Un camp de Tarragona pioner en energia renovable?

T’imagines que una companyia com Repsol s’envà del Camp de Tarragona i ho canvien per un camp d’energia renovable que ofereix a Tarragona i rodalies cost zero per accedir al consum de llum?

Sempre ens hem de mirar fora de casa per observar com l’humà evoluciona cap al camí correcte. Sempre estem anunciant les primeres plantes d’energia renovable amb benefici directe al ciutadà o pel nostre planeta.

Tot són titulars mundials que una ciutat desconeguda té la planta d’energia més gran del món que ofereix millores pel dia de les persones. Doncs bé, després de les queixes desplegades per les xarxes socials i mitjans de comunicació locals de Tarragona vàrem pensar: I si la Repsol de Tarragona tanca i substituïm l’espai de 500 hectàrees per una planta d’energia solar i donem un benefici a la ciutat de Tarragona i rodalies?

Primer de tot milloraria la qualitat de vida dels ciutadans del Camp, després evolucionarem com a persones i no hauríem de mirar l’altra banda del món on són un exemple en moltes coses. Si, tots heu pensat el mateix, els llocs de feina que ofereix Repsol (directament i indirectament), però que fan els altres països que avancen per aquest camí? Ubiquen aquestes persones en feines que poden executar i mouen el mercat, aquí ens ofeguem en gots d’aigua petits…

Si, el petroli és aquell mineral que ofereix moltes solucions avui dia però i tot el que necessitem per obtenir-ho és beneficiós? Creiem que no. Ja hem vist que tots els pous de petroli del món o estan en llocs de difícil accés i per tant en conflicte o s’estan esgotant a passos de gegant.

Solar-plant-Shams

Adéu Repsol

Ara mateix la zona de la refineria de Tarragona té unes dimensions aproximades d’unes 500 hectàrees. No cal ser un expert en saber que és un gran recinte i que té Sol durant tot el dia sense obstruccions.

Ser pioners no ha de ser un oasi. Guanyar en qualitat de vida no ha de ser car pel ciutadà. Invertir correctament per part dels Ajuntaments i governs hauria de ser una prioritat. I voler un bé global i beneficiós per a tots una norma firmada en néixer.

Estem en una situació en que tot el que ens fa mal prové del mateix lloc. La zona de la refineria de Repsol i companyia. T’imagines eliminar-la i en el seu lloc col·locar una planta d’energia renovable en la qual hi treballa gent sense risc a patir qualsevol accident i no aportar a l’aire que respirem molècules contaminants?

repsol

T’imagines poder tenir aire pur i al mateix temps no ser contaminat per generar energia? Doncs haurem de ficar-nos les piles si ho volem ara. Un exemple fàcil és Marroc. Tenen un pla per generar el 52% d’energia que necessiten sigui renovable. El que en altres paraules volen dir: cost zero i sense contaminar.

Jo ja n’estic fart de veure com la refiniera contamina sense parar, abusa del seu poder a la zona i fa saltar de por a qualsevol ciutadà. Hem de saber dir prou i toca dir-ho ja. Segurament hi haurà molta feina a fer, però qui no comença per algun lloc mai acabarà. Adéu Repsol, prou ha durat el conte de les vaques milionàries.

energie_pk

Un somni que pot ser real

El primer exportador de petroli està evolucionant presentant plantes solars com aquesta de la qual parlem i nosaltres ens ho mirem i dissenyem noves petroquímiques per que és el moment diuen. Va home va!

Farà poc van iniciar el funcionament de la planta termosolar més gran del món amb una capacitat de 160 megawatts i amb intenció de subministrar energia a més de 135.000 cases. Jo ploro intentant imaginar aquesta planta solar aquí i ara. Amb aquesta planta solar eviten més de 2,9 milions de tunelades de C2 en els pròxims deu anys.

No vull saber el que arriba a contaminar la Repsol i companyia, l’únic que vull és migrar a millor.

Tots els ajuntaments ara volen comunicar millor, parets de vidre i tot aquest xou de frases per menjar el cap. I si treballem per tenir una qualitat de vida acceptable?