ΕΛΛΑΣ — Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Στόχος μου η ένωση των εθνικιστών»…

Κωνσταντίνος Πλεύρης

******

BoukatiosReport

05/05/2017

Τι λέει ο Πατριάρχης του ελληνικού εθνικισμού, για την νέα πολιτική του προσπάθεια, τα μελλοντικά του σχέδια, τα κόμματα του “εθνικού χώρου”, την Χρυσή Αυγή, αλλά και την περιβόητη, πια, συνέντευξη στην Ισραηλινή τηλεόραση.

Όπως πρώτος ο «Ελεύθερος Κόσμος» σας είχε πληροφορήσει για το ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτικής κινήσεως από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, έτσι και στο φύλλο αυτό σας παρουσιάζουμε την πρώτη, εφ όλης της ύλης, συνέντευξή του από την δημιουργία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Κύριε Πλεύρη κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε που μας δεχτήκατε στο γραφείο σας. Όπως καταλαβαίνετε, η πρώτη ερώτηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το «γιατί Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και γιατί τώρα»; Το ΕΜΕΙΣ είναι μία πολιτική κίνηση η οποία αποβλέπει στο να ενώσει όλους τους εθνικόφρονες του πατριωτικού χώρου οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές οργανώσεις. Δεν φιλοδοξούμε να ηγηθούμε οποιουδήποτε σχήματος. Φιλοδοξία μας είναι η ενότης, διότι βλέπουμε με κάτι σφυγμομετρήσεις που έχουν γίνει ότι ο κύριος Βελόπουλος παίρνει 1% και κάτι, το ίδιο ο κύριος Καρατζαφέρης και ο κύριος Κρανιδιώτης, εμείς περίπου 1, δηλαδή μεμονωμένοι είμαστε γύρω στο 1% ενώ ενωμένοι φτάνουμε το 5–6%. Και φυσικά, αν ενωθούμε η δυναμική της ενότητος δεν θα μείνει στο 5–6% αλλά θα ανέβει πολύ παραπάνω. Πιστεύουμε δε, ότι θα απεγκλωβίσουμε τους εθνικόφρονες από την Νέα Δημοκρατία και θα τους εντάξουμε σε μία πατριωτική κίνηση. Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., όπως γνωρίζετε, είναι μία ενωτική κίνηση Ελλήνων Συμπατριωτών διότι εμείς δεν πιστεύουμε στον όρο «σύντροφος» αλλά τον όρο «συμπατριώτης». Μέσα στο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.θα ενταχθεί και η «Πρώτη Γραμμή». Τώρα φτάσαμε στο σημείο να λένε «κάψτε την σημαία, δεν τρέχει τίποτα», να λένε ότι δεν τρέχει τίποτα αν δώσουμε και μερικά νησιά, φτάσαμε σε αυτό που γράφω στο βιβλίο μου «Έλξατε Σπάθην»,στο μη περαιτέρω, δεν πάει άλλο πρέπει να κάνουμε κάτι. Ήδη τα κόμματα που υπάρχουν ή τα οποία σχηματίζονται έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι σε όλη την Ευρώπη ο εθνικισμός ξεπερνάει σχεδόν παντού το 20% και όπως απέδειξαν οι εκλογές στην Αυστρία σε μερικές χώρες φτάνει το 47%, εμείς εδώ δεν μπορεί να είμαστε διχασμένοι και, το χειρότερο ακόμα, να τσακώνονται και μεταξύ τους. Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. δηλαδή, είναι μία ομπρέλα που θα στεγάσει την «Πρώτη Γραμμή» αλλά και άλλα κόμματα; Βεβαίως έτσι είναι, είναι ένα ενωτικό κίνημα το οποίο κανείς δεν το έκανε γιατί όποιος έχει κόμμα ή κομματική οργάνωση στον πατριωτικό χώρο λέει «ελάτε μαζί μας». Εμείς λέμε «ελάτε να ενωθούμε», πρέπει να πούμε ότι εμείς οι πατριώτες δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι.

