Ή έβραιωκομμουνιστική πολιτική πού έφαρμόζεται στήν Έλλάδα άπό τήν όμάδα τών αύτόνομων άντιεξουσιαστών, καταληψιών τού Μαξίμου.

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης: απόφαση ΣΥΡΙΖΑ καλεί τήν Ελλάδα για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ευρωζώνη

******

BoukatiosReport

11 /04/2017

Ή έβραιωκομμουνιστική πολιτική πού έφαρμόζεται στήν Έλλάδα άπό τήν όμάδα τών αύτόνομων άντιεξουσιαστών, καταληψιών τού Μαξίμου.

Μέ τήν άνέντιμη ψυχροπολεμική προπαγάνδα τους προτείνουν καί προσπαθούν νά έπιβάλλουν όλοκληρωτικό καθεστώς τύπου Madouro τής Λατινικής Άμερικής, Βενεζουέλας σέ όλόκληρη τήν Εύρώπη μέ άρχική έφαρμογή στήν Έλλάδα.

Ο αύτόνομος άντιεξουσιαστής Παππάς δήλωσε διακηρύσσοντας μια στάση υπέρ της ΕΕ.

Σε μια συνέντευξη στην ελληνική έβραιωκομμουνιστική εφημερίδα Αυγή, ο “Υπουργό Digital Πολιτικής, Μέσων Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών” και στενός σύμμαχος του διεφθαρμένου έβραιωκομμουνιστή Τσίπρα, επέμεινε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει τη ρητορική της, προωθώντας τήν ολοκλήρωση.

Είπε: «Το ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης έχει δείξει τα όριά του και όλη η κριτική που έχει λάβει για δύο δεκαετίες έχει αποδειχθεί ότι δέν είναι δίκαιη.»

* Ωστόσο βλέπουμε ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των σκέψεων.

Αυτό που κυριάρχησε στην Ευρώπη τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν αυτό που πάρα πολύ εύστοχα στην Αριστερά είχαμε χαρακτηρίσει “νεοφιλελεύθερη συναίνεση”, πολιτική που προέκυψε από το πάντρεμα των σοσιαλδημοκρατών με τους συντηρητικούς. Αυτή η συνταγή τώρα επερωτάται ενώπιον ενός αδιεξόδου.

Η Ευρώπη είναι μπροστά σε σταυροδρόμι. Ή θα πάει προς τα ακροδεξιά και θα γυρίσει πάλι στον εθνικισμό, στην ιδεολογία του μίσους, ή θα προκρίνει την προοδευτική και αριστερή ατζέντα. Φαίνεται ότι κομμάτια της σοσιαλδημοκρατίας έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις στρατηγικές επιλογές που έκαναν τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

* Όμως η συντηρητική παράταξη, που είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη, επιμένει.

Κύριε Κλαυδιανέ, θέλω να σας θυμίσω ότι εμείς παραδοσιακά λέμε πως η Ευρώπη είναι το πεδίο πολιτικών συγκρούσεων και πολιτικών ανταγωνισμών. Αυτό δεν θα σταματήσει να συμβαίνει. Η συντηρητική παράταξη έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της Ε.Ε. Εμείς προκρίνουμε την επιλογή της Ευρώπης για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι η ελάχιστη γεωγραφική και πολιτική περιοχή μέσα στην οποία οι κυβερνήσεις, η πολιτική, η Αριστερά μπορεί να ανασχέσει την ατζέντα των αγορών.

Δεν μπορεί να πει σήμερα κανείς ότι μία χώρα του δικού μας μεγέθους μόνη της απέναντι στις ορέξεις των κεφαλαιαγορών θα μπορούσε να εφαρμόσει πολιτική προοδευτική σε καλύτερο βαθμό.

* Ξαναγυρνάμε στα της Ελλάδας. Το πρόγραμμα μακροπρόθεσμα βγαίνει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά; Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι πάμε πλέον για την εξάντληση της τετραετίας;

Η εξάντληση της τετραετίας είναι ούτως ή άλλως στόχος και το πρόγραμμα μπορεί, υπό προϋποθέσεις βεβαίως, να βγει. Αλλιώς η χώρα δεν θα μπει στην τροχιά της δίκαιης ανάπτυξης. Εκτός του ότι η οικονομία έχει δείξει τα πάρα πολύ καλά σημάδια στο δημοσιονομικό επίπεδο, τα οποία στις επόμενες φάσεις θα αφήσουν και περιθώριο για άσκηση ακόμη πιο ενεργητικής αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, κρίσιμο είναι οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι συντηρητικές ηγεσίες νομίζουν -ή προπαγανδίζουν- ότι σώζουν την Ευρώπη επειδή εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα προγράμματα του 2010 και του 2012. Τα χρέη δεμ μπορεί να αποπληρωθούν με αιώνια υψηλά πλεονάσματα.

Η Ευρώπη, για να σωθεί, χρειάζεται ευρωπαϊκές λύσεις. Χρειάζονται ευρωπαϊκές λύσεις στην κατεύθυνση της ενοποίησης, της αμοιβαιοποίησης του χρέους για παράδειγμα, κι αυτές πρέπει να επιδιώξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν δεν τα κάνει αυτά η Ευρώπη, τι θα κάνει; Θα βάζει κάθε χώρα με υψηλό χρέος σε Μνημόνια ύφεσης; Τι θα μπορούσε να σημαίνει για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας μπορεί να το φανταστεί κανείς.

* Τι δείχνει η συσπείρωση του παλιού πολιτικού συστήματος, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έως τον Κώστα Σημίτη και τον Γιάννη Στουρνάρα;

Δείχνει την ανησυχία για κάποιο νεύρο που χτυπήσαμε όταν ανοίξαμε υποθέσεις που αφορούν και τους ίδιους. Βεβαίως, το εάν ήταν επιτυχής η πορεία της διακυβέρνησης Σημίτη μπορεί να το κρίνει κανείς από το τι χρέος παρέλαβε και τι χρέος παρέδωσε. Για τον κύριο Στουρνάρα νομίζω ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να παραμένει στο δικό του πεδίο αρμοδιοτήτων.

* Βγαίνουν διάφορα σενάρια για ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής και θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία το έργο για το οποίο έχουμε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015. Είμαστε στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας και είμαστε όλοι δεσμευμένοι από αυτό. Παράλληλα τα περιθώρια άσκησης πολιτικής στην κατεύθυνση των δικών μας προτεραιοτήτων ημέρα με την ημέρα θα μπορούν ν’ αυξάνονται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.hefimerida.com/products/inomenes-politeies-tis-eyropis-apofasi-syriza-kalei-tin-ellada-gia-omospondiaki-eyrozoni/

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Σπυρίδων Liar’s story.