Onderzoek

Zoals eerder beschreven ben ik verder gegaan met het concretiseren van het concept. Om dit te bereiken heb ik weer een aantal nieuwe brainstorms gemaakt met mogelijkheden die iets waardevols toevoegen aan de experience van de Nürburgring en eventueel een bepaald probleem kunnen oplossen. Tevens heb ik gekeken naar verschillende media-uitingen die geschikt zijn om in te zetten.

Daarnaast heb ik nog een aantal onderzoeksrapporten gemaakt over Virtual Reality en Videogames (racegames) om meer over de effecten hiervan te weten te komen.

Uit de nieuwe brainstorms en sparsessies met vrienden die ook helemaal weg zijn van de Nürburgring, ben ik tot het volgende concept gekomen;

Conceptbeschrijving

De Nürburgring is het oudste circuit ter wereld, gelegen in Duitsland midden in het natuurgebied de Eifel. Iedere autofanaat zal zijn ogen uitkijken. Het circuit kan mooi zijn op simulatiespellen of in autobladen, maar om er achter te komen wat het circuit allemaal te bieden heeft, moet je er gewoon een keer geweest zijn. Dat is de mooiste ervaring die je kunt hebben.

Het is niet alleen het mooiste circuit ter wereld, maar ook het gevaarlijkste en onvoorspelbaarste circuit ter wereld. Het circuit kent een lengte van 22,832 km en telt 176 bochten.

Het wordt niet voor niks de Grüne Hölle, ofwel the “Green Hell” genoemd. Er gebeuren jaarlijks ongelukken, niet alleen tijdens officieel race evenementen, ook tijdens Touristenfahrten, waar particulieren tegen betaling een rondje Ring kunnen rijden.

RSR Nürburg is een raceschool dat in Nederland is begonnen onder de naam Ron Simons Racing. Uiteindelijk heeft het zich gevestigd in het drop Nürburg bij de Nürburgring Nordschleife. Het bedrijf biedt klanten over de hele wereld betaalbare all-inclusive circuit en racing experience met hoge kwaliteit bestuurders instructies, die een breed scala van auto’s hebben voor gebruik op de Nürburgring Nordschleife.

Ondanks dat RSR en andere gerelateerde bedrijven cursussen organiseren, daalt het aantal ongelukken niet. RSR Nürburg en de Nürburgring bundelen de handen in één en komen met het concept “Drive Safe // Drive Pro” om het probleem op te lossen. Met het concept willen we een statement neerzetten. Door verantwoord te rijden, wordt je uiteindelijk sneller Pro, dan wanneer je als een maniak over de Nordschleife scheurt en teveel risico’s neemt. Het is niet voor niks dat RSR het volgende citeert: “Driving the ‘Ring with RSR is much more than picking up the keys of your rental car and then be left alone trying to figure out how everything works.”

Bij het racen hoort een uitdaging en het opzoeken van de grenzen van het circuit en de auto, dat is een onderdeel van de Ring, maar dit is meer weggelegd voor de ervaren coureurs. Voor de beginneling is het belangrijk om het circuit goed te kennen voor ze hun grenzen gaan opzoeken.

Het komt neer om één te zijn met auto en circuit. Je moet op het juiste moment de juiste lijn nemen op het circuit.

Virtual Reality is een goed middel om in te zetten bij het terugdringen van het aantal ongelukken dat jaarlijks op de Ring gebeurt. Dat blijkt uit het gemaakte onderzoek over Virtual Reality (VR).

VR kan het verschil maken en is een goed middel om in te zetten. Niet alleen kan men thuis op de bank al het circuit door middel van VR beleven, ook de toevoeging van het geluid van de engine is belangrijk. Men krijgt echt het gevoel één te worden met de auto en circuit en kan horen hoe de auto reageert op dit bijzondere circuit.


Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat het concept de ervaring van de Nürburgring niet breekt en dit is ook niet het geval met bovenstaand concept.

Vervolgstappen

Nu het concept rond is, kan ik beginnen met het experimenteren met diverse technieken en media-uitingen om tot een prototype te komen waarmee ik het verhaal het beste kan vertellen. Daarnaast is het belangrijk om al wat vooruit te kijken met wat voor functies hetgeen moet bevatten.

Like what you read? Give Casper Biemans a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.