Over relatiebeheer voor zelfstandige creatieve makers

Jouw achterban is het publiek dat je werk interessant vindt en jou als maker steunt. Bouw een duurzame relatie met ze op, want dit publiek kan in de toekomst ook veel voor je betekenen.

Het risico is dat je alleen maar aan het zenden bent. Het belangrijk om je fans te blijven betrekken bij je werk. Maar hoe pak je dat aan?

Natuurlijk bestaat deze crowd voor een deel uit familie en vrienden, maar als het goed is blijf je ook nieuwe fans vinden, en mensen met wie je werkt tellen ook mee. …


“Wees niet te bescheiden. Als een ijscoman zijn ijsjes zou verstoppen en niet rond zou willen rijden, zou het ook niet opschieten.”

Hyshil Sander. Portret door Wimer Hazenberg

Succesvol zijn als freelancer in een creatief beroep, hoe krijg je dat voor elkaar? Hyshil Sander is illustrator, creative director en sinds kort docent op de Hogeschool van Amsterdam. Haar nuchtere kijk is inspirerend voor iedereen die een creatieve maker wil zijn: “De kwaliteit van je leven valt of staat met de kwaliteit van je relaties. Niet van de klussen die je wel of niet binnensleept.”

Hyshil Sander begon na haar studie grafische vormgeving aan Academie Minerva in Groningen direct als freelance vormgever bij glossy tijdschriften als Elle en Vogue. “De kunstacademie was een hele vrije omgeving. Toen ik niet…


“Liever keihard op je bek gaan, dan achteraf spijt hebben.”

Sayonara en Yael. foto: Caecilia Rasch

Samen met redacteuren Thalia en Yael heeft Sayonara de sprong gewaagd: een nieuwe Nederlandse feministische uitgeverij beginnen. Uitgeverij Chaos zag in de lente van 2017 het levenslicht. “De reacties van iedereen zijn voor mij wel het bijzonderst. Mensen reageren ontzettend enthousiast — zoveel lieve reacties had ik niet verwacht.”

“Wij zijn, achteraf gezien best naïef, ‘gewoon’ begonnen.”

Sayonara Stutgard (1988) werkt als verkoper en inkoper in het boekenvak, en Yael van der Wouden en Thalia Ostendorf hadden beide al redactie-ervaring, maar toch was het een sprong in het diepe. Sayonara: “Wij zijn, achteraf gezien best naïef, ‘gewoon’ begonnen. Na de…


Het is allemaal niet zo ingewikkeld.

Wil je gaan crowdfunden voor een creatief project op voordekunst? Dan doorloop je grofweg 4 stappen. In dit artikel lichten we ze toe en bespreken we de vragen die mensen vaak hebben voor ze een campagne starten.

1) Het idee


Cheap, Fast, Good - kies er twee.

Een klant vraagt jou om muziek te maken. Of om een huisstijl te ontwerpen. Of een andere creatieve opdracht. Hoe zorg je voor haalbare verwachtingen voor de opdrachtgever — en voor jezelf? Daar is de CheGoFa Triangle een goed hulpmiddel voor.

Natuurlijk wil de opdrachtgever dat het snel, goedkoop én goed gebeurt. Maar dat is onmogelijk.

Je kan iets afleveren dat heel goed is en heel goedkoop, maar dat moet je niet ook nog eens snel proberen te doen; andere (beter betaalde) opdrachten krijgen dan voorrang.

Als het snel moet, dan kan het ook goed, maar dan gaat het de…


Juristen Peggy de Jonge en Eva Schieveld leggen het aan je uit.

Stel: jij maakt een foto voor een winkel. Of je schrijft een lied voor een reclame. Hoe zit het dan met het auteursrecht op je foto of je muziek? Hou jij dat, of gaat dat over op de opdrachtgever?

Dit fragment komt uit Handboek Recht voor de Culturele Sector van Peggy de Jonge en Eva Schieveld. Mede mogelijk gemaakt door de donateurs van hun crowdfundingcampagne!

In de praktijk gebeurt het regelmatig: er worden geen afspraken gemaakt tussen een bedrijf of instelling (opdrachtgever) en een creatief ondernemer (opdrachtnemer) over de auteursrechten. Wel maken partijen afspraken wanneer de opdrachtnemer het werk af moet hebben en tegen welke prijs de opdrachtnemer de opdracht uitvoert. De opdrachtgever heeft dus een werk ‘gekocht’ van de opdrachtnemer. Bij wie rust nu het auteursrecht?

“Het auteursrecht komt automatisch toe aan de creatieve maker. Het feit dat…


Extra tips om je werk onder de aandacht te krijgen.

We horen vaak dat mensen verlegen zijn over zelfpromotie. Het kan weird zijn om je eigen werk onder de aandacht te brengen, en soms voelt het al snel spammerig. Daarom geven we je hier tips voor het marketen van jezelf — op een leuke manier.

Er zijn nogal wat verschillende groepen mensen die je wil bereiken met je werk. Hoe doe je dat?

Creëer nieuws door kleine evenementen te organiseren, in de media te komen, ludieke acties te verzinnen of een blik achter de schermen te bieden. En vertel niet alles in één keer, maar bewaar bepaalde nieuwtjes voor later. Balans is alles!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een duidelijke, korte boodschap is de meest effectieve manier om mensen aan te spreken.

Een persoonlijke aanpak werkt daarnaast vaak het beste, vooral in het begin. Pak dus in eerste instantie de telefoon op om…


De basis van baas zijn: een gezonde cash flow onderhouden.

Kees de Boekhouder is dé boekhouder voor creatieve freelancers en ondernemers. En ze zijn gelukkig niet gierig met advies en tips! Hierbij hun allerbeste basic tips voor het onderhouden van je cash flow.

Auteur: Kees de Boekhouder

Let’s talk about cash flow. Als ondernemer heb je vaak te maken met wisselende inkomsten. Wat is de beste manier om om te gaan met al die euro’s op je bankrekening?

Om te beginnen: download hier het cashflow-template.

Voor elke euro die je verdient moet je eerst vaak kosten maken.

Van chaos naar structuur

Om de chaos in je hoofd niet overeen te laten komen met je bankrekening, is het handig om wat structuur aan te brengen.

Voor elke euro die je verdient moet je vaak eerst kosten maken. Bijvoorbeeld materiaal: een fotograaf moet een camera hebben. …

The Construction Club

Doe het anders lekker zelf.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store