Το ημερολόγιο της Μαρλέν

-Πώς να επιλέξεις τον άνθρωπό σου-

- Όταν λέω τον άνθρωπό σου…

Εννοώ το πρόσωπο εκείνο που δονεί όλη την ύπαρξή σου. Μυαλό σώμα καρδιά και ψυχή.

- Όταν λέω τον άνθρωπό σου…

Εννοώ αυτόν που κάνει την ανάσα σου να σταμάτα και μπορεί να εμφυσήσει ζωή μέσα στα όνειρά σου.

- Όταν λέω τον άνθρωπό σου…

Εννοώ αυτόν που το κορμί του ταιριάζει τόσο πολύ πάνω σου και που στα μάτια του μπορείς να δεις την αιωνιότητα.

- Όταν λέω τον άνθρωπό σου…

Εννοώ εκείνον που τράβα σαν αστραπή την προσοχή σου και σκλαβώνει την ύπαρξή σου

Είναι εύκολο να επιλέξει κάποιος έναν εραστή. Πόσες φορές δεν έχουμε μοιραστεί το κορμί μας με άλλα κορμιά. Μα την ψυχή μας;

Το να επιλέξεις τον άνθρωπό σου δεν είναι αριθμοί ή ένα παιχνίδι. Γεννιέται μέσα από τα βάθη της ψυχής σου – από το μέρος εκείνο που λίγοι πραγματικά αποφασίζουν να εξερευνήσουν και που σίγουρα λίγοι γνωρίζουν.

Γι’ αυτό επιλέγουμε τους εραστές μας από την επιφάνεια, τα χαρακτηριστικά και στερούμαστε αυτή την ένωση της ψυχής που οι καρδιές μας διψούν για αυτήν.

- Το να επιλέξεις τον άνθρωπο σου

…είναι μία διαδικασία που απαιτεί να πας βαθιά και να εξερευνήσεις τα πιο βαθιά μέρη του Εγώ.

- Το να επιλέξεις τον άνθρωπο σου

… σημαίνει ότι ανακαλύπτεις μια φωνή που σου λέει ποιός πραγματικά πρέπει να είσαι. Μια φωνή που ανάβει ένα φως μέσα στο σκοτάδι και γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει τους δαίμονες που προσπαθούν να εμποδίσουν την προσωπική σου ανάπτυξη.

- Ο άνθρωπος αυτός θα έχει την διάθεση να αγγίξει τα σημεία της ψυχής σου που πονούν, να ζήσει μαζί τους και μέσα από αυτά να καλέσει την καρδιά σου στο φως.

- Ο άνθρωπος αυτός θα ξέρει την αξία σου ακόμα και καλύτερα από σένα γιατί ξέρει τι σημαίνει να χάνεσαι και να μην υπάρχεις. Θα ξέρει τι σημαίνει ο αγώνας, η ήττα, η ανηφόρα.

Ο άνθρωπος σου δεν θα βρεθεί εκεί που συνήθως ψάχνεις.

- Ο άνθρωπός σου είναι ίσως το πιο γυαλιστερό και μονάκριβο διαμάντι που διατηρούν φυλαγμένο στο κοσμηματοπωλείο της ζωής, κρυμμένο στο πίσω μέρος, στην ασφάλεια, που μόνο οι σοβαροί αγοραστές έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την αγορά του.

- Ο άνθρωπός σου είναι κρυμμένος και δικαίωμα να απλώσουν τη ματιά τους επάνω του είναι όσοι μπορούν να πάνε βαθιά στην ψυχή τους.

- Ο άνθρωπος σου θα έρχεται από το σκοτάδι αλλά θα έχει Φώς. Και μαζί θα προχωρήσετε στο μονοπάτι της ζωής. Μαζί του θα νιώσεις ότι υπάρχει ελπίδα και θα ξυπνήσει πίστη σε σένα, στο ότι όλα αυτά θα έρθουν ακριβώς εκείνη τη στιγμή που πιστεύεις ότι τα αξίζεις .

