Amsterdam RAI welcome screen

Első nap a DrupalConon, sprinteltünk

Csáki István
Sep 29, 2014 · 2 min read
Amsterdam RAI main building

Nem igazán volt előttem hogy mi lesz a hétfői nap sorsa, mert amikor nézegettem a Schedule-t, le se esett elsőre hogy itt hétfőn nem lesznek előadások. Csak mindenféle summit -ok (business, community) és egyéb tréningek.

Regisztráció könnyen és gyorsan ment, megkaptuk a badge-et, a táskát tele midnenféle reklámmal, meg a persze az elmaradhatatlan pólót(amit sose fogom hordani),

Mivel a community summit kezdéséről lecsúsztam, mire odértünk már lelkesen beszélgettel kis csoportokban, bepofátlankodni meg nem akartam, gondoltam Marcival tartok sprintelni.

Mikor a sprintnek kijelölt helyszínre értünk vagy 50 lelkes drupalista már tette is a dolgát, issuekat gyártott vagy fixálta azokat. Leultünk egy asztalhoz és Ruben már mondta is mi a dolgunk: “Tesztelni a drupal 8-at, install, node type hozzáadása, fieldek hozzáadása, user kezelés, views beállítás, ilyesmi”. Szóval neki is estünk, nekem a nap folyamán született 5 issuem, amiből van ami tudott, de van ami nem. Szóval nem teljesen felesleges a mai munka ☺

Délutánra nőtt a jelenlévők száma azért:

Ellátás

Mivel én sosem voltam még DrupalCon -on, így nekem ismeretlen az itteni szervíz, így pár szót ejtenék azért róla. Folyamatos ital ellátásunk volt (ásványvíz, narancslé, kóla, kávé), ha elvitted a poharat a pincér rohangált körbe és szedte össze (tisztára mint a cégben amikot munka után összeszedjük a széthagyott mosatlanokat ☺).
Még ebédet is kaptunk, bár nem túl sokat, de ha sorbaáltál kétszer, akkor kaphattál újra ☺

Meglepődtem például amikor három körül megkordult a hasam és a sarkon éppen befordult egy felszolgáló egy nagy tálca szendviccsel. Meglepett, de éppen jól jött. Mondjuk sajnáltam hogy gyümölcs nincs, de azért így is maxi respect a szervezőknek ezért.

Konferencia helyszín

(Amsterdam RAI)

Biztos bele lehet kötni, de nekem nem megy, s bár engem már most is lenyűgöz, de jó ha így is az egész komplexum tizedében voltunk.
Óriási terek, sok szék, valamint kis termek is dögivel, mindezt több szinten. Ha hasonló komplexum lenne Budapesten, még talán a konferencia biznisz is jól menne.