Το ημερολόγιο ενός άντρα

The Storyteller (Χ.Π)
May 20 · 3 min read

22 πράγματα που έμαθα από τις γυναίκες

 1. Πάντα υποκλίνομαι στη γυναικεία φύση. Οι μέρες πατριαρχίας πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν
 2. Οι γυναίκες είναι σαφώς ανώτερα όντα. Απλά λίγες το ξέρουν. Μα ακόμα και αυτές προτιμούν να το κρατάνε κρυφό. Επιλέγουν τη διπλωματία και όχι την απευθείας έκφραση ανωτερότητας
 3. Βλέπω τόσο συχνά πια την αντρική εξουσία να βυσοδομεί στις οικογένειες. Οι άντρες κάνουν κουμάντο γιατί έχουν ανάγκη να ασκούν έλεγχο. Ο φόβος της ισχυρής γυναίκας προϋποθέτει τον άντρα να φυλά τα έρμα να μην πάρουν αέρα και επαναστατήσουν.
 4. Το πρόβλημα με την γυναίκα σήμερα είναι ότι έχει αφομοιώσει κάθε στερεότυπο που έχει επιβληθεί. Ο πιο ακραίως μισογυνισμός εκφράζεται από τις ίδιες τις γυναίκες.
 5. Η διαφορά ανάμεσα στον ανόητο άντρα και την ανόητη γυναίκα είναι ότι ο άντρας φωνάζει σαν χιμπατζής για να καλύψει την αδυναμία του ενώ η γυναίκα την αποδέχεται. Και αν αποδέχεσαι ότι είσαι ανόητος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ανόητος είναι το μόνο που δεν είσαι.
 6. Τα κλειδιά του κόσμου πρέπει να δωθούν στις γυναίκες. Τα πράγματα θα ήταν τόσο καλύτερα.
 7. Οι επαναστατημένες γυναίκες κάνουν ένα πολύ σοβαρό λάθος. Για να πετύχουν, δανείζονται αντρικά πρότυπα. Μα τίποτα δε μπορεί να αλλάξει αν το διαχειρίζεται ένας αντρικός ρόλος. Ακόμα και αν τον έχει αναλάβει γυναίκα.
 8. Η γυναίκα ως «πουτάνα» είναι ίσως η πιο βαριά αλυσίδα που της πρόσθεσε ο άντρας. Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι κάτι ακατανόητο για το αντρικό φύλο. Και ο άντρας προτιμά να την περιορίζει, παρά να μάθει κάτι από αυτήν
 9. Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες μεταξύ τους δεν τα πάνε καθόλου καλά. Υπο μια έννοια δεν αντέχουν η μια την άλλη γιατί όταν πλησιάζουν βλέπουν στα μάτια της άλλης αυτό που μισούν στον εαυτό τους περισσότερο. Την παράδοση και τον υποβιβασμό.
 10. Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει μεγαλύτερο έγκλημα στην ανθρώπινη Ιστορία από την παράδοση της Μητριαρχίας στην σαφώς κατώτερη Πατριαρχία.
 11. Για κάθε «ηλίθια» γυναίκα μπορώ να σας αντιτάξω μια φουρνιά «ηλιθίων» αντρών. Πηγαίντε σε ένα γήπεδο.
 12. Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα από ένα «φτωχό» σεξ με μια γυναίκα. Γιατί ή η γυναίκα έχει πειστεί για την ασημαντότητα της ή ο άντρας απέχει πολύ από τη σημαντικότητα της. Και στις 2 περιπτώσεις είναι θλιβερό
 13. Με θυμώνουν οι ανόητες γυναίκες. Μου θυμίζουν το σημαντικό μέρος του εαυτού μου που φοβάμαι να εκφράσω.
 14. Το καλύτερο σεξ για μια γυναίκα είναι αυτό που την κάνει να νιώσει αυτό που πραγματικά πιστεύει για αυτήν. Περιόρισε την και «ταπείνωσε» την. Τα ένστικτα όταν ακολουθούν τους ρόλους φαντάζουν ως φυσικά.
 15. Δεν μπόρεσα ποτέ να βρω ευχαρίστηση σε ένα κρεβάτι που δεν είχα τον έλεγχο. Είμαι και γω ένας φτωχός άντρας που φωνάζω την ανασφάλεια μου.
 16. Στο τέλος κάθε σεξουαλικής πράξης νιώθω πάντα αδικημένος. Ο αντρικός οργασμός είναι η επιβεβαίωση της περιορισμένης εκδοχής μας. Και ο γυναικείος οργασμός μάς το θυμίζει με τον πιο «σκληρό» τρόπο.
 17. Δεν είμαι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Και γω ερεθίζομαι με την «τέλεια γυναίκα» Είμαι και γω ένα θλιβερό θύμα της πατριαρχίας. Και όπως όλα τα θύματα δέχονται τη «βία» αλλά με την πρώτη ευκαιρία την ασκούν κιόλας.
 18. Είναι κρίμα σε όλη σου τη ζωή να προσπαθείς να πετάξεις από πάνω σου πράγματα που δεν θα έπρεπε να σου είχαν επιβληθεί εξ αρχής.
 19. Ακόμα και οι ελεύθερες και ανεξάρτητες γυναίκες αντιλαμβάνονται κάποια στιγμή στη ζωή τους ότι είναι περισσότερο εγκλωβισμένες απ´ όσο νόμιζαν.
 20. Όσο πιο ανίσχυρος είναι ένας άντρας τόσο περισσότερο προσπαθεί να μαντρώσει μια γυναίκα. Όμως ο ανόητος δε γνωρίζει ότι όσο ψηλά τείχη και να χτίσει η γυναίκα μπορεί να έχει ήδη φύγει. Μόνο το σαρκίο της παραμένει. Και του δύστυχου του αρκεί. Τόσο φτωχός και ανήμπορος.
 21. Το πρόβλημα με τους άντρες είναι ότι μεγαλώνουν ως ισχυροί και αράζουν στο ρόλο τους. Η γυναίκα μεγαλώνει ως αδύναμη και κάποια στιγμή -αργά η γρήγορα- αντιλαμβάνεται την πραγματική της φύση. Τότε χρειάζεται γερό καπετάνιο. Όμως ο άντρας μετά το πρώτο μπάρκο, γυρίζει στα κρασοπουλιά με το καπέλο του έμπειρου ναυτικού και αναλώνεται σε φαντασιακές ιστορίες για το πόσο καλός ναυτικός είναι.
 22. Μια γυναίκα μου είχε πει «Και συ σαν όλους τους άλλους είσαι». Προφανώς… Πώς αλλιώς θα ήξερα την αντρική φτώχια και δυστυχία αν δεν την είχα μέσα μου;
  The Storyteller (Χ.Π)

  Written by

  Στοχασμοί άνευ στόχου (chrispaparounis.gr)