Los Angeles #1

Alig egy napja vagyunk itt de beszarás ez a hely. Komolyan.


Alig 24 órája vagyunk itt de egyszerűen szerelem első látásra. Úgy voltam vele, hogy meglátjuk mi lesz. Megláttam és megszerettem. A legfurább az egészben hogy (nagyvonalakban) rendezett az egész hely. Az utcán sehol egy cigicsikk, a fű mindenhol zöld az emberek pedig mindig mosolyognak. Legalábbis azon a részen ahol mi lakunk. Bemegyünk egy boltba és persze tudom az az érdekük, hogy eladják a terméket. Jól csinálják. Odamegyünk valakihez hatalmas vigyorral kérdezi meg, hogy mit kérünk.

A házunk mögött (a drogos maffiózókat leszámítva) van egy Denny’s eddig csak ott kajáltunk, viszont ma reggel baszottul meglepődtem. Kihozza a kávét egy hatalmas bögrében a néni és mikor látta, hogy kiürült egyből töltötte is újra. EZ OLYAN MINT A FILMEKBEN!!!!!
Többen is kérdezték, hogy mennyire is olcsó ez a város illetve ez az ország. Vannak olyan termékek, amiket olcsón a fejedhez basznak, vagy ha nem olcsó akkor biztos van valami akciójuk. Egy napja vagyunk itt de már lassan az összes körülöttünk lévő botba van kedvezményre jogosító kártyám. De amúgy minden hülyeséget lehet venni. Lételemem a kávé az nagyjából $3 és $10 körüli áron van (és a 3 dolláros is nagyon fasza). Amit viszont nem értek, hogy alkoholt csak 21 éves kor felett vedelhetsz viszont a tüdődet már 18 évesen is szétbaszhatod cigivel.

Nagy e ez a város ? Borzasztóan! Igaz taxival gyorsan el lehet jutni egyik helyről a másikra csak az a baj, hogy elég drágán. Ma még nem volt simkártya a telefonomban, ezért elég nehézkes volt a tájékozódás a 36 fokban. Miután megtaláltuk azt a turkálót amit kerestünk (ott és akkor nagyjából leszartuk a hírességek sétányát) nagyjából 10 percet voltunk bent mert egyszerűen annyira meleg volt, hogy az én kezem konkrétan zsibbadt. A csaj adott nekünk egy telefonszámot amit először egy nyilvános bódéból akartunk felhívni aztán egy közeli üzletből. Egyik sem sikerült, ezért inkább bementünk a TacoBell-be ahol egy hétre elég kaját vettünk. $10 — 10 Burito, Taco meg még mittudom én, hogy mi. Ott egy a szomszéd asztalnál ülő társaságot kértünk meg akik lelkesen odaadták a telefonjukat és közben még pár szót is beszélgettünk. Miután felhívtuk a taxit nagyjából 5 perc után meg is érkezett.

Most már bírd ki ezt a pár mondatot.

A taxis egy ázsiai bácsi volt, aki eddig talán a világ legrendesebb sofőrje akivel valaha is találkoztam. Szóval a lényeg a lényeg, hogy megkértük, hogy vigyen minket a BestBuy-ba mert kell egy átalakító (amit hoztunk az valamiért nem akart működni). Annyi hasznos tippet adott. Hová menjünk, hová ne menjünk etc. Észrevettük, hogy van egy Trémobil is a BB mellett na akkor azzal kezdtük. Mivel a kiszolgálás itt is olyan fantasztikus mint odahaza ezért egy 30 percet tuti elbasztunk. Miközben a telefonomat szerelték, gyorsan átléptem a BB-be megvettem a dolgokat amik kellettek és a sofőr konkrétan kikapcsolta a taxi órát és a 652 ezer fokban ott várt ránk az autóban majd mikor visszamentünk, és hazahozott minket még nagyjából két dollárt is el akart engedni a fuvardíjból. Ekkor jöttem rá, hogy az emberek tényleg jófejek és ha talán a kurvaanyád helyett have a great day-el köszönnének el az eladók a boltban otthon is talán minden kicsit jobb lenne.

*tudom, hogy sok a helyesírási hiba. de leszarom

Like what you read? Give csabaadi a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.