Legendarisch, machtig & uitdagend

Over de Nürburgring

De Nürburgring is het oudste circuit ter wereld, gelegen in Duitsland midden in het natuurgebied de Eifel. Iedere autofanaat zal zijn ogen uitkijken.

Het circuit kan mooi zijn op simulatiespellen of in autobladen, maar om er achter te komen wat het circuit allemaal te bieden heeft, moet je er gewoon een keer geweest zijn. Dat is de mooiste ervaring die je kunt hebben.

Het is een circuit dat niet ontworpen is om een circuit te zijn, maar bestaat uit een aantal wegen die naar verschillende dorpen leiden en deze wegen zijn in de loop der tijd tot een circuit gevormd om het dorpje Nürburg heen.

In de jaren 50 bestond het circuit uit meerdere delen. Het circuit bestond toendertijd uit de Grand Prix Strecke, vroeger de Ziel Schleife genoemd, Südschleife en Nordschleife. Südschleife (South-loop) wordt het vergeten deel van de Nürburgring genoemd. Het was een deel van het originele circuit waar tot 1931 races werden gehouden op de 28 km lange combinatie van de Nordschleife, Start und Ziel Schleife en de Südschleife. Sinds 1927 is de Nordschleife (North-loop) officieel open gegaan als toeristische trekpleister voor racefanaten en is uitgegroeid tot één van de beroemdste circuits ter wereld.


De 24h van de Nürburgring is één van de belangrijkste races die dit legendarische circuit kent. Het is een feest voor alle Duitsers en omwonenden. Toeristen komen een week van te voren naar de ring, om hun tentjes op te zetten en de 24h live te volgen langs het circuit. De 4 pijlers; samenhorigheid, de geschiedenis, de Eiffel en automotive zien we ook terug in bovenstaande video.


Het is niet alleen het mooiste circuit ter wereld, maar ook het gevaarlijkste en onvoorspelbaarste circuit ter wereld. Het circuit kent een lengte van 22,832 km en telt 176 bochten.

Het wordt niet voor niks de “Grüne Hölle”, ofwel the “Green Hell” genoemd. Niet alleen gebeuren er ongelukken tijdens races met ervaren coureurs, vooral met Touristenfahrten gebeuren er jaarlijks veel ongelukken.

Het komt neer om één te zijn met auto en circuit. Je moet op het juiste moment de juiste lijn nemen op het circuit, daarom is er voor beginners die over de Nordschleife willen rijden een tutorial video: “How to tackle the Nürburgring Nordschleife”.


Niet alleen is de Ring populair onder de autofanaten, al jaren wordt er tussen autofabrikanten gestreden om de snelste rondetijd op de Nürburgring Nordschleife. 1 Maart werd bekend dat het nieuwe record door Lamborghini met de Huracán Performante gezet is op 6:52:01. Hiermee komt Lamborghini op de 2de plaats binnen de Top 100 Nürburgring Lap Times.


Bezienswaardigheden

  • Natuurgebeid de Eiffel
  • Ring Boulevard
  • Ring Karting
  • Entrance paddock / Breidscheid
  • Apex Nürburg
  • RSR Nürburg
  • Rent for Ring
  • ADAC testcentre
  • Ring garage
One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.