ΕΡΕΥΝΑ: Η ελευθερία και το ναυάγιο του σοσιαλισμού

ΕΛΛΑΣ: Οί καλές έποχές τής Άθήνας

******

BoukatiosReport

5/09/2017

ΕΡΕΥΝΑ: Η ελευθερία και το ναυάγιο του σοσιαλισμού

Θά εξετάσουμε τι έχει ήδη επιτύχει ο καπιταλισμός

Πρώτον, η οικονομία δημιούργησε μια κοινωνική κινητικότητα σε ένα επίπεδο που ο κόσμος δεν έχει γνωρίσει σε άλλο χρόνο και σε καμία άλλη θέση. Κάθε μέλος του κοινού θα γίνει πλούσιος ή ακόμα και θα εισέλθει στη μεσαία τάξη, αλλά αυτό είναι μια ρεαλιστική φιλοδοξία για τόν καθέναν.

Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι απλοί άνθρωποι απολαμβάνουν ένα βιοτικό επίπεδο που δεν μπορούσαν να ονειρευτούν οι πλούσιοι του παρελθόντος, ακόμη και οι βασιλιάδες και οι αριστοκράτες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνθρώπινη νοήμονα καινοτομία.

Οι άμεσες επικοινωνίες και η ατελείωτη ψυχαγωγία είναι στό χέρι όλων των εργαζομένων. Τα ναρκωτικά υπάρχουν για να θεραπεύουν ασθένειες (τόσο αυτές που είναι θανατηφόρες όσο και εκείνες που είναι απλά δύσκολες και δυσάρεστες) που κάποτε ήταν ανίατες. Οι μηχανές Jet μπορούν να σας μεταφέρουν σε προσιτή τιμή από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες ή από το Μαϊάμι στο Άνκορατζ σε λίγες ώρες.

Το λογισμικό υπολογιστών αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα σήμερα που χρειάστηκαν ώρες εργασίας στο παρελθόν. Οι πρωτοπόροι διαμορφώνουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Είτε θέλετε να μετρήσετε το αμερικανικό επίτευγμα με την καταμέτρηση των νικητών του Βραβείου Νόμπελ, υπάρχουν μεταξύ των επιστημόνων και των εφευρετών μας — σε 353, είΝΑΙ πολύ πιο μπροστά από οποιονδήποτε άλλον — ή από τη σκληρή αποτελεσματικότητα των στρατιωτών τους, είναι εκπληκτικά ξεκάθαρο ότι η Δυτική — αμερικανική τεχνογνωσία, πώς οδηγεί τον κόσμο. Είτε θέλετε να το μετρήσετε με το υψηλό ποσοστό ιδιοκτησίας σπιτιού, την ευρεία πρόσβαση στην ατελείωτη διασκέδαση και τις προσιτές διακοπές, το ισχυρό κοινοτικό πνεύμα ή τη σχετική ελευθερία από κυβερνητικές παρεμβάσεις, η μέση αμερικανική ικανότητα να επιδιώκει ευτυχία είναι απαράμιλλη.

Αυτό δεν είναι ατύχημα παρά η κληρονομιά ενός πολιτικού συστήματος που είναι αρκετά ευέλικτο για να αλλάξει και να αποκαταστήσει τα σωστά ιστορικά λάθη, αλλά άκαμπτο και σχολαστικό στο σεβασμό του για την ελευθερία. Ο αμερικανικός τρόπος έχει επιτύχει μια πιο άνετη και αξιοπρεπή ζωή για τους εργαζόμενους από κάθε άλληφορά.

Ας δούμε τη σοσιαλιστική εναλλακτική που προτιμούν όρισμέμοι άλλοι άνθρωποι. Οι δυστυχίες, οι στέρηση και η καθυστέρηση που έχει προκαλέσει στους πληθυσμούς όπου και όταν έχουν δοκιμαστεί είναι απεριόριστες. Είναι το μεγαλύτερο εμπειρικό σύνολο δεδομένων πολιτικής και οικονομικής αποτυχίας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στη Βενεζουέλα, παίρνουμε το τελευταίο ατυχές πείραμα, αυτό σήμανε ότι τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου σπαταλούνται ή τά κλέβουν ενώ τα παιδιά λιμοκτονούν στους δρόμους, καί τώρα δοκιμάζεται μιά άλλη χώρα ή Έλλάδα. Η ιστορική κληρονομιά του Σοβιετικού σοσιαλισμού, του εθνικιστικού σοσιαλισμού και του μαοϊστικού κομμουνισμού, για να αναφέρουμε τις πιο εκστατικές εκδόσεις αυτής της δηλητηριώδους αριστερής πολιτικής ιδεολογίας, είναι τόσο γνωστή ώστε δεν χρειάζεται να προετοιμαστεί εδώ.

Ακόμη και οι χώρες που γνώρισαν τον πιο ήπιο «δημοκρατικό σοσιαλισμό», όπως η σύγχρονη Νότια Αφρική και η Βραζιλία, ο σοσιαλισμός επέτρεψε σε διεφθαρμένους πολιτικούς να καταθλίψουν τις κρατικές βιομηχανίες, ενώ οι φτωχοί ζουν και πεθαίνουν νεαροί στις φτωχογειτονιές. Ακόμα και στις κοινωνικοποιημένες ουτοπίες της Ευρώπης, όπως στήν Έλλάδα, αυτό σήμαινε καταστροφικά ποσοστά ανεργίας των νέων, έλλειψη καινοτομίας και πίνακες θανάτου στα νοσοκομεία.

Στο βαθμό που τα έθνη αυτά κατάφεραν, είναι κυρίως επειδή έχουν έρθει μιμηθούν τήν εύμάρεια τών Δυτικών χωρών. Παρά τα συμπεράσματά τους για τις ιδέες που έκαναν την Κούβα και τη Βόρεια Κορέα σε δύο μεγαλύτερες φυλακές στον κόσμο,

Καί ή ΗΠΑ δεν είναι τέλεια. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του είναι παράλογα δαπανηρό (αν και και το πιο αποτελεσματικό στον κόσμο). Το εκβιαστικό σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα δόλιο σχέδιο πυραμίδας. Μοιάζει με αερόστατο ή κατάσταση στερεί τό δικαίωμα άπό τους νέους και δίνει στην παλιά, με τέτοια γενναιοδωρία ότι η σημερινή Medicare δικαιούχων λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερα οφέλη από ό, τι πλήρωσαν το. Και πάρα πολλοί Αμερικανοί είναι θύματα εγκληματικών πράξεων, συμμορίες, κ.λ.π.

Αλλά κάθε κοινωνία έχει προβλήματα, και η δική μας μπορεί να είναι πολύ χειρότερη. Απλά κοιτάξτε εκείνους που τρέχουν κάτω από το σύστημα καί θεωρούν τόν Σοσιαλισμό ώς ιδανικό.
____________________________________________
“States of the Middle Founder:
US Department of State
World Intellectual Property Organization (IP) »
Go to the profile of Spyridon Liar
Spyridon Liar
 
Middle member 2017

Like what you read? Give Σπυρίδων Λιάρος a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.