Kleuronderzoek

Om tot de juiste stijl van de applicatie te komen heb ik een kleur en typografie onderzoek gedaan.

Door middel van een kleine brainstormsessie heb ik een aantal kerneigenschappen van de applicatie weten te omschrijven.

Aangezien de applicatie voor RSR Nürburg en Nürburgring is, is het belangrijk om hun huisstijl kleuren te gebruiken binnen de applicatie om consequent te blijven met hun media-uitingen. Echter kan een onderzoek geen kwaad, zodat ik uiteindelijk ook zelf kan onderbouwen waarom ik die kleuren heb gekozen binnen mijn ontwerp.

Ik ben op zoek gegaan naar de betekenis van de kleuren op het internet. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van de kleurencirkels om tot eventuele complementaire kleuren te komen.

Rood: Naast dat RSR en Nürburgring rood gebruiken in hun huisstijl, is dit geheel logisch. De kleur rood staat voor energie, trekt aandacht, speelt in op je emotie en geeft veranderingen en moed.

Grijs: Grijs voor het vermijden van confrontaties, geeft kracht en straalt minimalisme uit.

Zwart: Zwart staat voor mysterie en kracht. Zwart is daarnaast dramatisch en serieus. Zwart wordt gebruikt om status, autoriteit, elegantie en stijl uit te drukken.

Wit: Wit zorgt voor eenvoud, stilte, kalmte, netheid en helderheid.


Kleurenschema’s

Ik heb geëxperimenteerd met verschillende kleurenschema’s om tot de beste samenstelling te komen. Het belangrijk om wel de huisstijl-kleuren van RSR Nürburg te gebruiken, waardoor de keuze op de eerste schema is gevallen. Echter is het met een vastgestelde kleurenschema uitdagender om iets speciaals met deze kleurenstelling te ontwerpen. Hierin kan uiteraard ook nog met verschillende kleurtinten binnen het kleurenschema geëxperimenteerd worden.

Onderzoek color schemes