Το να επιλέξεις τον άνθρωπό σου δε σημαίνει ότι δοκιμάζεις από δω κι από κει μέχρι να καταλήξεις τι είναι αυτό το οποίο ικανοποιεί την δίψα σου. Θα βρείς τον άνθρωπό σου όταν θα είσαι πραγματικά αποφασισμένη να περάσεις μέσα από την προσωπική σου ψυχική διαδικασία αναζήτησης και εξέλιξης.

Δε χρειάζεται πια να γυρίζεις από δω κι από κει και να αναζητάς τον έρωτα. Σταμάτα, και γίνε ο έρωτας.
Δώσε την αγάπη σου στον άνθρωπο που την αξίζει. Άσε την αγάπη σου να σας οδηγήσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Η αγάπη γέννα αγάπη. Και ό,τι δίνεις είναι αυτό που παίρνεις.

Σκέφτηκες ποτέ αν έχεις δώσει πραγματικά;

- Το Εγώ σου απαιτεί να παίρνει-

Σκέφτηκες ποτέ αν αυτό που δίνεις φτάνει στον άνθρωπό σου; Αν βρίσκει το δρόμο ή το κρατάς μέσα σου για ένα νοιάξιμο εγωιστικό και μόνο.

Δεν υπάρχει Αγάπη που δεν εκφράζεται
Δεν υπάρχει νοιάξιμο αν δεν παρέχεται.

Ο άνθρωπός σου δεν θα μπορεί μόνο να δίνει γιατί είναι σαν να τροφοδοτεί μια σημαντική ανισορροπία. Και κάθε Φωτισμένος άνθρωπος αποζητά την ισορροπία.

Για να επιλέξεις τον άνθρωπό σου πρέπει να ξέρεις μέσα σου βαθιά τι είναι αυτό το οποίο ψάχνεις και να το επιστρέφεις.

Αυτό που ψάχνεις είναι αυτό που θα σε βρει.

Όταν αρχίζεις και μιλάς μέσα από την αυθεντική αλήθεια θα βρεις εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο. Και έτσι δε θα χρειάζεται πια να σπαταλάς τον εαυτό σου σε στιγμές και σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν.

Γιατί ο άνθρωπός σου θα είναι αυτό που περισσότερο η ψυχή σου επιθυμεί και γεμίζει την ύπαρξή σου τόσο ώστε να δονείται ο κόσμος όλος.

Ποια ήταν η τελευταία θαρραλέα σου πράξη;

Αυτή που νίκησε το Εγώ σου σίγουρα… Ακολούθησε όμως την επιθυμία της καρδιάς;

Αν ψάχνεις πραγματικά την ευτυχία πρέπει να παραδώσεις τον εαυτό σου στην αληθινή αγάπη. Το ότι φαίνεται τρομακτικό, είναι απλά μια ψευδαίσθηση του Εγώ.

Είναι όμως ο μόνος τρόπος να σπάσεις τις φυλακές του. Και είναι σίγουρο ότι χωρίς το Εγώ θα νιώσεις την ηδονή να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου.

Υπάρχει ο άνθρωπός σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το χέρι και να δώσεις την αγάπη που ζητάς να πάρεις.

Και αν γυρίζει γύρω σου, το σύμπαν σου ανοίγει πόρτα. Για λίγο. Για όσο πρέπει, για να δαμάσεις το Εγώ. Να δοκιμαστείς αν αξίζεις την Αγάπη και τη ζεστασιά του Μαζί.

Και αν δεν απλώσεις το χέρι, τότε το Φώς στο πρόσωπο του θα γίνει ίσκιος. Η παρουσία του ανάμνηση και η φωνή σου μια φωνή άφωνη καλλυμένη με πέπλα.

Άφησε τον να φύγει. Ελεύθερα και αυτός θα ταξιδέψει για εκείνη που ανέμελα ο Άνθρωπός της θα γίνει.