Actele necesare pentru declarare decesului

Atunci cand din nefericire aveti un deces in familie, recomandarea specialistilor este sa lasati in grija firmelor care asigura servicii funerare tot ceea ce inseamna obtinere de documente, procesiuni, etc., pentru a putea sa fiti atat cu trupul cat si cu sufletul alaturi de cei de la care va luati ramas bun.

Pentru evitarea birocratiei in cazul si in momentele cand trebuie declarat un deces, in clipele acelea de tristete, specialistii din firmele autorizate in acest sens pun la dispozitia clientilor servicii funerare pentru a ajunge in posesia actelor care sunt necesare pentru declararea decesului si pentru inmormantare ori incinerare, dupa caz. Aceste acte absolut necesare sunt : certificatul de deces, adeverinta sanepid, adeverinta de inhumare, precum si cea de transport a decedatului in cazul in care e nevoie de transport intre alte orase, legatura pe care o au cu procuratura atunci cand inregistreaza decesului se va face dupa mai mult de 72 de ore.

Pentru ca sa poata sa faca astfel de diligente pentru clientii lor, trebuie sa se puna la dispozitia personalului autorizat din firma unele documente si anume: certificatul constatator pentru deces, actul de identitate al persoanei care a decedat, certificatul de nastere precum si certificatul de casatorie al decedatului, atunci cand este cazul al decedatului precum si certificatul de imbalsamare, daca aceste documente nu au fost obtinute tot prin suportul firmei ce asigura serviciile funerare.

Atunci cand un client este interesat sa obtina si mai multe detalii si informatii despre acest subiect, poate sa acceseze atat site-urile de specialitate cat si numerele de telefon pe care le gasesc si pot sa le apeleze non-stop.

Manipularea decedatului si a sicriului

Manipularea sicriului precum si a decedatului inseamna transportul acestora plecand de la domiciliu pana la masina care asigura transportul funerar si apoi de la masina pana la capela ori biserica dupa care urmeaza transportul sicriului pornind de la masina pana la locul de veci din cimitir.

Manipularea poate fi facuta de o echipa formata din doi, trei sau patru oameni, acest aspect depinzand de greutatea sicriului precum si a decedatului, dar si de distanta pe care trebuie transportate acestea.

Manipularea reprezinta un serviciu optional al pachetelor funerare ce sunt oferite catre clienti.

Ajutorul de inmormantare

Ajutorul primit la inmormantare e reglementat de lege si ajunge la o valoare de aproximativ 2600 lei.

Firmele de specialitate fac celor interesati inclusiv oferte pe piata serviciilor funerarecare constau de regula in urmatoarele : firmele de servicii funerare fac orice demers este necesar la CNPAS pentru a incasa ajutorul de inmormantare. Uneori acest demers poate sa dureaze si cateva saptamani, dar in acest timp si pe perioada inmormantarii , firmele angajate pun la dispozitia clientilor pe loc serviciile funerare care au nevoie, iar ulterior ,daca e cazul, dau inapoi eventuala diferenta, daca raman banii.

Pentru obtinerea acestui ajutor, clientii trebuie sa puna la dispozitia firmelor urmatoarele documente: certificatul de deces , atat in original cat si in copie, talonul de pensii al decedatului, depus in original, cererea tip pentru obtinerea ajutorului pana la obtinerea banilor. Pe site-urile de specialitate cum ar fi www.funerare-nonstop.ro clientii pot sa afle tot ce trebuie sa stie despre acest ajutor de inmormantare.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Cuvinte Alese’s story.