ΠΟΛΙΤΙΚΗ: 
 Ένθαρρυντικά καί άποδεικτικά στοιχεία έρχονται στό φώς γιά τίς πληροφορίες μας ότι ή Ρωσία καί ή Κίνα ίσως ένθαρρύνουν τήν έβραιωκομμουνιστική πολιτική τής Βόρειας Κορέας .

Η κορεατική πλοίο Βορρά, η Mangyongbong, είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Άπω Ανατολής πόλη του Βλαδιβοστόκ, Ρωσία, 18 Μαΐου, 2017. REUTERS / Γιούρι Maltsev

******

BoukatiosReport

19 /05/2017

«Έβραιωκομμουνιστικά καθεστώτα ούδέποτε στό παρελθόν έχουν συμβάλει γιά τό καλό τής άνθρωπότητας καί τής ΕΙΡΗΝΗΣ, δέν πιάνονται φίλοι.

Σοβαρό καί ύποπτο θεωρήτε τό γεγονός τού ότι ή Ρωσία άπομακρύνει τούς δημοσιογράφους χωρίς νά δίνει πληροφορίες καί στοιχεία πού κατά τήν γνώμη μας ίσως καί νά γίνεται φόρτωση πυρηνικών ύλικών ή άλλων στρατιωτικών έξοπλισμών.

Δημοσιεύματα έγκυρων έφημερίδων όπως π.χ τό Reuters άναφαίρουν ότι ένα πλοίο τής Βόρειας Κορέας είναι αγκυροβολημένο σέ Ρωσικό λιμάνι του Ειρηνικού Vladivostok την Πέμπτη, παρά τίς ΗΠΑ πού καλούν τις χώρες να περιορίσουν τις σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ για το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα ». 
____________________________________________________

Reuters: Μέ Με Βαλέρια Fedorenko | Βλαδιβοστόκ, Ρωσία

Η έναρξη της εβδομαδιαίας υπηρεσίας που συνδέει το Βλαδιβοστόκ και της Βόρειας Κορέας λιμάνι της Rajin, επίσης, ήρθε παρά τις δοκιμαστικές βολές ενός νέου τύπου βαλλιστικών πυραύλων, την Κυριακή που προσγειώθηκε στη θάλασσα κοντά στη Ρωσία.

Ρωσικές ύπηρεσίες των πορθμείων λένε ότι είναι καθαρά μια εμπορική επιχείρηση, αλλά λανσάρισμα της υπηρεσίας συμπίπτει με αυτό που λένε ορισμένοι ειδικοί από τη Βόρεια Κορέα λένε να οικοδομήσουμε δεσμούς με τη Μόσχα σε περίπτωση που ο στενότερος σύμμαχος η Κίνα γυρίζει την πλάτη της.

Η υπηρεσία ρίχνεται σε Κινέζους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο από το λιμάνι του Ειρηνικού Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.

Κίνα δεν έχει θύρες για τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, έτσι που ταξιδεύουν προς τη Βόρεια Κορέα και το Βλαδιβοστόκ είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την επίτευξη Βλαδιβοστόκ από τη θάλασσα.

«Είναι η επιχείρησή μας, της εταιρείας μας, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, συμμετοχή και βοήθεια», Μιχαήλ Khmel, ο αναπληρωτής διευθυντής του Investstroytrest, η εταιρεία της Ρωσίας λειτουργεί το πλοίο, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση έρχεται παρά τις πρόσφατες κλήσεις υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson για τις χώρες να εφαρμόσουν πλήρως τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και να επανεξετάσει τους δεσμούς τους με τη Βόρεια Κορέα για να πιέσει καί εγκαταλείψει τα προγράμματα όπλων.

«Καλούμε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και κόψουν ή να υποβαθμίσουν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα», εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κατίνα Adams, είπε όταν ρωτήθηκε για τη νέα υπηρεσία πορθμείων .

Adams σημείωσε «υποχρέωση» της Ρωσίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «να επιθεωρούν όλα τα φορτία, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών αποσκευών, οποιουδήποτε ατόμου που ταξιδεύουν προς ή από το» Βόρεια Κορέα.

Οι δημοσιογράφοι δεν ήταν σε θέση να δουν οι επιβάτες αποβιβάζονται από τη Βόρεια Κορέα σημαία Mangyongbong σκάφος στο Βλαδιβοστόκ, επειδή οι Ρώσοι αξιωματούχοι τους κράτησε μακριά από την αποβάθρα, επικαλούμενη απροσδιόριστους λόγους ασφαλείας.

Αλλά Reuters τηλεόραση ήταν σε θέση να μιλήσει με τρεις επιβάτες, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κινεζικών φορέων του τουρισμού.

Ένας από τους επιβάτες έδειξε μια φωτογραφία στο της smartphone, είπε είχε ληφθεί επί του σκάφους. Έδειξε μια πλάκα με μια επιγραφή στην κορεατική οποία, είπε, έφερε το όνομα της μεγάλης νεκρών ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συζητούν πιθανές νέες κυρώσεις του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα με την Κίνα, η οποία αποδοκιμάζει την ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων για να τους παραδώσει, αλλά παραμένει ο κύριος εμπορικός εταίρος της.

Ή Ουάσιγκτον ψάχνει να σκληρύνει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών για να κόψει τις πηγές της Πιονγιάνγκ χρηματοδότησης και να εμποδίσει το λαθρεμπόριο των υλικών που απαιτούνται για τα προγράμματα όπλων του.

Η Ρωσία, ειδικά το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, είναι το σπίτι σε ένα από τα μεγαλύτερα στο εξωτερικό κοινότητες της Βόρειας Κορέας, που στέλνουν στό σπίτι πολυπόθητο σκληρό νόμισμα.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ενδείξεις μιας βιώσιμης αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, αλλά η Ρωσία έχει λάβει μια πιο ήπια στάση απέναντι ότι οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ.

Μιλώντας στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, αλλά ότι ο κόσμος θα πρέπει να μιλήσετε με την Πιονγιάνγκ, αντί να απειλούν.

Ερωτηθείς σχετικά με το πλοίο, ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν είδε μια σύνδεση» μεταξύ της νέας υπηρεσίας και πολιτικά ζητήματα.