ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τά δύο καυτά θέματα καίνε τήν ΕΕ

******

BoukatiosReport

16 /05/2017

Ραχόι: Η ευρωζώνη είναι εσφαλμένη; Ποιος θα το φανταζόταν ....

Ή Ισπανία απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, καθώς μαίνεται στην ευρωζώνη για την πρόκληση «τεράστια ανεργία»

ΘΕΜΑ Α »:

Ή Μαδρίτη πρότεινε βαθύτερη ολοκλήρωση των 19 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ, την εφαρμογή ομόλογα σε ευρώ, έναν προϋπολογισμό κατά της κρίσης και ένα σύστημα ασφάλισης κοινή ανεργίας.

Ο κ Macron έχει μιλήσει για την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει, όπως ο ίδιος θέλει ένα πιο σκληρό μπλοκ για το εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις, υποστηρίζοντας ότι το «ευρώ θα αποτύχει μέσα σε 10 χρόνια, χωρίς μεταρρύθμιση».

Η Ισπανία ζητεί τώρα για μια «πραγματική οικονομική κυβέρνηση» υποστηρίζοντας το ευρώ είναι «ένα ημιτελές έργο».

Οτι ΕΙΝΑΙ Σαφές πρέπει ΝΑ βελτιωθεί Το το η Διακυβέρνηση Της ευρωζώνης 
τόνισε Ό υπουργός Εξωτερικών Της Ισπανίας, Αλφόνσο Δαστής

Η κυβέρνηση της χώρας έχει χτυπήσει το ευρώ υποστηρίζοντας ότι ή πρόσφατη ύφεση στην Ευρώπη αποκάλυψε κρίσιμα λάθη στο σχεδιασμό του νομίσματος.

Ή Μαδρίτη είπε επίσης ότι ή Βρυξέλλες ήρθαν με λύσεις μόνο για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.

Τό υπουργείο Οικονομίας της Ισπανίας κατηγόρησε την ευρωζώνη για «υψηλά ποσοστά ανεργίας στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση».

Ό υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Alfonso Dastis, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι πρέπει να βελτιωθεί η διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

«Η τραπεζική ένωση θα είναι το βασικό κριτήριο.»

Η Ισπανία έχει προτείνει ένα κοινό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη, ένα κοινό προϋπολογισμό κατά της κρίσης, ασφάλιση κατά της ανεργίας, ένα θησαυροφυλάκιο, ευρω-ομόλογα και τραπεζική ένωση.

Σε μια έκθεση που έστειλε στις Βρυξέλλες, λέει: «Οι ελλείψεις στην αρχιτεκτονική του ευρώ εξηγεί τη διαφορετική επίδραση της τελευταίας κρίσης.

«Το ευρωπαϊκό εγχείρημα μπορεί να αντέξει μόνο αν οι πολίτες της δούμε ότι παρέχει βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς επίπεδα ευημερίας.»

Η Ισπανία έχει επίσης ζητήσει περισσότερο δημοκρατικό έλεγχο των θεσμικών οργάνων, όπως το Eurogroup.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τη δική της έκθεση για το μέλλον του ευρώ στο τέλος αυτού του μήνα , μαζί με τα έγγραφα προβληματισμού συζητάμε ιδέες για την Ευρώπη το 2025. 
_____________________________________________________

ΘΕΜΑ Β »:

Τα κράτη μέλη έχουν βαρεθεί τις πολιτικές της ΕΕ

«Είναι καταστρέφει γιά τη χώρα μας!» ΤΑ Ανατολικά Ευρωπαϊκά έθνη γυρίζουν ΤΗΝ Πλάτη ΣΤΗΝ ενιαία Αγορά Υπολογιστής Της εε 
ενιαία Αγορά calculator Υπολογιστής Της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΘΑ μπορούσε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ κίνδυνο καταρρέουσα ΜΕΤΑ Από τίς Κατηγορίες ΑΠΟ τίς ανατολικές πολιτείες ΓΙΑ τους Κανόνες ΤΩΝ Βρυξελλών πού αφανίζει τίς Γεωργικές βιομηχανίας τους.

Χώρες όπως η Βουλγαρία και η Πολωνία ζητούν οι μεγάλοι δυτικοευρωπαϊκοί γαιοκτήμονες και τα σούπερ μάρκετ τιμολόγηση από τις δικούς τους αγρότες και καταστηματάρχες.

