Veelgestelde vragen: Apillon Web3-opslag

Vind antwoorden op uw vragen over de Apillon Web3 Storage-service, hoe u bestanden opslaat op een gedecentraliseerd netwerk en meer.

Bram Willemse

--

Apillon Web3 Opslagservice

Wat is de Web3 Storage-service op Apillon?

Apillon Web3 Storage is een op Web3 gebaseerde opslagservice waarmee u de toegankelijkheid van uw bestanden (of die van uw website of app) kunt vergroten door ze op te slaan op een gedecentraliseerd netwerk van knooppunten over de hele wereld.

Hoe gebruikt u Apillon Web3-opslag?

Om de Apillon Web3 Storage-service te gaan gebruiken, moet u eerst een nieuwe bucket maken, een zeer dynamische manier om gedecentraliseerde opslag te gebruiken.

Volg deze handleiding voor een stapsgewijs proces. 👇

Hoe werkt het?

Wanneer u bestanden uploadt en opslaat met Apillon Web3 Storage-buckets, komen ze eerst terecht op AWS S3, een gerenommeerde gecentraliseerde cloudprovider, om ervoor te zorgen dat bestanden snel worden vastgelegd.

Zodra de bestanden zijn ontvangen, gaan ze verder naar de gedecentraliseerde Apillon IPFS-gateway, waar Crust Network het pinning- en replicatieproces initieert.

Naarmate de bestanden toegankelijk worden op het IPFS-netwerk, verspreidt Crust Network ze via meerdere IPFS-knooppunten wereldwijd, waardoor bestandsdistributie en gedecentraliseerde toegankelijkheid worden gegarandeerd.

Crust-netwerk, IPFS en IPNS

Hoe helpen Crust, IPFS en IPNS bestanden decentraal op te slaan (en bewerkbaar te houden)?

Apillon Web3 Storage implementeert AWS S3 als een cache om het uploaden van grote bestanden, IPFS en Crust Network te optimaliseren om bestanden vast te pinnen op meerdere IPFS-knooppunten.

IPFS Wanneer u een bestand naar
IPFS uploadt , wordt het opgesplitst in kleinere delen en cryptografisch gehasht. Het ontvangt ook een unieke vingerafdruk, een zogenaamde content identifier (CID), die fungeert als een permanent record van uw bestand zoals het op dat moment is.

Crust Network
Crust Network is een gedecentraliseerde cloudopslagprovider op Polkadot. Het ondersteunt meerdere opslaglaagprotocollen, zoals IPFS, en levert direct toegankelijke on-chain opslagfuncties. De technische stapel van Crust ondersteunt ook gegevensmanipulatie en computergebruik.

IPNS
Het InterPlanetary Name System (IPNS) maakt het mogelijk veranderlijke verwijzingen naar CID’s te maken, een soort koppelingen die kunnen worden bijgewerkt en veranderbaar, zonder de inhoud, de adressering en controleerbaarheid te schaden. Hoewel de CID die is gemaakt tijdens het hashen van bestanden op IPFS onveranderlijk is, kunt u met de IPNS websitegegevens en bestanden regelmatig bijwerken zonder dat u elke keer een nieuwe CID hoeft te maken.

Gedecentraliseerde bestandsopslag met Apillon

Opslagruimte

Wat is een opslagruimte op het Apillon-platform?
Opslagbucket vertegenwoordigt een meer dynamische manier om gedecentraliseerde opslag te gebruiken bij Web3-ontwikkeling. Het is een virtuele container met mappen en bestanden in een hiërarchische structuur met optionele meerdere submappen.
Opslagbuckets zijn nodig bij het gebruik van de Apillon Web3 Storage-service. Eenmaal klaar, maken ze gedecentraliseerde bestandsopslag mogelijk, zowel op het Apillon-dashboard als via de API-eindpunten.

Wat is de capaciteit van opslagbuckets en hoeveel kan ik er maken?
Met het huidige freemium-abonnement van het Apillon-dashboard kunt u één emmer gedecentraliseerde opslag van 5 GB gebruiken. In toekomstige versies zal de optie om 100 GB opslagbuckets te kiezen onder betaalde abonnementen beschikbaar worden gemaakt.
Als u uw gedecentraliseerde opslagcapaciteit wilt vergroten, neem dan contact op met onze beheerders op het Apillon Discord-kanaal met de vereisten van uw specifieke Web3-project.

Wat zijn de kosten van een opbergemmer?
In de huidige fase biedt het Apillon-platform alleen freemium-abonnementen aan, wat betekent dat alle ondersteunde services gratis zijn.
Zelfs wanneer het platform upgradet naar betaalde abonnementen, zal een vorm van een freemium-abonnement bestaan ​​en kleinere Web3-projecten ondersteunen.

