This story is unavailable.

Ez erosen fugg attol mit tervezel szerintem, egy galeria oldala vagy egy boraszat oldalanal mas szempontok szamitanak mint egy hirportalnal, ahol a reklamok miatt szamit hanyan kattintanak egy cikkre, hanyan olvassak vegig, hanyan kommentelnek, es igy tovabb. Sot ha tisztan uzleti szempontbol nezem a dolgot csak az olvasottsag szamit egy hirportalnak. Szoval a designer feladata ezen javitani/megoldani. Nem festo/grafikus vagyok aki csak szepet akar tervezni/festeni csak onmagaban a szepsegert, hanem valaki aki meg tud oldani egy problemat az ugyfelnek.

Szamit az esztetika es szamitnak az apro reszletek — meg a szoveg amit megjelenitesz (ez alatt nem a cikkeket ertem, bar azok is fontosak), meg a kepek, meg a szinek (ez mar nem feltetlen igaz minden esetben) es a kontraszt, meg meg par dolog— de egy jo portal designal ha az elemek tokeletesen kiszolgaljak a felhasznaloi igenyeket, az hogy most pirosas hatteru az oldal vagy fekete-kek, az kevesbe fontos mint a hasznalhatosag.

Egy jol megtervezett, a felhasznaloi igenyeket tokeletesen kielegito wireframe-re/user flow-ra majdnem mindegy milyen skin huzol ra. Ellenben hiaba szep az oldal ha a UX elrontott.

A gamer365 elsosorban tematikus hirportal, ezert szerintem a legfontosabb tulajdonsaga az oldalnak hogy a felhasznalok nagyon konnyen eljussanak az oket erdeklo tartalomhoz barmi is legyen az. A designak ezt kell segitenie kulonbozo vizualis mankokkal, az apro reszletekkel amelyek a UX reszei es sokfelekepp meg lehet oket oldani/tervezni, raadasul hogy epp melyik apro reszlet mukodik az adott celcsoportnak az megint egy jo kerdes.

Ezert mondtam hogy nem art ha szep.
De igazad van igy lett volna egyertelmu amire gondolok:
Nem art ha szep, de a felhasznalo igenyeinek/elvarasainak kiszolgalasa sokkal fontosabb.

Egyre egyertelmubb hogy a te feladatod ez esetben joval kisebb volt mint aminek lennie kellett volna az idealis esetben.

Bonusznak itt egy tokeletes pelda arra hogy valami ronda es mukodik: http://www.lingscars.com/