Πολλοί συνδέουν την κίνησή σας με το κόμμα της «ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ». Έχετε έρθει σε επαφή με κάποια από τα παλαιά στελέχη του κόμματος; Θα ακούσουμε κάποιο «βαρύ» όνομα που θα συμμετάσχει στην νέα σας προσπάθεια; Βεβαίως, έχουμε προσεγγίσει εδώ και καιρό, αλλά βασιζόμεθα κυρίως στους νέους ανθρώπους, απευθυνόμεθα στη νεολαία. Εμείς παραδίδουμε την σκυτάλη ως απερχομένη γενεά στους νέους, ωστόσο απευθύνθημεν και στους παλαιούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται από το 1965, τότε που ήταν νεαρά παιδιά με την 4η Αυγούστου. Διότι εμείς τολμήσαμε μετά τον πόλεμο να πούμε «4η Αυγούστου» και να μιλήσουμε για τον εθνικισμό. Λοιπόν έχουμε αποτανθεί και σε παλαιούς οι οποίοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι, κινητοποιούνται και έχουν αξία διότι έχουν πολιτικό κύκλο φίλων και ομοϊδεατών, που θα μας συμπαρασταθούν. Αλλά πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα της ενότητος. Κάποιοι θεωρούν ότι το νέο σας κόμμα θα αποτελέσει ανάχωμα στην «Χρυσή Αυγή». Πως το σχολιάζετε; Εμείς με την 4η Αυγούστου προϋπήρχαμε όλων όσων έκαναν μετέπειτα κόμματα, οι οποίοι πέρασαν πρώτα από την 4η Αυγούστου όπου έμαθαν τι θα πει «Πυρήνες», τι θα πει πειθαρχία, τι θα πει οργάνωση και φυσικά εμείς είχαμε τους χαιρετισμούς του Μεταξά και δεν διστάζαμε να μιλάμε εναντίον της δημοκρατίας και βγάζαμε και βιβλία με τον τίτλο «Αντιδημοκράτης». Ουδέποτε με απασχόλησε να είμαι ένα ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή ασχολήθηκε μαζί μου μόνον με ύβρεις, δηλαδή βγήκε στην τηλεόραση η δεσποινίς Ουρανία Μιχαλολιάκου, η κόρη του αρχηγού, και είπε «τι να με κάνουν εμένα που είμαι γέρος και φαφούτης»… Λάθος. Τα δόντια μου τα έχω, ναι είμαι γέρος αλλά δεν ευθύνομαι γι’ αυτό και δεν είναι και κακό να είμαι γέρος. Εμείς αυτά τα δείξαμε στην τηλεόραση και την καλέσαμε να έρθει. Δυστυχώς από την μεριά ορισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχει σεβασμός στην Ιστορία του εθνικισμού στην Ελλάδα και εμείς είμαστε ένα μέρος αυτής της Ιστορίας που με τις χιλιάδες εκπομπές που έχουμε κάνει σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, με τα βιβλία που έχουμε εκδώσει και μορφώσαμε τους νέους εθνικιστάς, διεκδικούμε έναν τίτλο που μου τον έχουν δώσει. Και είμαι πολύ ευτυχής και μου αρκεί αυτό σαν το τέλος της ζωής μου, δηλαδή ότι είμαι «ο Πατριάρχης του εθνικισμού». Και ενώ οι κομμουνισταί και οι δημοκράτες, μας κατηγορούν μόνον ιδεολογικώς, έρχονται κάποιοι εθνικιστές και μας κατηγορούν ότι είμαστε στο άρμα του Ισραήλ… Άλλοι είναι στο άρμα του Ισραήλ, άλλοι πληρώνονται από τους Εβραίους, τα έχουμε δημοσιεύσει και τα έχουμε πει. Και για να κλείσω το θέμα αυτό, είμαι πρόθυμος να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να έρθουν εκπρόσωποι της «Πρώτης Γραμμής», του κυρίου Καρατζαφέρη, του κυρίου Βελόπουλου, του κυρίου Κρανιδιώτη και της Χρυσής Αυγής και να πουν τις απόψεις τους. Μία τέτοια συγκέντρωση θα συγκέντρωνε χιλιάδες Έλληνες που θα ήταν όλοι πατριώτες. Εμείς έχουμε ξεπεράσει τις ιδεολογίες του κομμουνισμού, του σοσιαλισμού, ακόμα και του εθνικισμού και φυσικά της δημοκρατίας… Η Ελλάς είναι υπεράνω όλων και όταν έχεις μία ιδεολογ…

«Εμείς θα συνεργαστούμε με όποιον θέλει αλλιώς… θα κατεβούμε αυτόνομοι!» Θα επιλέξετε αυτόνομη πορεία ή σκέφτεστε να προβείτε σε συνεργασία με κάποια από τα κόμματα του «Εθνικού Χώρου»; Βεβαίως, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, και είναι κατόρθωμα της Χρυσής Αυγής που κρατάει τα ποσοστά της εις πείσμα ορισμένων καταστάσεων. Έκανε το λάθος να ποινικοποιήσει την ιδεολογία- κατά λάθος βέβαια- και να βρεθούν κατηγορούμενοι. Τους έχουν αδικήσει, έχουν παρανομήσει εις βάρος τους. Τους έδωσαν την αφορμή, δεν τους έδωσαν ούτε το δικαίωμα ούτε την αιτία, την αφορμή τους έδωσαν με μία βλακώδη ενέργεια. Εγώ κάποτε είχα συγκρίνει την Χρυσή Αυγή με τους κομμουνιστάς, και είπα ότι αν κάνουν πράξεις βίας θα ποινικοποιήσουν τον πολιτικό αγώνα, οπότε καλύτερα να ψηφίσει κάποιος κομμουνιστές που είναι οι εχθροί μας παρά την Χρυσή Αυγή που θα ευτελίσει τον εθνικισμό εάν συνεχίσει την τακτική της. Και φυσικά αυτά τα διαστρέβλωσαν οι καλοθελητές. Η τακτική είναι «εμείς είμαστε εδώ, ελάτε σε εμάς» Θεωρούν σωστό δηλαδή να πάμε να παρουσιαστούμε και να πούμε «βάλτε μας τελευταίους στις λίστες». Ναι αλλά δεν με θέλουν, δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος εναντίον μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθαν στις τόσες δίκες που είχα με τους Εβραίους, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δημοσίευσαν στην εφημερίδα ότι νικήσαμε… Τι έχει εναντίον μου; Κάποτε συνεργαστήκαμε, αλλά ήταν οι συγκυρίες τέτοιες που πατώσαμε. Τώρα οι συγκυρίες θα βοηθούσαν όποιον εμφανιζόταν. Έτσι παρουσιάστηκε η Χρυσή Αυγή και εισέπραξε όχι ψήφο οπαδών, αλλά ψήφο αντιδράσεων που δεν είχαν να πάνε κάπου αλλού.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.