Social Enterprise Day 2018: Highlights fra Danmark

#SocialEnterpriseDay #Socialøkonomi #WhoKnew

Ytringsfrihed, en ny start og rum for alle. Disse highlights fra Social Enterprise Day illustrerer mangfoldigheden af virksomheder, der tager et socialt og bæredygtigt ansvar.

“Traumatiserede flygtninge får en ny chance og nye Rødder gennem naturbaseret rehabilitering”, skriver @Nyerodderpå facebook.

Social Enterprise Day er en tilbagevendende kampagne, der afholdes om torsdagen i forbindelse med Global Entrepreneurship Week. Kampagnen har ophav hos den britiske organisation Social Enterprise UK, men i løbet af blot to år, har den udviklet sig til at blive et verdensomspændende fænomen.

På Social Enterprise Day sætter virksomheder, organisationer og private aktører fokus på virksomheder, der tager et socialt og bæredygtigt ansvar, ved at bruge de to hashtags #SocialEnterpriseDay og #Whoknew.

“På billedet ser du Edis og Daniel, som sammen med deres kolleger i All Ears TM, hver dag gør en stor forskel på telefonen for vores kunder”, skriver @AllEarsTM på facebook.

Jeg arbejder som frivillig for Foreningen for Sociale Entreprenører i Danmark (SED). SED er ikke blot ansvarlig for markeringen af dagen i Danmark, men har også spillet en afgørende rolle i at skalere dagen til et globalt koncept.

I år valgte vi at markere dagen med de to internationale hashtags, men tilførte også et dansk hashtag #socialøkonomi, med henblik på at illustrere mangfoldigheden af danske virksomheder, der tager et socialt og bæredygtigt ansvar i Danmark. Resultatet er bl.a. billederne i denne artikel.

“Her på TV-glad kæmper vi for ytringsfrihed for alle”, skriver @tvglad på instagram
“Dansk Røde Kors støtter 1500 mennesker i at opstarte indkomstgenererende aktiviteter på Madagaskar”, skriver Dansk Røde Kors på Sociale Entreprenører i Danmarks facebook side @socialeentreprenorer.
“SOVI er dygtige til at lave god mad”, skriver Sovi på facebook @SOVIautisme
“Her er rum for alle”, skriver @gallo_kaffebar på instagram.
“Virksomheder der tager et socialt og bæredygtigt ansvar er fremtiden”, skriver jeg på min instagram @socialimpactguide

Du kan lære meget mere om Social Enterprise Day i artiklen Social Enterprise Day 2018 Goes Global.