Preview-ban fordítás használata

Minap elkezdtem olvasni egy szakmai könyvet, s bár biztos van jobb megoldás erre osx-en, nekem a Preview app egyenlőre megteszi.

Mivel az angolom nem tökéletes, gyakran váltottam a böngészőre hogy megnézzem az adott szó jelentését, ami ugye kicsit kizökkent az olvasásából, és ez nagyon idegesített. Elsőnek valami appban gondolkodtam így körbenéztem az App Store-ban, kipróbáltam a Translator for Google Translate appot, bár screenshotokból kiindulva használhatónak tűnt, de mint kiderült nem az.

Maradt így a váltogatás a Preview és a böngésző között, aztán eszembe jutott hátha van a Previewhoz valami kiegészítő, s láss csodát még új app sem kell ehhez, mert mindezt tudja az OS.

Image for post
Image for post

Beállítgatni persze kell ehhez, de semmi ördőngősség nincs benne, lássuk.

  1. Nyisd meg a Dictionary appot
  2. Navigálj el a beállításokhoz Dictionary / Preferences
  3. A kis ablakban keresd meg a English-Hungarian lehetőséget, és jelöld be (Felételezem hogy ez azért van itt mert 2 nyelv van beállítva az osxben nekem, ha nem találnád ez lehet az ok())
  4. Ha ennyiben hagyod, a menüben a fenti kép legaljára tenné a fordítást, így csak egyszerűen dobd át
Image for post
Image for post
Dictionary app settings, drag and drop

Ha ezzel megvagy már csak újra kell indítani a Preview appot (nekem csak így akart életbe lépni), és a jobb klikk a kiválasztott szavon amit szeretnél lefordítani, és látod is a Look up [kulcsszó] menüpontot. Első helyen pedig le is fordította neked.

Óriási segítség ez a flow megtartásában :)

Written by

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store