Már régen felmerült bennem az ötlet, hogy kellene valami eszköz a design implementálásakor, ami segít összehasonlítani azonnal a terveket és a készülő outputot, hogy egyből tudjak módosítani dolgokon a tökéletesség érdekében. Tökéletesség alatt — persze — a terv lehető a legpontosabb megvalósítását értem. Mert, mi megvalósítók bármennyire is nem szeretjük a “pixel pontosság” elvárását, mégis, csak ez lenne a cél.

Ma, amikor mindenféle komponenst tudunk használni, ami segít kevesebbet dolgozni (pl., CSS framework-ök tömkelege), akkor szerintem majdnem lehetetlen ezek használata mellett egy ilyet kivitelezni a tervező által betett helpek alapján:

Image for post
Image for post

Mert, sajnos, ez nem csak annyi, hogy az form elemeknek adunk egy margin: 26px 0; -s szabályt, mert annyi méretet, távolságokat befolyásoló beállítás (line-height, margin, padding, stb) van ott, hogy ennyire nem egyszerű az életünk, de térjünk rá az eszközre.” …


Minap elkezdtem olvasni egy szakmai könyvet, s bár biztos van jobb megoldás erre osx-en, nekem a Preview app egyenlőre megteszi.

Mivel az angolom nem tökéletes, gyakran váltottam a böngészőre hogy megnézzem az adott szó jelentését, ami ugye kicsit kizökkent az olvasásából, és ez nagyon idegesített. Elsőnek valami appban gondolkodtam így körbenéztem az App Store-ban, kipróbáltam a Translator for Google Translate appot, bár screenshotokból kiindulva használhatónak tűnt, de mint kiderült nem az.

Maradt így a váltogatás a Preview és a böngésző között, aztán eszembe jutott hátha van a Previewhoz valami kiegészítő, s láss csodát még új app sem kell ehhez, mert mindezt tudja az OS. …


Features:

New championship

Image for post
Image for post

Our last release was in January in this year, but we don’t rest . Now we create a new release to pistoncalendar.com, and we would like to show at least we worked so far. Lets see:

Features


Image for post
Image for post

Fontos a mindennapi inspiráció az agynak, csakúgy mint a mindennapi reggeli a testnek. Épp ezért örülök hogy ráakadtam valahol a Muzli -re, mert egész nap megadja a felfedezés örömét.

Óriási dolog hogy egy válogatott tartalom kerül elém különböző témákból amik mind mások, de egy közös van bennük, inspirálnak. Követhetem csak a Muzli editorok által adott tartalmakat, de válogathatok a nagyobb desing oldalak tartalmaiból is (Dribbble, Awwwards, Tuts+, stb).

Mindenkinek javaslom aki ötletekre vadászik, vagy csak nem tetszik neki a google kereső amikor új tabot nyit a kedvenc böngészőjében ☺

Muzli | DESIGN BREAKFAST


Image for post
Image for post
www.pistoncalendar.com

Előre is bocs, kicsit hosszú lett, de le szerettem volna írni az egész sztorit ☺

Történelem

2010 környékén járunk, amikor is elkezdtek nagyon érdekelni a motorsport versenyek. Mindegy volt hogy kettő, négy vagy több kerék, egyszerűen leültetett a tv elé mégha elég unalmas is volt néha.
Aztán le-lemaradtam eseményekről mert nem tudtam mikor van!! Persze elmehettem volna a bajnokság weboldalára, hogy megnézzem mikor lesz a futam, majd felírhattam volna a naptárkámba hogy figyelmeztessen, de ehhez azért túl kényelmes vagyok.

Én csak azt szerettem volna hogy egy felületen lássam a nagyobb bajnokságok futamait, mondjuk egy naptárban ahol ki-be tudom kapcsolni a megjelenítésüket. …


Image for post
Image for post
picture from Amazeelabs website

Az imént jelent meg egy remek kis lelkesítő cikk az Amazeelabs oldalon, a fenti címmel, klikk rá és olvasd el.

Drupal is not only a content management framework to build awesome websites! It is way more than that. Behind the technical part of Drupal are the most creative, savvy and kind people I have ever met. Those people-from all over the world-form one of the most active and powerful open source communities around the web.


Image for post
Image for post
DrupalCon Amsterdam Big Group Photo, https://www.flickr.com/photos/36088941@N03/15399906982/in/pool-drupalconamsterdam/

Kicsit elhalkultam hétfő óta, de ennek meg volt az oka. Túl frissek voltak az élmények ott hogy egyből le tudtam volna írni mindent. Nem akartam sosem az előadásokat túlságosan részletezni és beszámolni róluk, úgyis megnézhető mind felvételről a konferencia weboldalán.

Az alábbi előadásokat néztem meg a helyszínen:


Image for post
Image for post
Amsterdam RAI welcome screen
Image for post
Image for post
Amsterdam RAI main building

Nem igazán volt előttem hogy mi lesz a hétfői nap sorsa, mert amikor nézegettem a Schedule-t, le se esett elsőre hogy itt hétfőn nem lesznek előadások. Csak mindenféle summit -ok (business, community) és egyéb tréningek.

Regisztráció könnyen és gyorsan ment, megkaptuk a badge-et, a táskát tele midnenféle reklámmal, meg a persze az elmaradhatatlan pólót(amit sose fogom hordani),

Mivel a community summit kezdéséről lecsúsztam, mire odértünk már lelkesen beszélgettel kis csoportokban, bepofátlankodni meg nem akartam, gondoltam Marcival tartok sprintelni.

Mikor a sprintnek kijelölt helyszínre értünk vagy 50 lelkes drupalista már tette is a dolgát, issuekat gyártott vagy fixálta azokat. Leultünk egy asztalhoz és Ruben már mondta is mi a dolgunk: “Tesztelni a drupal 8-at, install, node type hozzáadása, fieldek hozzáadása, user kezelés, views beállítás, ilyesmi”. Szóval neki is estünk, nekem a nap folyamán született 5 issuem, amiből van ami tudott, de van ami nem. …


Az utazás

Mivel még sosem repültem, így már az is nagy élmény lett volna, de cserébe már az odaút is tartogatott izgalmakat. 9 percen múlt hogy be tudtunk checkinnelni, mert az amúgy 30 perces ut az Árpád hídtól majd egy óra volt egy rossz helyen lezárt 100 méteres útszakasz miatt a gyorsforgalmin. Tiszta ideg voltam, sejtheted!
Na, de a lényeg hogy a checkin megvolt, a helyemet is elfoglaltam, aztán felszállás. Érdekes volt na, kb olyan mint amikor a gyors útra kikanyarodsz és adsz egy kis gázt, ugyanazt tolta a pilóta a géppel. Kikanyarodott a kifutóra, és már kanyarodás közben tolt egy nagy gázt, amit aztán ott is tartott. Félni nem féltem, de kellemes se volt az biztos. Szóval repülünk.
A gépen teljesen meglepődtem hogy kaptunk enni, meg inni is. Italból többféle volt. Volt aki vizet, vagy bort (fehér vagy vörös), sört vagy kólát ivott. Szóval választék az volt rendesen. Az út maga gyorsan eltellt, de amikor a gép bedőlt, inkább nem néztem ki az ablakon, mert nem tett jót a gyomromnak. …

Csáki István

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store