De 3 bedste tips til, hvordan man filmer solskinsøjeblikke, når det øser ned?

Cal Viso ligger op i bjergene. 1 times kørsel uden for Barcelona. Vi kører af nogle kringlede veje med træer på begge sider. Jeg prøver at holde øje med vejen men føler mig allerede køresyg af turen. Foran mig besidder Betina og Lars og snakker om området og en timelang gåtur op til et kloster på en bjergtop. Lisbeth, som sidder på passagersædet sammen med mig, har fyldt tasken med chokolade, fordi vi har fået at vide, at der ingen butikker er heroppe og har besluttet at chokolade skal vi i hvert fald ikke gå ned på. Jeg stirrer ud af vinduet. Lysegrønne farver og en masse ude af fokus suser forbi. En uge ude i en skov sammen med en flok andre iværksættere. Jeg håber det bliver godt vejr. Min vejr-app siger overskyet. Den kan ikke rigtig finde den rigtige lokation bilder jeg mig selv ind, og vi kører ind til Cal Viso: huset hvor vi skal bo, arbejde og netværke i en uge. Stedet hvorfra jeg skal filme.

Efter nogle dage i huset hvor der har været solskin i intervaller af 5 min af gangen, begynder jeg at tvivle lidt på den der vejrudsigt. Jeg har på daværende tidspunkt allerede filmet alt hvad der overhovedet giver mening at filme indendørs. Æstetiske billeder af halve kaffekopper og neon-farvede post-it sedler. Tågede bjergtoppe set gennem vinduet og fedtede computerskærme og diverse andre tilfældige ting jeg kan overhovedet komme i nærheden af. Men der begynder ligesom at mangle lidt. Meningen er jo, at jeg skal lave en video hvor man får lyst til at besøge stedet og gerne med sol og varme. Alle de ting man forbinder med Spanien og som sommerkjolerne i min kuffert også tydeligt viser at jeg havde forventet.

Men hvad gør man så?

Cal Viso en tidlig morgen

Efter nogle dage og 5 plader chokolade begynder jeg for alvor at få gode ideer. Så her er mine 3 bedste råd på hvordan du filmer solskinsøjeblikke når det står ned i stænger. Helt gratis — og jeg lover: jeg vil ikke engang tage æren for det:

  • Put et filter på det. Med Instagram har vi adgang til filtre, som kan sætte en anden kulør og farve på vores billeder. Det kan man faktisk også med videoer. De er lidt afslørende, men altså hvad gør man ikke i desperationens øjeblik.
  • Film noget helt tæt på — og undgå at få himlen med. På den måde opdager man næsten ikke baggrunden. Og jo tættere du går på det du filmer, desto mindre ser man baggrunden. (Bonus tip: du skal så tæt på personen at man kan se det hvide i øjnene på billedet — det trigger vores reaktionsevne og gør derfor billedet/optagelsen endnu bedre)
  • Lamper. Jeg er fan af lamper. Gerne store kraftige lamper som kan skabe illustrationen om solskin udenfor. Desværre er det ofte også ret tydeligt at der er brugt en stor lampe som sol… Men gør du det rigtigt, kan du faktisk godt slippe fra det.

Det viste sig så efter mange forsøg og tricks, at jeg nogle dage senere vågner op til solskin og skyfri himmel. Så jeg endte faktisk med at måtte optage det igen. Denne gang uden filter eller ekstra lamper.