Bestanden opslaan en verwijderen

Wat voor gegevens kan ik uploaden naar Apillon?
U kunt allerlei soorten gegevens en elk gewenst bestandstype uploaden. Het uploaden van ethisch gevoelig materiaal is echter verboden.
U kunt bestanden rechtstreeks vanaf uw lokale schijf uploaden, of u kunt API gebruiken om te synchroniseren met andere Web3-services die u mogelijk gebruikt en een dynamische benadering behouden voor het verkrijgen van gegevens van verschillende apps en platforms.

Waar worden mijn bestanden opgeslagen?
De bestanden die u uploadt via Apillon Web3 Storage-service worden opgeslagen op IPFS en vastgezet op Crust Network. Er worden geen bestanden lokaal opgeslagen op het Apillon-dashboard of de Apillon-server.

Wat gebeurt er met mijn bestanden als Apillon stopt met werken?
Het Apillon-platform dient als gateway tussen de Web2- en Web3-werelden. Als zodanig leven het platform en al zijn logica op AWS. Alleen wanneer een bestand wordt geüpload via Web3 Storage, staat het permanent op het gedecentraliseerde netwerk, ongeacht of het Apillon-platform niet beschikbaar is.
Om IPFS-gebaseerde bestanden buiten Apillon te openen en ononderbroken toegang te garanderen, moet u hun IPFS-links behouden.

Hoe verwijder ik bestanden van Apillon Web3 Storage?
De gedecentraliseerde opslag met de pinning- en replicatieservices van Apillon en Crust wordt vooraf betaald voor minimaal 6 maanden. Apillon heeft geen controle over het wijzigen van die periode, dus alle bestanden die u in Apillon-opslagbuckets implementeert, blijven zo lang toegankelijk.
Als u besluit een bestand te verwijderen voor het einde van de periode van 6 maanden, verlengt Apillon de opslaglease op Crust niet en wordt het bestand verwijderd op alle IPFS-instanties.
Apillon verlaagt de periode voor het verwijderen van bestanden kunstmatig verder tot 3 maanden, waardoor bestandsopslag dynamischer wordt. Na deze periode worden de verwijderde bestanden in uw opslagbucket geleegd en kan de capaciteit van uw opslagbucket nieuwe bestanden accepteren.

API-connectiviteit

Hoe Apillon Web3 Storage-service gebruiken in externe projecten?
Om de Apillon Web3 Storage-module te integreren in externe projecten, apps of websites, gebruikt u de Apillon API, een set RESTful API-eindpunten. Tenzij duidelijk gemarkeerd als openbaar, zijn alle routes privé en vereisen ze een API-sleutel.
Om Apillon Web3 Storage API’s te gebruiken, moet u eerst een bucket maken op het Apillon-dashboard .
Het proces van het uploaden van bestanden via Apillon Web3 Storage API is als volgt:

  1. Vraag ondertekende URL(‘s) aan om te uploaden.
  2. Bestand wordt geüpload naar de centrale server van Apillon.
  3. Het bestand wordt overgebracht naar IPFS en is beschikbaar via de Apillon-gateway.
  4. Het bestand wordt wereldwijd gerepliceerd naar verschillende IPFS-knooppunten via Crust Network.

Gebruik de Apillon Web3 Storage API. 👇

Houd er rekening mee dat Apillon-documentatie voor API-connectiviteit een kwestie is van voortdurende bewerking en verbetering.

Werkt de API als de Apillon Web3 Storage-service niet werkt?
Als de Apillon Web3 Storage-service niet beschikbaar is, geldt dat ook voor de API, en in dit geval kunt u het slimme contract niet vanuit de API aanroepen. Zodra het slimme contract met behulp van de Web3 Storage-service is geïmplementeerd, is het echter live op het blockchain-netwerk, dus het kan worden gebeld vanuit een portemonnee en werkt normaal.

⧓ Over Apillon

Het Apillon-platform dient als een uniforme toegangspoort tot de Web3-services die worden geleverd door gekoppelde Polkadot-parachains. In navolging van de visie met meerdere ketens, stimuleert Apillon de overgang van ontwikkelaars naar Web3, vereenvoudigt het de acceptatie ervan in de reële economie en breidt het zijn veelzijdigheid uit naarmate het ecosysteem groeit. Met Apillon zijn Web3-services binnen handbereik voor elke ontwikkelaar, ongeacht hun achtergrond en ervaring met blockchain-technologie.

Website | Wiki | GitHub | Twitter | Telegram | Linkedin | Reddit

--

--