Åpent brev til Angela Merkel og innenriksministeren av Tyskland!

Den Tysk-Egyptiske forfatteren og ex-muslimen Hamed Abdel-Samad skriver et åpent brev med 8 spørsmål til den Tyske forbundskansleren og innenriksministeren.

For min del, dette brevet burde sendes til de fleste politikere og ledere her i Europa!

Hamed Abdel-Samad;

‘‘ Ærede fru forbundskansler, ærede herr innenriksminister!

Utsettelsesperioden er over. Faktakunnskap og AFDs konstante advaring er ikke lenger tilstrekkelig for å bevare den indre freden i landet. Vi må selvfølgelig ikke la oss lamme av angsten, og ja, vi skal ikke følge terroristenes logikk. Men hva har Dere som ansvarlige politikere gjort siden Paris, Brüssel og Nice, for at terrorens logikk og tragedie ikke skal ramme oss?

Som borger, og som en av de mest truede personene i Tyskland, har jeg noen spørsmål, og forventer klare svar fra Dere:

1. Hvordan kunne en tidligere dømt islamist som Amri, som ble klassifisert og observert som en trussel av sikkerhetsmyndighetene, bevege seg fritt så lenge i Tyskland og forberede sin ugjerning, uten at myndighetene hadde en anelse om hans planer?

2. Hvor mange milliarder euro brukes faktisk til overvåking av potensielt voldelige islamister? Hvor mange høyt betalte terroreksperter og -komitéer anbefaler forbundsregjeringen? Hvor mange forebyggende prosjekter er oppe og går? Og hva er vitsen med alt dette hvis en terrorist som Amri ikke kan stoppes før han begår sin ugjerning?

3. Hva skjer nå med de 12 moskéene hvor Amri gikk og delvis også opptrådde som imam? Hva skjer med andre predikanter som, i religionsfrihetens navn, fortsetter å spre den samme ideologien som Amri gjorde, i tyske moskéer?

4. Hvor mange islamister toget inn i Tyskland ifm grenseåpningen i september 2015? Hvor mange av dem blir overvåket av politiet? Hvor mange av dem har gått i dekning?

5. Hvor mange forbrytelser (overfall, tyveri, seksuell trakassering, voldtekt, etc.) har blitt begått av folk som, i løpet av de siste 15 månedene, har kommet som «asylsøkere» til landet? Hvor mange av dem sitter allerede bak lås og slå, og hvor mange løper fremdeles fritt omkring? Og hvem beskytter oss mot dem når loven og politiet ikke er i stand til å takle dem? Hva har Dere konkret gjort for at Köln, Ansbach, Würzburg, Freiburg, Hamburg og Berlin ikke skal gjenta seg, bortsett fra stadig å understreke at det ikke kan gis en 100 prosent garanti?

6. Hva har skjedd med de andre fredelige flyktningene? Hvor mange av dem lærer allerede tysk? Hvor mange får en utdannelse? Hvor mange har en jobb? Hvor mange av dem er frustrerte og står nær en radikalisering?

7. Jeg tviler ikke på at De, fru kansler, hadde gode intensjoner da De åpnet grensene i fjor. Men gode intensjoner beskytter ikke mot ansvaret for det som svikter. Når vil De omsider påta Dem ansvaret? Når vil De ta konsekvensene? Hvorfor tror De, og hvorfor tror så mange i dette landet at De er for alternativer? Hva er så spesielt med Dem? De utformer intet, men administrerer kun de problemene som De selv delvis har skapt. De har ingen visjon, men en moralsk plikt og et ønske om å bli Tysklands Gorbatsjov, med all den tragedien som dertil hører!

Da De, fru Merkel, har sagt «Vi klarer det», så hadde jeg forventet av Dem en plan som på forhånd hadde kunnet svare på mine spørsmål. Siden Deres uttalelse imidlertid viste seg å være en tom formel, forventer jeg nå av Dem at de endelig identifiserer problemet og offentliggjør Deres plan for hvordan De vil løse problemet.

Og ja, før jeg glemmer det igjen, nok et spørsmål:

8. Tror De fortsatt på at Islam er en del av Tyskland?

Godt Nytt År. Vi sees i 2017! ’’

PS: Takk til Henny Holt for oversettelsen av brevet.

Cemal Knudsen Yucel / Leder av EX-MN