خوراکی های مناسب سلامت کبد

بروکلی

بروکلی حاوی ترکیباتی است که آنزیم‌های سم‌زدای کبد را فعال می‌کند.

بروکلی یک نوع سبزی بسیار سالم است. بروکلی حاوی diindolylmethane است که تحقیقات نشان داده‌است برای پیشگیری از سرطان‌هایی که با میزان بالای استروژن مرتبطند، بسیار مفید است. مطالعات تغذیه نشان می‌دهد بروکلی حاوی ترکیباتی است که آنزیم‌های سم‌زدای کبد را فعال می‌کند. اثرات خوردن بروکلی تا چند هفته پس از مصرف آن پابرجاست. بروکلی همچنین منبع غنی ویتامین A، ویتامین B1، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، سلنیوم، پروتئین و آهن است.

سیر

سیر به عنوان یک آنتی‌اکسیدان و آنتی‌باکتری قوی شناخته شده‌است

سیر گیاهی است که ما اغلب در آشپزی از آن استفاده می‌کنیم. سیر به عنوان یک آنتی‌اکسیدان و آنتی‌باکتری قوی شناخته شده‌است. آنچه بسیاری از افراد درباره سیر نمی‌دانند این است که سیر حاوی ترکیباتی است که برخی آنزیم‌های فعال کبدی تولید می‌کند که این آنزیم‌ها مسئولیت از بین بردن سموم مضر بدن را برعهده دارند. آلیسین موجود در سیر به کاهش سموم موجود در کبد و عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند.

گوجه ‌فرنگی

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی برای سم‌زدایی بدن روی DNA کار می‌کند.

گوجه فرنگی برای رفع بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها از جمله سمی شدن کبد و کمک به سلامتی کبد مفید است. این ماده غذایی سرشار از ترکیبی با عنوان لیکوپن است که یک آنتی اکسیدان طبیعی بسیار قوی است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی برای سم‌زدایی بدن روی DNA کار می‌کند. این ماده غذایی همچنین حاوی ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E و بسیای آنتی اکسیدان‌های دیگر است که به سم‌زدایی کبد کمک می‌کنند.

سیب

اسید مالیک موجود در سیب مجاری کبد را باز می‌کنند

سیب برای پاکسازی کبد بسیار مهم است و مصرف آن نه تنها برای سم‌زدایی کبد بلکه برای پاکسازی کبد نیز حائز اهمیت است. سیب حاوی اسید مالیک است. اسید مالیک مجاری و لوله‌هایی که در کبد قرار دارد را باز نگه می‌دارد بنابراین کبد بهتر می‌تواند در طول پاکسازی سموم را از خود خارج کند.

قهوه

به‌نظر می‌رسد قهوه برای کبد مفید است زیرا در برابر مشکلاتی مانند بیماری کبد چرب از انسان محافظت می‌کند.مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، به این نکته اشاره داشت که مصرف روزانه قهوه ممکن است به کاهش خطر بیماری مزمن کبد کمک کند. این کار ممکن است از کبد در برابر آسیب بیماری‌های دیگر مانند سرطان کبد نیز محافظت کند.

انگور

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که انگورها، آب انگور، و دانه‌های انگور سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است با کاهش التهاب به پیشگیری از آسیب دیدن کبد کمک کنند.مصرف میوه کامل روشی ساده برای افزودن این ترکیبات قوی به رژیم غذایی است. مکمل عصاره دانه انگور نیز ممکن است آنتی‌اکسیدان‌های لازم را در اختیار بدن قرار دهد.

گریپ‌فروت

گریپ‌فروت حاوی دو آنتی‌اکسیدان مهم به‌نام‌های نارینجین و نارینجنین است. این دو آنتی‌اکسیدان ممکن است به محافظت از کبد در برابر آسیب از طریق کاهش التهاب و محافظت از سلول‌های کبدی کمک کنند.همچنین این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است انباشت چربی در کبد را کاهش داده و میزان آنزیم‌های چربی‌سوز را افزایش دهند.

ماهی چرب

مصرف ماهی‌های چرب و مکمل‌های روغن ماهی ممکن است به کاهش اثر بیماری‌هایی مانند بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کنند.ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که چربی‌هایی مفید محسوب شده و به کاهش التهاب کمک می‌کنند. این چربی‌ها ممکن است به‌ویژه برای کبد مفید باشند زیرا از انباشت چربی‌های اضافه پیشگیری کرده و سطوح مناسب آنزیمی را در کبد حفظ می‌کنند.

سیر

افزودن سیر به رژیم غذایی ممکن است به تحریک کبد کمک کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف سیر وزن بدن و محتوای چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را بدون ایجاد تغییر در توده بدنی بدون چربی کاهش داده است. اضافه وزن یا چاقی از عواملی است که می‌تواند به بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی منجر شود.

روغن زیتون

مصرف بیش از حد چربی برای کبد خوب نیست، اما برخی چربی‌ها می‌توانند به این اندام کمک کنند. افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد کبد کمک کند. روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است.

--

--