Безплатно мобилно приложение за сигнали и жалби стартира във Варна

Civi
2 min readJan 20, 2018

--

С началото на новата 2018 година община Варна вече има ново мобилно приложение за подаване на сигнали и жалби за нередности в града.

Приложението се казва Civi и принципът му на работа е много лесен и може да се изтегли на мобилното устройство от Google Play или App Store. Така всеки гражданин може да подаде сигнал независимо от местоположението си.

Снимка на мобилното приложение за сигнали и жалби, на което се вижда подадена жалба за разрушена настилка в гр. Варна

Най-често подобни оплаквания гражданите публикуват в социалните мрежи, които в повечето случаи предизвикват дебати между участниците, но рядко има резултат от това. Чрез новото приложение, което е напълно безплатно и достъпно, сигналите на гражданите се обработват от екип, който включва и юристи, и се подават още същия ден до компетентните институции. Те от своя страна са длъжни да отговорят в двуседмичен срок.

Край на писането на жалби на хартия

За да се подаде сигнал, е необходимо да се направи снимка на въпросната нередност, да се добави кратко описание за местоположението и да се публикува. Развитието по казуса може да се следи чрез личния профил в приложениието, а също така при отстраняване на проблема подателят получава известие с прикачена снимка.

Десетки граждани започнаха да снимат проблемите в техните квартали и да ги изпращат към общината. От сигнали за разрушена пътна настилка, опасни шахти, опасни сгради, неправилно паркирали коли и изоставени автомобили — всички нередности са под прицела но отговорните граждани.

Civi ти помага да решиш проблемите в твоя квартал или улица

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

--

--