Irány Amszterdam

Az utazás

Mivel még sosem repültem, így már az is nagy élmény lett volna, de cserébe már az odaút is tartogatott izgalmakat. 9 percen múlt hogy be tudtunk checkinnelni, mert az amúgy 30 perces ut az Árpád hídtól majd egy óra volt egy rossz helyen lezárt 100 méteres útszakasz miatt a gyorsforgalmin. Tiszta ideg voltam, sejtheted!
Na, de a lényeg hogy a checkin megvolt, a helyemet is elfoglaltam, aztán felszállás. Érdekes volt na, kb olyan mint amikor a gyors útra kikanyarodsz és adsz egy kis gázt, ugyanazt tolta a pilóta a géppel. Kikanyarodott a kifutóra, és már kanyarodás közben tolt egy nagy gázt, amit aztán ott is tartott. Félni nem féltem, de kellemes se volt az biztos. Szóval repülünk.
A gépen teljesen meglepődtem hogy kaptunk enni, meg inni is. Italból többféle volt. Volt aki vizet, vagy bort (fehér vagy vörös), sört vagy kólát ivott. Szóval választék az volt rendesen. Az út maga gyorsan eltellt, de amikor a gép bedőlt, inkább nem néztem ki az ablakon, mert nem tett jót a gyomromnak.
Landolás nem volt kellemetlen, gyors volt.

Amszterdam, elsőre

Az első dolog mait a szállás előtt észrevettem hogy itt végre vannak szép nők. itt a villamosmegállóban több szép nő állt mint amit a görögországi utazásunk során 2,5 héten keresztül összesen láttam.

Villamoson utazva, pedig a következő zanzásított vélemény alakult ki: “Hát ez város kurvajó!!!”
Egyszerűen szépek a házak, az utcák, a porták, a boltok, a parkok. Amint elhaladtunk egy park mellett ami akkora volt mint a szabadság tér tízszer, és az emberek ültek a fövön vagy éppen tollasoztak, az tiszta idlilli volt. A óváros nagyon szép, pontosabban nem hívják óvárosnak, de 1600 ban épült épületekkel újnak se mondanám. Sétálgattunk, betértünk egy coffee shop -ba ahol semmit se próbáltunk ki, mert csak egy sört akartunk inni, na de az meg nem volt :D
Ja és majd el feledtem, a bringák. Eszméletlen sok bringa van, olyan mennyiség amit otthon elképzelni sem tudunk, s Budapesten közel se vagyunk egy akár ötöd ekkora kerékpáros tömeg felkészítésére.
Szumma szummárum, eddig pozitív a kép innen.

Written by

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store