ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Αύτοί οί άνθρωποι θέλουν καί μπορούν, άγωνίζονται γιά τήν έλευθερία τους, έμείς οί Έλληνες γιατί δέν κάνουμε τό ίδιο;

******

BoukatiosReport

05/01/2017

DolarToday / 1η του Μάη 2017 @ 9:00 π.μ.

Ή αντιπολίτευση τής Βενεζουέλας, καθημερινά διαδηλώνει κατά του προέδρου Νικολά Maduro σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε το AFP.

Αν και μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (TSJ) και το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) σε 24 κράτη να απαιτήσουν γενικές εκλογές.

«Το καθεστώς βρίσκεται σε μεγάλη φθορά, ένα μήνας αντίστασης, πρέπει να δείξουμε δύναμη», δήλωσε ο Freddy Γκεβάρα, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μόνο η κρατική εξουσία που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

«Την 1η Μαΐου ανήκει στην εργατική τάξη. Δεν είναι ούτε τής άριστεράς, ούτε τής δεξιάς «.

- Η «ενέδρα» Απρίλιος -

Δεδομένου ότι οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν την 1η Απριλίου, οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, λεηλασίες και πυροβολισμοί έχουν αφήσει 28 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, τι κατηγορούν αμοιβαία κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

«Ήταν ένα πραγματικό ενέδρα, μια βίαιη επίθεση για να δημιουργήσουν χάος στην κοινωνία, να επιτεθεί πολιτική εξουσία και να επιβάλει μια βίαιη αντεπανάσταση στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Maduro.

Η πολιτική αναταραχή έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε μια χώρα που, παρά το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, πάσχει από σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων και τον πληθωρισμό, το υψηλότερο στον κόσμο, το ΔΝΤ εκτιμάται σε 720% για το 2017.

“Μέση Ιδρυτής μέλος 
Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ 
Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IP)”

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Σπυρίδων Liar’s story.