Wireframe tot mockup

Om tot een goede user experience van een app te komen, heb ik allereerst de flow & wireframes uitgewerkt en afgenomen bij een x aantal deelnemers. Daarna heb ik de wireframes uitgewerkt tot high-fidelity mockups — de uiteindelijke uitstraling van het product.

Splash Screen

Om tot het juiste ontwerp te komen, heb ik veel geëxperimenteerd. Hierbij mijn iteratieslag voor het splashscreen. Het splashscreen is het eerste visuele scherm dat wordt getoond bij het openen van de applicatie. Het bepaald direct de sfeer van de applicatie.

Iteratieslagen Splash screen

Head views

Ik heb ook voor de hoofd views van de applicatie diverse iteratieslagen gemaakt om tot een sleek design te komen die aansluit bij het concept en het bedrijf RSR Nürburg.

Eind mockups RSR VR
Eind mockups RSR VR

Icon design

Het icon design is net zo belangrijk als het splashscreen van de applicatie. Eigenlijk nog iets belangrijker zelfs, aangezien dat de eerste stap is om men te triggeren op het icoon te tappen. Het is daarom erg belangrijk dat het icoon gekoppeld kan worden aan de inhoud van de applicatie. Het moet er naadloos op aansluiten.

Natuurlijk heb ik ook voor het icon design verschillende mogelijkheden geprobeerd om tot een grafisch aantrekkelijk app icoon te komen:

Iteratieslagen icon design