Hvorfor er kundens Point of view vigtigt?

Der findes et utal af forklaringer på, hvorfor og hvordan vi foretager købsbeslutninger. Derfor ved vi, at kunden foretager ubevidste og bevidste beslutninger hele tiden. Når man skal tage stilling til, om solbrillerne eller den nye taske skal med hjem, kan kundens point of view på pris, styling, udstilling, farver og stemning blive ret afgørende for den eventuelle købelyst.

Nogle gange er det let at se, hvad der gør udfaldet. Står kunden i længere tid og prøver solbriller for derefter at kigge på prisen og blive skræmt ud af butikken — så er det nok prisen. Men andre gange foregår disse beslutninger mere subtilt. Vi kender allesammen lysten til at kunne læse hinandens tanker, eller modet til at tage en hurtig snak på vej ud af døren. Men desværre er det ikke altid muligt. I et travlt miljø med masser af daglige opgaver kan den enkeltes oplevelse desværre blive tilsidesat lidt, til fordel for det overordnede overblik. Men hvorfor egentlig gå på kompromis med viden om behov og service, for at sikre den daglige drift?

At balancere optimering og hverdag

Det kan være svært at se disse sandhedens øjeblikke — hvor man som kunde tager den afgørende beslutning. Mange virksomheder prioriterer derfor KPI’er, mersalg og optimering i stedet for at følge kunden rundt i butikkerne med et sprøgeskema og en kop kaffe.

Men udfordringen opstår når vi er nødt til at vælge. For idet man er lydhør overfor kunden, skabes der oftest mersalg, optimeringsmuligheder og bedre service som konsekvens heraf. Derfor kan det være både billigere og hurtigere at forstå kundens point of view, frem for at gætte på deres umiddelbare behov.

Én løsning kan være,at inddrage feedback før, under og efter et besøg.

Forbruger feedback har ellers et lidt broget rygte, da det tit indebære lange spørgeskemaer og medarbejdere, der står og prikker til hver eneste beslutning, så snart man ser ud til at forlade butikken. Men det må kunne gøres lettere og mindre tidskrævende — både for medarbejder og kunde.

Ved at benytte sig af den telefon, vi alligevel altid har i lommen, kan vi samle informationer i butikken — og efter vi er kommet hjem.

Når man som virksomhed, opstiller undersøgelser og spørger til dét, der er aktuelt, samtidig med at man tillader kunden at sende uopfordret feedback så sker der noget ret så magisk! Dér kommer vi med kunden ind i prøverummet, rundt om udstillingerne og over til kassen — eller når de flygter mod udgangen.

Lad mig derfor præsentere Flagit. Et alternativ og bidrag til de analyse praksisser vi har i dag. Når man tillader for åben, anonym kommunikation mellem virksomhed og kunde, kan man opdage nye sider af sortiment, pris eller service, samtidig med at man åbner op for innovative virksomhedsperspektiver. Flagit har siden dag ét ønsket at højne serviceniveauet i Danmark, og med indsigt i kundens eget point of view, mener jeg, at det kan lade sig gøre at lære kunden bedre at kende, uden at gå på kompromis med hverken service eller tilstedeværelse. For mig er Flagit en løsning på halvhjertet service og hurtige beslutninger. Det er et talerør for de kunder, der har en mening, og ikke får det sagt når de står i butikkerne.

Det er mit bud på en løsning. Et redskab til kundeindsigt, der følger med kunden og tillader 24/7 feedback — hurtigt og billigt.

Besøg www.flagit.co og få mere information omkring, hvordan du kan opnå effektiv og ærlig kundeindsigt med Flagit.