Preview-ban fordítás használata

Csáki István
Jan 10, 2016 · 2 min read

Minap elkezdtem olvasni egy szakmai könyvet, s bár biztos van jobb megoldás erre osx-en, nekem a Preview app egyenlőre megteszi.

Mivel az angolom nem tökéletes, gyakran váltottam a böngészőre hogy megnézzem az adott szó jelentését, ami ugye kicsit kizökkent az olvasásából, és ez nagyon idegesített. Elsőnek valami appban gondolkodtam így körbenéztem az App Store-ban, kipróbáltam a Translator for Google Translate appot, bár screenshotokból kiindulva használhatónak tűnt, de mint kiderült nem az.

Maradt így a váltogatás a Preview és a böngésző között, aztán eszembe jutott hátha van a Previewhoz valami kiegészítő, s láss csodát még új app sem kell ehhez, mert mindezt tudja az OS.

Beállítgatni persze kell ehhez, de semmi ördőngősség nincs benne, lássuk.

  1. Nyisd meg a Dictionary appot
  2. Navigálj el a beállításokhoz Dictionary / Preferences
  3. A kis ablakban keresd meg a English-Hungarian lehetőséget, és jelöld be (Felételezem hogy ez azért van itt mert 2 nyelv van beállítva az osxben nekem, ha nem találnád ez lehet az ok())
  4. Ha ennyiben hagyod, a menüben a fenti kép legaljára tenné a fordítást, így csak egyszerűen dobd át
Dictionary app settings, drag and drop

Ha ezzel megvagy már csak újra kell indítani a Preview appot (nekem csak így akart életbe lépni), és a jobb klikk a kiválasztott szavon amit szeretnél lefordítani, és látod is a Look up [kulcsszó] menüpontot. Első helyen pedig le is fordította neked.

Óriási segítség ez a flow megtartásában :)