Και πολλές από τις περισσότερο πληγείσες πολιτείεςύ πο έχουν ξεδιπλώσει μια σειρά πολύπλοκους νέους νόμους για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων τους και να εξασφαλίσουν τη γεωργική τους βιομηχανία μπορεί να επιβιώσει και να ευδοκιμήσουν.

Οι νέοι κανόνες έχουν προκαλέσει φόβους οι πρώην κομμουνιστικές χώρες θα μπορούσαν να δώσουν ένα τέλος στην ενιαία αγορά, αφήνοντας τις Βρυξέλλες για να χτυπήσει πίσω με μια σειρά από νομικές προκλήσεις.

Στη Βουλγαρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε διαδικασία επί παραβάσει πέρυσι αφού η χώρα ψήφισε ένα νόμο που κηρύσσει γιά τούς επενδυτές θα πρέπει να είναι κάτοικος για περισσότερα από πέντε χρόνια για να μπορέσουν να αγοράσουν χωράφια.

Ενώ στη Ρουμανία, στις Βρυξέλλες έχουν αντιρρήσεις πρόσφατα με τους κανόνες απαιτητικές σούπερ μάρκετ πηγή, τουλάχιστον το 51 τοις εκατό της παραγωγής τους από τοπικούς προμηθευτές.

Αλλά ενώ οι υποθέσεις αυτές παραμένουν αναποφάσιστοι, είναι στην Πολωνία, ότι η μάχη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αγωνιστεί ο πιο έντονα.

Η ΕΕ έχει ήδη παραγγείλει στίς αρχές να σταματήσουν τό φόρο που ισχυρίζεται ότι παρέχει επιλεκτικό πλεονέκτημα σε τοπικά καταστήματα με χαμηλό κύκλο εργασιών πάνω από μεγάλα ξένα σούπερ μάρκετ.

Και η χώρα εξακολουθεί να επιβάλλει τους νόμους που, μαζί με άλλα αυστηρά κριτήρια, σημαίνει ουσιαστικά όσους ελπίζουν να αγοράσουν γη στην Πολωνία θα πρέπει να έχουν παραμείνει για μια δεκαετία.

Attila Szocs, ένας ακτιβιστής στο Eco Ruralis, μια αγροτική ομάδα εκστρατεία στη Ρουμανία, δήλωσε: «Υπάρχει σίγουρα μια ώθηση [για να υπονομεύσουν την ενιαία αγορά], αλλά δεν θεωρώ ότι αδικαιολόγητη.

«Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βιασύνη της γης, όπου πολυεθνικές εταιρείες και τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έχουν μεγάλες επενδύσεις σε γη είτε για καθαρά βιομηχανική ή κερδοσκοπικούς σκοπούς, κάνοντας αυτόν τον πόρο όλο και λιγότερο προσιτή για τους νέους αγρότες.»

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το πρώην σοβιετικο μπλοκ είναι να δει μια τέτοια βιασύνη της γης, όμως.

Η μέση τιμή της γεωργικής γης στην Πολωνία, η οποία εξακολουθεί να μην είναι ο φθηνότερος προορισμός στην Ανατολική Ευρώπη, ήταν € 9.481 ανά εκτάριο το 2016.

Αλλά σε αντίθεση, οι τιμές στην Ολλανδία κατά μέσο όρο € 59.115 ανά εκτάριο το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο κ Szocs πρόσθεσε: «Υπάρχει μια μεγάλη πολιτική ώθηση για να διατηρήσει το status quo και να μην επιτρέπουν νέους επενδυτές»

Και είπε: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ισχυρή εθνικιστική ρητορική την απαγόρευση της πώλησης γης απέναντι στους ξένους».

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να δείτε αυτή τη νέα νομοθεσία ως υπαρξιακή απειλή για την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, προσώπων και κεφαλαίων της ΕΕ.

Αναφορικά με τις διαδικασίες επί παραβάσει, εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε: «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να λάβει.

«Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουμε τα κράτη μέλη να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές και να βρούμε λύσεις που συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της ΕΕ.»

Like what you read? Give Σπυρίδων Λιάρος a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.