LinkedIn pe piaţa românească — Alexandra M. Coţe

LinkedIn este un instrument esenţial în cadrul resurselor umane, dar care cunoaşte în România o rată de utilizare scăzută faţă de cea din SUA, spre exemplu. Totuși, rețeaua merge foarte bine și la nivel național, ține loc de credentials și facilitează crearea de noi conexiuni, fiind cea mai mare rețea de networking profesional. E utilă nu doar pentru angajări, ci și pentru vânzări, marketing și publicitate, colaborări, freelancing, blogging etc.

Introducerea reţelei de socializare LinkedIn pe piaţa din România ca mijloc de recrutare a posibililor angajaţi oferă recrutorilor o prealabilă viziune generală sau chiar detaliată asupra abilităților profesionale ale unui candidat/viitor angajat. Rețeaua orientată asupra interacțiunilor din mediul de afaceri le permite utilizatorilor să-și expună educația, experiența și chiar abilitățile dobândite din diverse activități nonprofit (favorabil candidaților entry-level care nu au o experiență propriu-zisă în domeniul pentru care aplică).

Recrutorii au posibilitatea de a accesa în mod gratuit postările candidaţilor, certificările online şi deci de a valida în prealabil competenţa de învăţare continuă pretinsă de candidat și alte cerințe esențiale postului pentru care se caută activ un angajat potrivit. Este una dintre atribuțiile recrutorilor să se asigure că intră în contact cu cei mai buni candidaţi, chiar dacă aceştia nu ştiu încă de disponibilitatea postului. LinkedIn oferă transparența necesară procesului de recrutare nu numai din punct de vedere al calificărilor pretinse de un posibil angajat, ci și din perspectiva cerințelor venite din partea angajatorilor. Expuse public, acestea trebuie să se dovedească a fi reale pentru continuarea procesului de evaluare și angajare într-un mod corect și viabil.

LinkedIn are potenţialul de a deveni noul site preferat atât de angajatori pentru recrutare sau pentru managementul resurselor umane, cât şi de candidați pentru găsirea unui loc de muncă. Nu uitați să nu vă lasați influențați de gurile rele care susțin cu tărie că LinkedIn funcționează doar pentru domeniul IT. Puteți utiliza eficient și cu încredere platforma online indiferent de sectorul în care activați profesional.

La cât mai multe succese!

Postat inițial pe blogul meu.