно тој се залага за разрешување на колективната несвесност.

Карактеристиките кои сите од нас ги имаме како составен дел од нашата свесна и несвесна личност со своите нормални и анормални способности, својата емоционална и психичка состојба детално се обработени и истражувани од Сигмунд Фројд и Карл Јунг.

Freud vs Jung

Јас моето знаење го надополнив и потхранив со теориите на погоре споменатите чичковци. Имам за што да размислувам викендов, или можеби ќе уживам, па фрустрациите и нервозите од успешно неуспешниот сексуално исполнет/неисполнет викенд ќе ги лечам следната недела.

А вие одлучите како ќе го поминете вашиот викенд. Имате многу теми на размислување ил пак моменти за живеење и уживање, заборавајќи ги теорииве, правилата и се погоре кажано. Изборот е ваш.

За мене нема победник во битката помеѓу Фројд и Јунг . Победник е современата психотерапија, нивните теории се толку важни што се уште се користат за многу психотерапевтски пристапи денес.

Ах, а што всушност јас денес научив од чичковциве?

Животот е прекраток за комплицирани врски и лош секс. Па најдете некој што ќе ве сака доволно, ќе ужива во вашата лудост, ќе ве гушка додека лошо сонувате, да ве држи за рака додека се борите со вашите стравови и почитува баш такви какви што сте совршено несоврешни.

Среќен петок и убав викенд

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.